ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

Print Friendly, PDF & Email

03 Δεκέμβριος 2016

 Σημερινή

Με την προχθεσινή του ενέργεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέδειξε ότι δεν έχει συναίσθηση τού τι λέγει και τι πράττει, αλλά παραμένει απαράδεκτα συνεπής προς την απόφασή του να παραδώσει την Κύπρο στην Τουρκία.

Τι δεσμευόταν φορτικά στον λαό, ακόμη και πριν από μερικές ημέρες στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε; 

Δεσμευόταν πως θα παραμείνει σταθερός στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση στα κριτήρια για το εδαφικό, ακολούθως κατάθεση χάρτη και μετά καθορισμός ημερομηνίας σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης. Και τι αποδέχθηκε τελικά; Καθορισμό ημερομηνίας σύγκλησης πενταμερούς, όπως την καθόρισε η τουρκική πλευρά, προτού υπάρξει σύγκλιση στα κριτήρια και κατάθεση χάρτη από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξευτελίζει την εθνική ιστορία του τόπου, καταρρακώνει τις αξίες και τις αρχές του κυπριακού Ελληνισμού και ετοιμάζεται να υπογράψει τη διάλυση του κράτους, την ανεξαρτησία και κυριαρχία του οποίου ορκίστηκε να διαφυλάττει.

Κοροϊδεύει τον λαό, κοροϊδεύει Κύπρο και Ελλάδα, κοροϊδεύει τον εαυτό του, χάριν της δικαίωσης και της νοσηρής προσήλωσής του προς το ανανικό σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο, με τόσο βαθιά ιστορική επίγνωση, απέρριψε ο λαός.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απέδειξε ότι είναι πολιτικά ακατάλληλος και αδύναμος να υποστηρίξει τα δίκαια του λαού του, και έτοιμος να αποδεχθεί λύση καταστροφής του τόπου.

Πλέον η σωτηρία του τόπου και του κυπριακού Ελληνισμού εναποτίθεται ως εθνικό χρέος στα χέρια του κάθε Κύπριου πατριώτη.

Ουδείς πλέον νομιμοποιείται να παραμένει απλώς αδιάφορος παρατηρητής των γεγονότων και της παράδοσης της πατρίδας στις νεο-οθωμανικές βλέψεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Η καταστροφική πολιτική και η πορεία προς τη διχοτόμηση πρέπει να ανακοπούν. Σήμερα και όχι αύριο.

Η αντιπολίτευση πρέπει ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται ο τόπος. Μέχρι σήμερα έδειξε πως και αυτής οι ηγέτες, δεν κατανόησαν τις ευθύνες τους και δεν ενεργούν με αποφασιστικότητα και θάρρος για την ανακοπή της πορείας προς τον εθνικό όλεθρο.

Οι πλατωνικές ανακοινώσεις και οι νωχελικές κινήσεις δεν ανακόπτουν την επερχόμενη καταστροφή.

Τα λόγια πρέπει να δώσουν θέση στις πράξεις.

Εδώ και τώρα, η αντιπολίτευση πρέπει να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αίτημα να διακοπούν οι συνομιλίες. Αφού κρίνει ότι η πορεία των συνομιλιών συνιστά την αρχή του τέλους με κατάληξη μία τουρκική λύση, το αίτημα πρέπει να είναι ο τερματισμός των συνομιλιών.

Να κληθεί ο λαός να αποφασίσει εάν οι συνομιλίες, όπως διεξάγονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οδηγούν σε δικαίωση των προσδοκιών και του δικαίου του, ή αν θα έχουν ως κατάληξη λύση διάλυσης.

Προχθές το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί τα πάντα, προκειμένου να απαλλαγεί του στίγματος που τον βαραίνει από το 2004.

Ο λαός δεν πρέπει να του επιτρέψει να δικαιωθεί μέσω της καταστροφής της πατρίδας του.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/384905/dimopsifisma-tora#sthash.ucGHx7Ey.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.