Τουρκία: Παγώνει η συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

07.06.2018 16:20 

SigmaLive

Παγώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τις προσφυγικές ροές η Τουρκία. 

Πρόκειται για την πρώτη έμπρακτη αντίδραση της Άγκυρας στην απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα, η οποία ήρθε δια στόματος Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ρητώς: «παγώσαμε τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα».

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των “οκτώ”, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε η Ελλάδα. Είναι μια χώρα που έχει υποφέρει τα μέγιστα από τα πραξικοπήματα. Και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές έντονες πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Ισχυρίζονται ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αλλά εμείς γνωρίζουμε και μας λένε ότι τους ασκούνται πολλές πιέσεις έξωθεν. Κι εμείς τι κάναμε»; 

Σ’ ότι αφορά στη συμφωνία του μεταναστευτικού: 

«Τώρα, με την Ελλάδα… Με την Ε.Ε. υπάρχει μία συμφωνία για τους πρόσφυγες, για το μεταναστευτικό. Και εφαρμόζεται. Και τι λέει; Αν πρόσφυγες ή μετανάστες φύγουν από εμάς και πάνε σε 5 συγκεκριμένα νησιά, υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ μας και της Ελλάδας. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Φυσικά, μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, η υπόθεση αυτή δεν έκλεισε κι εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/international/512935/tourkia-pagonei-i-symfonia-gia-tous-prosfyges-me-tin-ellada