Γιατί επιμένει να είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ; Διάσκεψη για Κύπρο με διαχρονικές Τουρκικές Προδιαγραφές

Print Friendly, PDF & Email

11 ΙΟΥΝ 2017

Του Πέτρου Θ. Παντελίδη

Κάθε καλόπιστος Ελληνοκύπριος διερωτάται: Αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και του όρους που ο ίδιος θέτει, γιατί επιμένει να επιδεικνύει και να αποδεικνύει σε όλους ότι είναι αναξιόπιστος; Γιατί θέτει ο ίδιος τον πήχη λίγο πιο ψηλά από τη μέση του, αφού δεν τα καταφέρνει και πάντα περνά από κάτω, επευφημούμενος από όσους αποδέχονται όποια λύση θα τους φέρει στο δημοψήφισμα;

Γιατί δεσμεύεται συνεχώς, αφού τη δέσμευση την έχει καταντήσει ανέκδοτο; Γιατί θέτει ο ίδιος όρους, αφού είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει αποδεχόμενος του όρους του Ακιντζί; Ποιος τον αναγκάζει να φορέσει φουστανέλα, αφού στην επιστροφή μάς έρχεται αναξιόπιστος και με ένα φανταστικό πιστόλι στον κρόταφο; Γιατί επιμένει να γελοιοποιείται, όταν οι συνομιλητές του και ο πολύς κ. Άιντα ξέρουν με βεβαιότητα, ότι θα πετύχουν αυτό που θέλουν, επειδή είναι διαπιστευμένος αναξιόπιστος; Γιατί μας πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, λες και είμαστε μεθυσμένα κοτόπουλα. Αυτή την ιδιότητα την έχουν μόνο οι ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ. 

Εμείς δεν εμπιστευόμαστε ούτε τις δεσμεύσεις του, ούτε την αξιοπιστία του, ούτε τη στόχευσή του, όταν θέτει όρους, για να φέρει επιτέλους την Τουρκία προ των ευθυνών της. Αυτός πρέπει να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του έναντι του Ελληνισμού της Κύπρου.

Ο ΠτΔ πήγε στη Νέα Υόρκη κρατώντας παντιέρα του όρους που έθεσε. Διακήρυσσε ότι για να πάρει μέρος σε διάσκεψη για την Κύπρο έπρεπε πρώτα να καθοριστεί, ότι πρώτα θα συζητείτο και θα τέλειωνε το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ύστερα το εδαφικό και μετά θα συνεχιζόταν η συζήτηση για άλλα θέματα. Είναι γεγονός ότι δεν δεσμεύτηκε ότι θα επέμενε στους όρους του. ‘Ηξερε ότι αν χρησιμοποιούσε τον όρο δεσμεύομαι, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.

Ο Ακιντζί και η Τουρκία δήλωσαν με προθυμία να μεταβούν στη Γενεύη, αλλά χωρίς όρους. Απλώς για να μας κοροϊδεύουν και πάλι. Ο Άιντα, έμπειρος κομπιναδόρος, χαμογέλασε στα άστρα και ο Γ.Γ. έστειλε τις προσκλήσεις. ‘Ολοι ήταν βέβαιοι για την εξέλιξη, επειδή ο ΠτΔ άρχισε να βάζει νερό στο κρασί του και να ξεθωριάζει τους όρους του, πριν φτάσει η πρόσκληση. Η συνάντηση τέλειωσε, η διάσκεψη στη Γενεύη αποφασίστηκε, χωρίς όρους, όπως ήταν η τουρκική θέση. Και ο ΠτΔ και οι δικοί του άνθρωποι πανηγυρίζουν, επειδή, λένε, ο ΠτΔ κατόρθωσε να αναδείξει ότι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις είναι σημαντικό θέμα. «Σπουδαία τα λάχανα», όπως σημείωσε και ο Νικόλας. Φυσικά και είναι σημαντικό θέμα οι εγγυήσεις και η ασφάλεια. Τόσο σημαντικό, που ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η Τουρκία θα είναι πάντα εγγυήτρια και τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Κύπρο.

Η διάσκεψη για την Κύπρο καθορίστηκε σύμφωνα με τις διαχρονικές τουρκικές προδιαγραφές. Πενταμερής, δηλ. οι τρεις εγγυήτριες χώρες και οι δυο κοινότητες. Ειδική μνεία έγινε για την Ε.Ε., που θα παραστεί ως παρατηρητής. Ειδική μη αναφορά στην Κ.Δ. για να τονιστεί, ότι δεν θα είναι παρούσα, ούτε ως παρατηρητής. Και ο Γιαννάκης θα απουσιάζει.

Την περασμένη φορά τους χάλασε τη σούπα ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, κ Κοτζιάς. Για τούτο τον πολέμησαν άγρια οι φανατικοί ανανιστές και οι φανατικοί οπαδοί της επανένωσης με την όποια λύση. Τώρα θα μας γλυτώσει ξανά ο κ. Κοτζιάς; Θα κρυφτεί πίσω του ο ΠτΔ, επειδή έρχονται εκλογές;

Αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος των στρατηγικών μας εταίρων. Αν ο κ. Κοτζιάς είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους, μπορεί και να κανονίσουν καμιά κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα, για να μην βρεθεί ο κ. Κοτζιάς στη Γενεύη. Αυτό είναι πολύ πιθανόν. Μη νομίζετε ότι επειδή πέθανε ο Μητσοτάκης, δεν μπορούν να οργανωθούν και τώρα αποστασίες για να πέσει η Κυβέρνηση. Φυσικά η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι δημοφιλής, ούτε αποτελεί κίνδυνο για τους στρατηγικούς εταίρους. Μόνο ο κ. Κοτζιάς είναι το πρόβλημα. Ε! Καλύτερα να έχουμε όλοι έγνοια. Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

ΠΗΓΗ:https://www.apopseis.com/giati-epimeni-na-ine-anaxiopistos-diaskepsi-gia-kypro-me-diachronikes-tourkikes-prodiagrafes/