Παπαπαύλου: Η φυγοστρατία δεν έχει εξαλειφθεί. Η κυβέρνηση ας δώσει στοιχεία περί του αντιθέτου

Print Friendly, PDF & Email

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο ΓΕΕΦ προσπάθησε να πείσει ότι πέτυχε το εγχείρημα αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς και η μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Δήλωσε μάλιστα ότι η Ε.Φ έχει αναβαθμιστεί με τη δημιουργία του ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) και ότι η φυγοστρατία έχει εξαλειφθεί.

Δυστυχώς για το θέμα της φυγοστρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είτε δεν γνωρίζει την αλήθεια, είτε την γνωρίζει και την αποκρύπτει.

Διότι η πραγματικότητα είναι ότι η φυγοστρατία παραμένει στα ίδια επίπεδα, και καλούμε τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας, να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που να μας διαψεύδουν.

Οι χθεσινές του δηλώσεις ήταν για λαϊκή κατανάλωση ενόψει εκλογών, καθώς όσοι έχουν σχέση με την Ε.Φ. βλέπουν ξεκάθαρα την εξελισσόμενη αποδόμηση της.

Αυτό τονίζει άλλωστε και ο Σύνδεσμος Αξιωματικών, που ζει τις πραγματικότητες καθημερινά.

Δυστυχώς, η Ε.Φ. σήμερα βρίσκεται σε μεγάλο αποσυντονισμό, το αξιόμαχο της δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί, και αυτά φαίνονται μέσα από την επιχειρησιακή σχεδίαση του ΓΕΕΦ.

Για να γίνει αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της Ε.Φ. πρέπει να αγοραστούν νέα οπλικά συστήματα, πράγμα που η σημερινή κυβέρνηση με επίσημες τοποθετήσεις του ίδιου του Προέδρου, δεν επιθυμεί.

Το δε ΚΣΕΔ -το οποίο δεν οργανώθηκε επί της παρούσας κυβερνήσεως- δεν είναι επιχειρησιακή μονάδα της Ε.Φ. αλλά υπηρεσία που υπάγεται στο ΥΠΑΜ και έχει ως αποστολή την έρευνα- διάσωση και τίποτα άλλο.

 

ΠΗΓΗ:http://www.allileggii.com/papapavlou-fygostratia-den-echi-exalifthi-kyvernisi-dosi-stichia-peri-tou-antithetou/