Οι Εγγονές μου απαντούν στη Λ. Κουρσουμπά

Print Friendly, PDF & Email

Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ

του Σ.Ι

26 Οκτ 2016

«Αγαπητή κυρία Κουρσουμπά, έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με άλλα θέματα που καταλαβαίνετε και να αφήσετε τους ηρωικούς νεκρούς του αγώνα της ΕΟΚΑ στην ησυχία τους. Πάλι επιμένετε ότι εμείς τα παιδιά δεν πρέπει να επισκεπτόμαστε τα Φυλακισμένα Μνήματα. Γιατί; Ποιος σας ζήτησε την άδεια;


Κάθε χρόνο πηγαίνουμε με τον παππού και τη γιαγιά στους τάφους των ηρώων μας στα Φυλακισμένα Μνήματα και καταθέτουμε τα λουλούδια της αγάπης και της εκτίμησής μας προς τους ηρωικούς νεκρούς, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου μας και για την αξιοπρέπειά μας. Ακόμα και για σας, έστω και αν αμφισβητείτε το δικαίωμά μας να αντλούμε διδάγματα από την ανεπανάληπτη θυσία και τον ηρωισμό των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.» Δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι δεν αναγνωρίζετε τη θυσία των παλληκαριών της ΕΟΚΑ. Ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αμφισβητείτε και υποτιμάτε εκείνον τον αξεπέραστο αγώνα. Όμως, υποψιαζόμαστε ότι ενδιαφέρεστε μήπως υποφέρουμε… ψυχολογικά.

Να σας διαβεβαιώσουμε ότι κάθε χρόνο ο παππούς και η γιαγιά μάς κάνουν, στα Φυλακισμένα Μνήματα, το καλύτερο μάθημα ιστορίας και νιώθουμε υπερήφανες που είμαστε Ελληνίδες.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε μια χαρά και μην ανησυχείτε. Εμείς, όμως, θυμωνουμε με σας που επιμένετε να μας αποτρέψετε να μεταλαμβάνουμε των αχράντων ηρωισμών και της ελευθερίας που μας διδάσκουν οι ήρωές μας. -Αιμιλία και Μελίνα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.