Εσείς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ τι αποδέχεστε;

Print Friendly, PDF & Email

03 Σεπτέμβριος 2017

Με τον Πέτρο Θ. Παντελίδη

Το πλοίο των ατέρμονων συνομιλιών, που ταξίδευε στα ειρηνικά πελάγη του ευσεβοποθισμού και πήγαινε να συναντήσει την καλή διάθεση της Τουρκίας, ή να την εκθέσει, ναυάγησε κτυπώντας πάνω στον ύφαλο της τουρκικής αδιαλλαξίας. Η θετική ρητορική της Τουρκίας είχε εξαντληθεί στα λόγια. Η διατήρηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και η παραμονή του κατοχικού στρατού πρέπει, λέει, να είναι συστατικά της λύσης. Και το ναυάγιο ήταν αναμενόμενο. Τώρα οι ναυαγοί προσπαθούν να αρπαχθούν από καμιά σανίδα για να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας της «επανένωσης».

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον ΠτΔ ότι φταίει κι αυτός για το ναυάγιο. Κτύπησε το καράβι στον ύφαλο και δεν έκαμε τον κατάλληλο ελιγμό για να τον αποφύγει. Μήπως, άραγε, εννοούν ότι ο ΠτΔ έπρεπε να αποδεχτεί λίγες εγγυήσεις, λίγα παρεμβατικά δικαιώματα και παραμονή του κατοχικού στρατού, όπως αποδέχτηκε την παραμονή όλων των εποίκων; Και όλα αυτά μαζί με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του;

Ο ΠτΔ αρπάχτηκε από δυο σανίδες. Μια για να σωθεί απ’ όσους δεν αποδέχονται παράδοση στους Τούρκους και μια γι’ αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε οποιαδήποτε λύση. Και ο ΠτΔ και ο ΔΗΣΥ ρωτούν το ΑΚΕΛ: «Δηλαδή αποδέχεστε τουρκικές εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και παραμονή τουρκικού στρατού;». Δεν ξέρω αν οι αρχές που διατυμπανίζει ο Γ.Γ. επιτρέπουν τέτοιες υποχωρήσεις, αλλά η προσπάθεια «για λύση και επανένωση» πιθανόν να κάνει αυτές τις αρχές του ΑΚΕΛ πολύ ελαστικές. Και φαίνεται ότι οι αρχές αυτές τους επιτρέπουν να υποστηρίζουν τις απαράδεκτες υποχωρήσεις, που έκαμε γραπτώς ο Αναστασιάδης σύμφωνα με το πλαίσιο Γκουτέρες.

Εμείς, που μας ενδιαφέρει η επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο, που θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη συνέχιση της Κ.Δ., ρωτούμε το ΑΚΕΛ: «Εσείς τι αποδέχεστε; Τι έπρεπε να αποδεχτεί ο ΠτΔ για να μην προκύψει ναυάγιο και να οδηγηθούμε στη λύση που οπτασιάζεστε;». Εδώ σε θέλω κάβουρα. Βάλτε μπροστά τις περιβόητες αρχές σας και δηλώστε τι αποδέχεστε. Γιατί εμείς πιστεύουμε πως ο ΠτΔ έδωσε πιο πολλά κι έκαμε τέτοιες παραχωρήσεις, ώστε η λύση να καταρρεύσει, να καταργηθεί η Κ.Δ. και η Τουρκία να κατακτήσει ολόκληρη την Κύπρο.

Αλλά ο ΠτΔ άρπαξε κι άλλη σανίδα σωτηρίας του. Φόρεσε την πρόχειρη φουστανέλα και μεταβαίνει από εγκαίνια σε πανηγύρια, από μνημόσυνα σε εθνικές εκδηλώσεις, από χωριά και πολιτείες και διακηρύσσει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι πατριώτες συναγερμικοί, οι οποίοι θέλουν να οδηγούνται από τον κομματικό πατριωτισμό τους και να θεωρούν ότι ο Αναστασιάδης θα σώσει την Κύπρο.

Από την άλλη ο ΠτΔ θέλει να δείξει ότι παραμένει πιστός στην ιδιότητα του ηγέτη της πλατφόρμας του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004. Για τούτο στέλλει απόρρητες επιστολές, με συνημμένα απόρρητα έγγραφα από το Γκραν Μοντανά. Τις έστειλε στον «αγαπητό του Διονύση» και σε διάφορους άλλους οπαδούς της λύσης με οποιεσδήποτε παραχωρήσεις, για να τους βεβαιώσει για τη σταθερή προσήλωσή του στη λύση με τις προδιαγραφές του 2004 και ακόμα πιο κάτω, για να το λύσει σύμφωνα με την οδηγία «λύσε το Πρόεδρε», που φωνασκεί η Unite Cyprus.

Καθημερινά βγαίνει ο ταλαίπωρος και ικανότατος κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και βγαίνουν στα κανάλια τα φερέφωνα του ΠτΔ και του Αβέρωφ για να τονίσουν τις επιτυχίες του ΠτΔ, τη διεκδικητικότητά του και την αποφασιστικότητά του να βρει λύση και να τερματίσει την κατοχή, τις εγγυήσεις και «όλα τα κακά σκορπά».

Και μεις ερωτούμε τον ΠτΔ, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Προδρόμου, τον Τορναρίτη, τον Κυπριανού και τον Δίπλαρο και όλα τα βιολιά της προεδρικής ορχήστρας.

Εσείς, κύριοι, τι αποδέχεστε; Αποδέχεστε την εκ περιτροπής προεδρία, το δικαίωμα ιδιοκτησίας στους σφετεριστές και όχι στους ιδιοκτήτες, την παραχώρηση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών στα 80 εκατομμύρια των Τούρκων, τον απαράδεκτο χάρτη του εδαφικού και την ψήφο που θα ανατρέπει την πλειοψηφία και θα είναι δικαίωμα βέτο; Ο ΠτΔ τα αποδέχτηκε με γραπτές προτάσεις στο πλαίσιο Γκουτέρες, που ο Αβέρωφ το θεωρεί ασπίδα για την Κ.Δ. Απαντήστε, παρακαλώ. Το ερώτημα πρέπει να απαντήσει και κάθε συναγερμικός πατριώτης. Πριν είναι αργά.

Απαιτήστε από τον ΠτΔ να αποκαλύψει τις γραπτές προτάσεις του. Αν τολμά. Αφού είναι τόσο μάγκας, που δίνει απόρρητα έγγραφα «στον αγαπητό του Διονύση».

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/452600/eseis-tou-disy-kai-tou-akel-ti-apodexeste