Στριμώχνεται ο Αναστασιάδης και εξαγγέλλει  διάγγελμα προς το λαό!

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσφωνόντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Φωτογραφία UN NEWS

29/10/2018

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εξαγγείλει ότι θα ενημερώσει τον κυπριακό λαό, ο οποίος «είναι εκείνος που θα κρίνει ποιος εξυπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα».

Με αυτή την εξαγγελία απαντά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Κυρίως για τα όσα συζητούνται στο παρασκήνιο και τον φέρουν να ευνοεί λύση δυο κρατών ή συνομοσπονδία.  Αυτό το ζήτημα, είτε ισχύει είτε όχι, θα έπρεπε να το είχε ξεκαθαρίσει ήδη. Θα έπρεπε να το είχε κάνει και προεκλογικά και όχι να το αφήνει να αιωρείται και να διαμορφώνεται η εντύπωση πως αυτό και μόνο το μοντέλο ευνοεί.

  • Τους πολίτες θα έπρεπε να τους είχε ενημερώσει προ πολλού και όχι να τους θυμάται όταν τον κατηγορούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

Οι πληροφορίες, πάντως, είναι συγκλίνουσες και φαίνεται πως δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Πρόεδρος συζητεί άλλες μορφές λύσης στο Κυπριακό καθώς εκτιμά πως οι  διαπραγματεύσεις, που έγιναν στο παρελθόν έχουν φθάσει στο τέλος τους.  Έχει ήδη ανοίξει τα χαρτιά του στην τουρκική πλευρά. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως και η τουρκική πλευρά.

  • Όλα αυτά διαδραματίζονται τη στιγμή που την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, για να συνεχίσει τις επαφές της ώστε να διαπιστώσει ο Διεθνής Οργανισμός κατά πόσο θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Αυτές οι συζητήσεις γύρω από τους προεδρικούς χειρισμούς γίνονται ενώ αναμένεται πως το καθεστώς Ερντογάν θα ανάψει σήμερα το πράσινο φως για να ξεκινήσει τις έρευνες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Πορθητής». Η ημέρα αυτή είναι σημαδιακή για την Τουρκία γιατί γιορτάζει την εθνική της επέτειο, την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας  και προφανώς σκοπίμως  επέλεξε την έναρξη των γεωτρήσεων.

Όσο το τοπίο είναι θολό ( εάν τελικά είναι), στο εσωτερικό μέτωπο θα μαίνονται οι πολιτικές συγκρούσεις. Τα δυο κράτη και η συνομοσπονδία είναι καταστροφικά σενάρια. Αμφότερα! Και δεν νομιμοποιείται κανένας να τα συζητά με τους Τούρκους.

ΠΗΓΗ:https://www.apopseis.com/strimochnete-o-anastasiadis-ke-exangelli-diangelma-pros-to-lao/