Καλωσορίσατε στην παρέα μας…

Print Friendly, PDF & Email

18.02.2018 07:19 

του Λάζαρου Μαύρου

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ «πολιτική των κανονιοφόρων», με πρόσχημα τη διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων, παρεμπόδισε το έργο του πλωτού βυθοτρύπανου «Σάιπεμ Δώδεκα Χιλιάδες» της ιταλικής εταιρείας «ΕΝΙ», που για λογαριασμό της Κυβέρνησης της Κύπρου αναζητεί υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου στην θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τής μη αναγνωρισμένης απ’ την Τουρκία Κυπριακής Δημοκρατίας, στις νότιες θάλασσες της Κύπρου.

– Βορειότερα, στο Αιγαίο μας, στις βραχονησίδες Ίμια, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής διεμβόλισε την πρύμνη του πλοίου «Γαύδος» του ελλα-δικού μας Λιμενικού Σώματος. Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.

– ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ σαφώς προαναγγελθείσες από τα επισημότερα χείλη του καθεστώτος Ερντογάν της Τουρκίας. Το οποίο διάγει ήδη το 15ο προς το 16ο έτος του στην εξουσία (2002 – 2018). Και το οποίο αποδεικνύει κατ’ επανάληψιν στη διάρκεια της 15ετίας του, την εμμονή και τη μεθοδικά κλιμακούμενη επιμονή του στη Νεο-Οθωμανική Στρατηγική που είχε εξαγγείλει λεπτομερέστατα, από πριν ανέλθει στην εξουσία, το 2001, με το γνωστότατο «Στρατηγικό Βάθος» του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

– ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ρητώς την Ελλάδα και την Κύπρο, στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ και στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι θα υποστούν όσα και το κουρδικό Αφρίν της Συρίας. Όπου ήδη εισέβαλε και πολεμά ο τουρκικός στρατός… Με την άδεια της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και με την ανοχή – σιωπή -συγκατάνευση της Ε.Ε. και του ΟΗΕ…

– ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, η οποία αποδεικνύει συνάμα πόσο λάθος έκαναν και κάνουν όσοι βολεύονται να ανακηρύσσουν ως «απρόβλεπτο» τον… Ερντογάν!

Ο Υ Δ Ε Ν  ΚΑΚΟΝ αμιγές καλού:

– Η έμπρακτη τουρκική πολιτική υποχρεώνει τώρα (και τώρα) πολλούς στην Αθήνα και στη Λευκωσία να εγκαταλείψουν προσώρας τις διαχρονικές «ερντογαν-ικές» τους ψευδαισθήσεις.

– Τους υποχρεώνει να ανασκευάσουν επιτέλους τους ευσεβείς μεν, ανεδαφικούς δε, πόθους τους, για… «μια Ορθολογικά Σκεπτόμενη Τουρκία».

– Αναγκάζοντάς τους να ΣΚΕΦΤΟΥΝ πώς ακριβώς σκέφτεται, εμμένει και ενεργεί η ίδια η Τουρκία, με βάση τη δική της αταλάντευτη Νεο-Οθωμανική Στρατηγική. Εξασφαλίζοντας, εκείνη, ή υποχρεώνοντας, εκείνη, τη διεθνή κοινότητα, τις μεγάλες δυνάμεις, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την Ε.Ε., τους διεθνείς οργανισμούς, να την θωπεύουν και να την εξευμενίζουν ως την περιζήτητη της περιοχής:

Α Κ Ο Μ Η  και στην περίπτωση των τουρκικών πολεμικών απειλών εναντίον του ιταλικού «Σάιπεμ Δώδεκα Χιλιάδες» στην κυπριακή ΑΟΖ, οι δηλώσεις Βρετανίας, ΗΠΑ, Ρωσίας, Γ.Γρ. του ΟΗΕ, μέχρι και Ιταλού υπουργού, ενώ,

– ΑΦ’ ΕΝΟΣ ουδεμία ρητή διατυπώνουν επίκριση κατά της Τουρκίας,

– ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ εισάγουν ξανά τη «λογική» και την έννοια και την προσδοκία (τους) ότι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι… ληξιπρόθεσμο:

Εν όψει της συνέχισης, «απ’ εκεί που μείναμε στο Grans-Montana», της διαπραγμάτευσης για την τελική διζωνική παράδοση της κρατικής του υπόστασης στην ισότιμη τουρκική συγκυριαρχία των «δύο κοινοτήτων». Στις οποίες ήδη αναγνωρίζουν και προσημειώνουν και υποθηκεύουν «ισότιμο μερίδιο» ΚΑΙ του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου.

Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι, ασφαλώς, περί του «τουρκικού κεκτημένου». Το οποίο εξασφάλισαν διαχρονικά οι Τούρκοι Κατακτητές μέσα από τις μακροχρόνιες διαδοχικές ελληνικές υποχωρήσεις: Αυτο-εγκλωβισμένοι στις 40χρονες (1977 – 2017) διαδικασίες των «διακοινοτικών διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», ενός «Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Στέιτς», ονόματι Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»). Της οποίας «η Κυριαρχία προέρχεται ΕΞ ΙΣΟΥ από τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους»…

Μ Η Δ Ε Ν  εις το πηλίκον, άραγε, η μέχρι τούδε ελληνική πολιτική Λευκωσίας και Αθηνών; Όχι… ακριβώς. Ούτε παραδόθηκαν ακόμα, ούτε κατασφάγηκαν ή εξανδραποδίστηκαν εντελώς ως σύγχρονοι… Μήλιοι, οι Έλληνες Κύπρου και Ελλάδος, για να θυμηθούμε και τον περί Μηλίων Διάλογο του Θουκυδίδη μας.

– ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ εισέτι εις χείρας των Ελλήνων η Κυπριακή Δημοκρατία.

– ΕΧΟΥΣΑ ακόμη το περιθώριο και τις δυνατότητες να πυργώσει εμπράκτως, σε όλους τους τομείς ενδυνάμωσης των Συντελεστών Εθνικής Ισχύος, την Εθνική της Αντίσταση. Με αντίστοιχη (α) Στρατηγική Νοοτροπία, (β) Στρατηγικό Σχεδιασμό και (γ) Πολιτική Βούληση, που υιοθέτησε στο «Στρατηγικό Βάθος» του ο Νταβούτογλου και που πρώτος είχε εξηγήσει κι εφαρμόσει επιτυχώς ως «κτήμα ες αιεί» της ανθρωπότητας, ο Συρακούσιος Έρμωνος Ερμοκράτης του Θουκυδίδη μας…

Ο Υ Δ Ε Ν  ΚΑΚΟΝ αμιγές καλού:

Ε Ν Α Σ  τέτοιος αναπροσδιορισμός της πολιτικής Λευκωσίας και Αθηνών, στη Στρατηγική της Αέναης Εθνικής Αντίστασης θα επιτρέψει επί τέλους και το «καλωσορίσατε στην παρέα μας»…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2365/kalosorisate-stin-parea-mas