Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο

Print Friendly, PDF & Email

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 16:53

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού, Χουλούσι Ακάρ, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, o Τούρκος Αρχηγός ανέφερε ότι Η Τουρκία με κάθε ευκαιρία λέει πως είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

“Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Μαζί με αυτό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων», είπε ο κ. Ακάρ.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος”, ανέφερε ακόμα, προσθέτοντας ότι “σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

ΠΗΓΗ:https://www.liberal.gr/arthro/203590/epikairotita/2018/tourkos-ageetha-den-tha-epitrepsoume-ti-dimiourgia-tetelesmenon-sto-aigaio.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+10-05-2018+18%3A38%3A20