Προεκλογικό Γραφείο Ρουσφετιών

Print Friendly, PDF & Email

17.09.2017

του Λάζαρου Μαύρου

Κ Υ Ν Ι Κ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ προώθησης του (και ποινικοποιηθέντος) ρουσφετιού, υπό τον «αθώον» και παραπλανητικό τίτλο «η πόρτα μου είναι ανοικτή για τον κόσμο» και «δέχομαι τους πολίτες», έκανε ο πρόεδρος του κυβερνώντος ΔηΣυ και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο ίδιος παρουσίασε το γραφείο του ως υποκατάστατο περίπου των λειτουργούντων κρατικών Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη…

Σ Υ Ν Ε Β Η την παρελθούσα Τετάρτη ένα «μοιραίο» ηλεκτρονικό λάθος της γραμματέως του προέδρου του ΔηΣυ. Έστειλε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των εφημερίδων ένα δισέλιδο κείμενο με την παράκληση «αγαπημένοι μου φίλοι, σας παρακαλώ όπως κάνετε μια μικρή αναφορά στην πιο πάνω ανακοίνωση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

– Αλλά, αντί ανακοίνωσης, το δισέλιδο κείμενο ήταν το ωρολόγιο πρόγραμμα των συναντήσεων που είχε εκείνη τη μέρα ο κ. Αβέρωφ. Με ποιους θα συναντιόταν και για τι. Ευθύς μόλις διαπιστώθηκε το λάθος ο ίδιος ο κ. Αβέρωφ τηλεφώνησε στους επικεφαλής των εφημερίδων ζητώντας τους να το κάνουν «ντιλίτ» (να το εξαφανίσουν)!

– Και, ω του θαύματος, πράγματι, την Πέμπτη, υπακούοντας στον κ. Αβέρωφ, όλες οι εφημερίδες… μουγγάθηκαν!!!

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ θέλησε να αποκρύψει, να μη δημοσιευτεί, να μην γνωρίζουν οι λοιποί πολίτες, κάποιες από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του. Όχι, αυτή τη φορά δεν πήγε κρυφίως και απορρήτως στο «προεδρικό» του Αττίλα, για να συναντήσει τον επικεφαλής του κατοχικού Ψευδοκράτους κ. Ακιντζί (όπως ξέχωρα αλλ’ ομοίως και ο κ. Άντρος του ΑΚΕΛ) για να ψηφίσουν 7η Απριλίου 2017 οι Τριάκοντα των ΔηΣυ-ΑΚΕΛ τον «Νόμο Ακιντζί» στη Βουλή για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950!

Α Υ Τ Η ΤΗΝ φορά το γραπτό ωρολόγιο πρόγραμμα του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, περιλάμβανε και δύο συναντήσεις στο γραφείο του, παρισταμένου και του υπαλλήλου του ΔηΣυ κ. Γιάννη Παπουή (της ΝΕΔΗΣΥ – νεολαίας του ΔηΣυ), με θέμα – αίτημα, προφανώς, το ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Ιδού το γραπτό κείμενο που εκ λάθους στάλθηκε στις εφημερίδες:

– «Ώρα 17.30 -17.45 Συνάντηση με τον κ. Α.Η. [καταγράφεται ολόκληρο το ονοματεπώνυμο] από τον Α. [χωριό της Λευκωσίας]. Θέμα: Θέλει να σας δει επείγον για την κόρη του για τη θέση επικοινωνίας στη Βουλή. Χώρος: Γραφείο Προέδρου. Παρευρισκ. κ. Γιάννης Παπουής.

– Ώρα 17.45 – 18.00. Συνάντηση με τον κ. Π.Β. Θέμα: Ο γαμπρός του Σ.Σ. δουλεύει στο [κυβερνητικό] Τμήμα [τάδε] ως εργάτης και θέλει να προαχθεί σε επιστάτης. Χώρος: Γραφείο Προέδρου. Παρευρισκ. κ. Γιάννης Παπουής.

Σ Τ Η Ν 1η Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη, σε ραδιοφωνική συνέντευξη με τον πρώην βουλευτή του ΔηΣυ κι επικεφαλής του «Παρατηρητηρίου του ΔηΣυ» κ. Χρίστο Ρότσα, αφού αποκαλύψαμε το γραπτό ωρολόγιο πρόγραμμα και ρωτήσαμε για το είδος του υποτροπιάζοντος και ευδοκιμούντος εισέτι ρουσφετιού, πήραμε την απάντηση ότι όλοι [σε όλα τα κόμματα] και ανέκαθεν, τα ίδια πράττουν κι όλοι τα ξέρουν!!!

Β Ε Β Α Ι Ω Σ πριν χρόνια η Βουλή νομοθέτησε ως ποινικά κολάσιμο το ρουσφέτι. Το διαρρεύσαν εκ λάθους ωρολόγιο πρόγραμμα των συναντήσεων του προέδρου του κυβερνώντος ΔηΣυ, δεν τεκμηριώνει βεβαίως ότι διαπράχθηκε το ποινικά κολάσιμο ρουσφέτι.

– Τεκμηριώνει, όμως, την αρχή, την πρόθεση – προθυμία και την διάθεση τελέσεως ίσως του ρουσφετιού. Διότι, εάν η κόρη του μεν και ο γαμπρός του δε, είχαν τα απαιτούμενα προσόντα, η μεν για τη «θέση Επικοινωνίας στη Βουλή» και ο δε για τη θέση του «Επιστάτη», ο πρόεδρος Αβέρωφ του ΔηΣυ δεν είναι το αρμόδιο όργανο της πολιτείας, ούτε το γραφείο του η αρμόδια υπηρεσία, με τις αρμόδιες διαδικασίες, για την ικανοποίηση των δύο προγραμματισμένων επί του συγκεκριμένου θέματος συνομιλητών του κ. Αβέρωφ.

Χ Θ Ε Σ ΣΤΙΣ εφημερίδες δημοσιεύτηκαν δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο ο κ. Αβέρωφ. Είπε ότι «η πόρτα του είναι ανοικτή σε πολίτες και οργανωμένα σύνολα». Προφασίστηκε, αντίθετα με τη σαφέστατη καταγραφή στο ωρολόγιο πρόγραμμά του, ότι «δεν μπορεί να γνωρίζει τι ζητά ο καθένας». Και για τα συγκεκριμένα αιτήματα – μετά την εκ λάθους διαρροή του προγράμματός του – είπε ότι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και ότι… υπάρχουν εξετάσεις και κανονισμοί»!!!

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Ο ΟΝΤΩΣ θα είναι, από τα αρχεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή της γραμματέως του προέδρου του ΔηΣυ, να λάβει η Γενική Εισαγγελία, όλα τα ημερήσια γραπτά προγράμματα των συναντήσεων του κ. Αβέρωφ, με ονόματα και παρόμοια αιτήματα ρουσφετιών και κατόπιν να εξιχνιάσει, πόσα άραγε και πως εξυπηρετήθηκαν ή δεν εξυπηρετήθηκαν…

Σ Τ Ο ΠΛΑΙΣΙΟ πάντα των νόμων που ανήγαγαν σε ποινικά κολάσιμη πράξη του ρουσφέτι. Εξόχως… ακμαίο, ιδίως σε κάθε προεκλογική περίοδο όπου το «Γραφείο του Προέδρου» αντικαθιστά τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150210728909810&id=100017626504575