Οι Φωστήρες της Νεοκυπριακής Διανόησης και οι Έποικοι

Print Friendly, PDF & Email

  13 Ιανουαρίου 2018, 11:52 πμ  

του   Άριστου Μιχαηλίδη

Μπήκαν, λέει, οι έποικοι στη «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος και φταίει γι’ αυτό το «απορριπτικό μέτωπο», είναι υπεύθυνη «η απορριπτική μας κουλτούρα και συγκεκριμένα η απόρριψη του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών», όπως γράφει τις τελευταίες μέρες ο πιο μεγάλος φωστήρας του «ενδοτικού μετώπου». Κάνει εκστρατεία ενημέρωσης (ή τρομοκρατίας;) της κοινής γνώμης με το ότι το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι «η είσοδος των εποίκων στην τουρκοκυπριακή βουλή» (τουρκοκυπριακή βουλή ονομάζει την παράνομη βουλή, που έστησε η κατοχική Τουρκία στην πατρίδα μας). Το πιο ανησυχητικό, όμως, δεν είναι αυτό, είναι που μια μερίδα Ελληνοκυπρίων προσπαθεί να κτίσει μια νέα Κύπρο με παραμύθια και εκβιασμούς. Είναι που αυτοί οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί από καιρό τη διαγραφή του εγκλήματος του εποικισμού και είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν συνεταιρικό κράτος με τους έποικους. Ξαφνικά ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι μπήκαν στην ψευδοβουλή οι έποικοι και προπαγανδίζουν την αποδοχή της όποιας λύσης ή ακόμα και την επιστροφή στο σχέδιο Ανάν, για να μην πάθουμε χειρότερα. Αλλά αυτό δεν είναι κινδυνολογία, διότι ως γνωστό μόνο οι απορριπτικοί κινδυνολογούν. Αλλά, τα μεγαλύτερα κύματα των εποίκων ήρθαν στην Κύπρο από το 1976 μέχρι το 1979, όπως και τη δεκαετία του 1980, κι όχι μετά από το 2004. Και στη «βουλή» των κατεχομένων βρίσκονται από το 1985 (όπως ο δολοφόνος του Σολωμού, Κενάν Ακίν), κυρίως σε συνεργασία των κομμάτων τους με τουρκοκυπριακά κόμματα, ενίοτε και με τα λεγόμενα προοδευτικά. Έποικοι ήταν κατά καιρούς και υποψήφιοι «πρόεδροι», όπως ο Νουρί Τσεβίκελ (Νέο Κόμμα των εποίκων) το 2005, ίσως να ήταν και παλιότερα ως ανεξάρτητοι.

Ακόμα και το 2003, δηλαδή πριν από το έκτρωμα Ανάν, στα κατεχόμενα έστηναν καβγάδες για τους «εκλογικούς καταλόγους» οι οποίοι εμπλουτίζονταν με όλο και περισσότερους έποικους. Το 2003 είχαν «βουλευτικές εκλογές» και βρίσκω πρόχειρα στο αρχείο μου τις αντιδράσεις του Μουσταφά Ακιντζί, που ήταν τότε αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, ο οποίος διαμαρτυρόταν ότι τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αυξήθηκε κατά 7.000. Η Γενί Ντουζέν έγραφε τότε ότι το 1976 ο αριθμός εγγεγραμμένων στους «εκλογικούς καταλόγους» ήταν 75.834 και το 2003 έγιναν 140.832. Ο εποικισμός ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά τα σαΐνια μας χρησιμοποιούν τον εποικισμό μόνο για να εκβιάσουν τους Ελληνοκύπριους. Ούτε καν τους ενδιαφέρουν οι πραγματικοί αριθμοί, αλλά ούτε και αξιώσαμε ποτέ στα σοβαρά να γίνει μια αντικειμενική απογραφή για να ξέρουμε τις μας γίνεται, ούτε καν πρόσφατα ενόψει της λύσης που ερχόταν από μήνα σε μήνα. Τόσο αλλόκοτα είναι τα πράματα, που η «ανώτατη επιτροπή εκλογών» στα κατεχόμενα, πριν από την ψηφοφορία της 7ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι το σύνολο των «ψηφοφόρων» είναι 188.668 και ο πληθυσμός είναι 230.747. Κάποιος στατιστικολόγος να μας εξηγήσει πώς γίνεται αυτό όταν ο Ακιντζί μόλις πριν από λίγους μήνες έδωσε στον Αναστασιάδη τον αριθμό πληθυσμού 220.000;

Είναι γεγονός ότι η πολιτική του εποικισμού συνεχίζεται και είναι πάντα ένας μεγάλος κίνδυνος για όλη την Κύπρο, αλλά και για τους Τουρκοκύπριους. Αλλά, το ίδιο επικίνδυνο είναι και το γεγονός ότι οι δικοί μας φωστήρες, της νεοκυπριακής διανόησης, αντί να βρίζουν την Τουρκία που τον εφαρμόζει, βρίζουν τους Ελληνοκύπριους που δεν λένε το μεγάλο ναι, να τους νομιμοποιήσουν να τελειώνουμε. Την ίδια ώρα, που η ίδια νεοκυπριακή διανόηση διαμαρτύρεται για τους Ισραηλινούς έποικους της Παλαιστίνης. Εκεί φταίει ο εποικισμός ως διεθνές έγκλημα, εδώ φταίει «η απορριπτική μας κουλτούρα».

Η ουσία, όμως, δεν είναι αν οι παράνομοι έποικοι εισέρχονται στην παράνομη βουλή του παράνομου καθεστώτος, είναι το ότι ο εποικισμός είναι ένα από τα πιο μεγάλα εμπόδια της λύσης. Και το θέμα είναι να αφαιρεθεί το εμπόδιο από τον δρόμο της λύσης, όχι να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε για να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο απόρριψης της λύσης από τους Ελληνοκύπριους ή για να το βρούμε μπροστά μας μετά από τη λύση. Όταν, ας πούμε, οι Τουρκοκύπριοι εταίροι μας θα στείλουν στην «ομοσπονδιακή βουλή» τον Ερχάν Αρικλί, έναν από τους καταζητούμενους δολοφόνους του Ισαάκ ή τον Κενάν Ακίν, τον δολοφόνο του Σολωμού.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/476839/oi-fostires-tis-neokypriakis-dianoisis-kai-oi-epoikoi