Κραυγαλέος εμπαιγμός…

Print Friendly, PDF & Email

29/1/2023

ΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ

Υπάρχουν σοβαρά θέματα, τα οποία αγγίζουν την επιβίωση του τόπου, αλλά δεν τα έχουν αγγίξει επί της ουσίας και με την απαιτούμενη σοβαρότητα οι υποψήφιοι Πρόεδροι. Κανείς δεν υποτιμά την Oικονομία, το ΓεΣΥ και την Υγεία, την Παιδεία ή άλλους τομείς, που καθορίζουν τη ζωή μας. Όσο, όμως, και αν λέγεται ότι το Κυπριακό δεν «πουλά», είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Ταυτίζεται με την επιβίωσή μας. Και η εν λόγω φράση συνιστά κάλπικο άλλοθι στην ένοχη συνείδηση των πολιτικών μας επειδή απέτυχαν.

Οι εξελίξεις, όμως, δεν εξαρτώνται από τον αδύνατο, δηλαδή από εμάς, αλλά από τον ισχυρό. Τον επιτιθέμενο. Την Τουρκία. Εκείνη μας απειλεί. Βρίσκεται εντός των πυλών. Και με τη στάση της μας κτυπά το καμπανάκι για την αποτροπή της διχοτόμησης. Και της επιβίωσης. Δυστυχώς, όμως, οι υποψήφιοι για την Προεδρία δεν εξηγούν πώς θα βάλουμε φρένο στην εξαλλοσύνη της Άγκυρας. Ή πώς θα σπάσουν το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Αλήθεια, είναι δυνατό να πιστεύουν ότι με την επιστροφή στο Κραν Μοντανά θα υπάρξει λύση; Διάλυση, ναι. Λύση, όχι. Και αν δεν υπάρξει διάλυση, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα την εμπέδωση της διχοτόμησης ως το προηγούμενο στάδιο της πλήρους τουρκοποίησης, που θα προκύψει με την πληθυσμιακή μας εξαφάνιση. Μέσω του μεταναστευτικού, που οργανώνεται και εκτελείται από την Άγκυρα. Αποτελεί τον Τρίτο Αττίλα!

Τονίζονται αυτά, διότι κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί ο νέος Πρόεδρος και ο Ελληνισμός γενικότερα μπροστά σε νέους αιφνιδιασμούς και νέα τετελεσμένα. Είτε στο Αιγαίο είτε στην Αμμόχωστο είτε αλλού. Εκτός και αν κάποιοι εκ των ηγετών μας αποφάσισαν ότι θα αφήσουν το Κυπριακό στο έλεος των εξελίξεων. Δηλαδή της Τουρκίας. Η απουσία σοβαρών προτάσεων σε συνδυασμό με την τετριμμένη ρηχότητα και την εμμονή στις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος συνιστούν υποτίμηση της κοινής γνώμης και κραυγαλέο εμπαιγμό. Το ερώτημα είναι απλό: Εάν ο πολίτης θα συνεχίσει να τον δέχεται ή όχι. Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους υποψηφίους, αλλά και τον λαό. Και δη εκείνους εξ ημών που επιτρέπουν στον κάθε τυχοδιώκτη πολιτικό να μας παραμυθιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ έχουμε ζήτημα επιβίωσης. Και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται ή προσποιούνται ότι δεν το αντιλαμβάνονται, ακόμη και αν δεν τιμωρηθούν από την κάλπη, θα κριθούν από την αδέκαστη Ιστορία. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι εάν θα υπάρχει Κύπρος. Και ποια; Κανονικό κράτος ή βιλαέτι της Τουρκίας…

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2023/1/29/kraugaleos-empaigmos/