Μήπως να φέρουμε ξένο στρατό και εγγυητές να μας προσέχουν από τους χούλιγκαν, ω Μουσταφά;

Print Friendly, PDF & Email

  17 Δεκεμβρίου 2017, 11:56 πμ  

του   Άριστου Μιχαηλίδη 

Ένας από τους Ελληνοκύπριους ζογκλέρ του Μουσταφά Ακιντζί να μας εξηγήσει, επιτέλους, με ποιον τρόπο θα συνεννοηθούμε για τη λύση, έστω και μετά από τις εκλογές; Διότι, δεν περνά μέρα πια χωρίς να επαναλαμβάνει ο Ακιντζί ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση που δεν θα περιλαμβάνει παραμονή κατοχικού στρατού που δεν θα ονομάζεται κατοχικός, και εγγυήσεων που δεν θα είναι αναχρονιστικές, αλλά σύγχρονες.

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι συμφωνώντας με την ελληνοκυπριακή πλευρά», έλεγε πάλι προχτές. Αλλά, αυτό το κάτι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει ρόλο και για την Τουρκία. Επαναλαμβάνει και τις επιθέσεις εναντίον Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές από βλαμμένους Ελληνοκύπριους για να εξηγήσει ότι είναι γι’ αυτό που χρειάζεται την παρουσία τουρκικού στρατού και εγγυήσεων. Λες και όποτε τσακώνονται μετά από τη λύση Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μεθυσμένοι στην Αγία Νάπα, για παράδειγμα, θα επεμβαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες να τους βάζουν σε τάξη. Τι αστείο επιχείρημα!

«Ενόσω οι ένοχοι δεν τιμωρούνται, αυτό ενθαρρύνει στο να επαναλαμβάνονται τέτοιες ενέργειες», έλεγε προχτές για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές. Πρόκειται βεβαίως για κάκιστη προπαγάνδα που αναπαράγουν και οι ζογκλέρ απ’ εδώ. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 15 χρόνια υπήρξαν 8-9 τέτοιες υποθέσεις και από αυτές έχουν γίνει συλλήψεις και οι δράστες παραπέμφθηκαν στα δικαστήρια τουλάχιστον για τις μισές. Θα βρω τα ακριβή στοιχεία και θα τα γράψω, διότι είναι έγκλημα σε βάρος της Κύπρου που κάνει ο Ακιντζί όταν προσπαθεί να πείσει με αυτό το παραμύθι ότι στην πατρίδα μας χρειαζόμαστε για πάντα τουρκικό στρατό και εγγυήσεις, αλλιώς οι αιμοβόροι Ελληνοκύπριοι θα δέρνουν όλη μέρα φιλήσυχους Τουρκοκύπριους «ενόσω οι ένοχοι δεν τιμωρούνται».

Αλλά, αν για τις μισές υποθέσεις έχουν γίνει συλλήψεις και δικαστήρια, είναι πολύ μεγάλο ποσοστό αν σκεφτείς ότι προχτές στο Τσίρειο μερικές εκατοντάδες βλαμμένοι τα έκαναν λίμπες, προκάλεσαν τραυματισμούς και ζημιές μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας και μπροστά στις κάμερες, και συνελήφθη ένα άτομο. Ένα!

Εδώ έχουμε για δεκαετίες ολόκληρες μερικούς βλαμμένους σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα να μπαίνουν στα γήπεδα και να δέρνουν σε βαθμό αναισθησίας τους «εχθρούς» τους και δεν μπορούμε να τους κουμαντάρουμε και θα κουμαντάρουμε ως διά μαγείας τους καβγάδες με τους Τουρκοκύπριους; Δηλαδή, θα έπρεπε να κάνουμε ένα ξεχωριστό κράτος για τους χούλιγκαν για να μην ανησυχούμε ότι θα επιτίθενται σε φιλήσυχους ποδοσφαιρόφιλους; Και να βάλουμε τη Βρετανία, ας πούμε, εγγυήτρια να προσέχει τους Ελληνοκύπριους από τους χούλιγκαν;

Με αυτή τη λογική, θα έπρεπε οι Ελληνοκύπριοι να θυμίζουν συνεχώς τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού (άγριες δολοφονίες, όχι πετροβόλημα εναντίον αυτοκινήτων) και να απαιτούν κι αυτοί εγγυήσεις και στρατό για προστασία, από την Ελλάδα ή από την Κίνα ή από τη Ρωσία… Γιατί όχι από τη Ρωσία αφού υπάρχουν πλέον στην Κύπρο πολλές χιλιάδες Ρώσοι, που άμα οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας περνούν κρίση (όπως εκείνην που πέρασαν όταν οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό αεροπλάνο στη Συρία) μπορεί να κινδυνεύουν από τους Τούρκους, που θα είναι ελεύθεροι να έρχονται στην Κύπρο σαν να μπαίνουν στα αμπελοχώραφα του παππού τους. Αυτό το συμφωνήσαμε στο Κραν Μοντάνα, να μην το ξεχνάμε!

Μπορούμε να συνεννοηθούμε και να στήσουμε κοινό κράτος με αυτή τη λογική; Αν η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων και η ηγεσία τους δεν αποφασίσουν ότι θα κτίσουμε πραγματικά δημοκρατικό και πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, που δεν θα χρειάζεται την Τουρκία να το νταντεύει και να το ελέγχει, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Εκτός, αν γίνει πλειοψηφία η μειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, που ταυτίζεται με τις τουρκικές αξιώσεις και αποδέχεται τον έλεγχο της Τουρκίας. Διότι, έχουμε και τέτοιους!

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/466591/mipos-na-feroyme-xeno-strato-kai-engyites-na-mas-prosechoyn-apo-toys-choyliggan-o-moystafa