Η Κύπρος αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας

Print Friendly, PDF & Email

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

03/11/2016 14:25

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, η Κύπρος και η Ελλάδα ανέλαβαν να ηγηθούν της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την προστασία των ενεργειακών υποδομών κρίσιμης σημασίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας. 

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η Κύπρος αναλαμβάνει τόσο σημαντικό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και ειδικά για ένα θέμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με τα στρατηγικά (αμυντικά και ενεργειακά) μας συμφέροντα. 

Τα Υπουργεία Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας επικουρούνται κατά τις συναντήσεις τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, με ακαδημαϊκούς και ερευνητές από τα εθνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (KIOS Research Center, the Cyprus University of Technology, the European University Cyprus, the Centre for Research & Technology, Hellas CERTH and the National Technical University of Athens -NTUA). 

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου συμβάλει σημαντικά στη διάχυση της τεχνογνωσίας σε αυτά τα ερευνητικά κέντρα, καθώς και στη διάνοιξη προοπτικών για την εμπλοκή τους σε ερευνητικά προγράμματα τεχνολογίας και καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και κατ’ επέκταση στην ΕΕ.

Στη συνάντηση, αντιπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission DG ENERGY), το Joint Research Centre της ΕΕ και από το NATO Energy Security Centre of Excellence δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν στην επιτυχία του έργου της ομάδας. Αυτό αποτελεί μια επιτυχία τόσο ουσιαστική όσο και σημειολογική.

Σημειώνεται ότι στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017 η Κύπρος θα φιλοξενήσει την τρίτη συνάντηση.

Πηγή:http://www.pio.gov.cy/MOI/pio/pio2013.nsf/All/7F9B204F58BBF282C225806000443B18?OpenDocument&L=G

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.