Ιδιωτική πρωτοβουλία το γλωσσάρι, εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση, λέει στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή 

Print Friendly, PDF & Email

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/07/2018 18:09 

Η δημιουργία του γλωσσαρίου που παρουσιάστηκε σήμερα στη Λευκωσία αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων ατόμων και εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανένα, ο οποίος να έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή.

“Εμείς δεν ξέρουμε να υπάρχει κάτι επίσημα. Στο κάτω – κάτω υπάρχουν οι Τεχνικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί για να συζητούν τέτοιου είδους θέματα. Εμείς δεν έχουμε τίποτε μπροστά μας επισήμως”, σημείωσε η κυβερνητική πηγή, κληθείσα να σχολιάσει την εκπόνηση του γλωσσαρίου αυτού για τους δημοσιογράφους με όρους που αφορούν το Κυπριακό.

«Ούτε θεωρούμε ότι έχει οποιοσδήποτε αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο, από την ώρα που δεν υπάρχουν επίσημοι φορείς που να έχουν κάνει τέτοιες προτάσεις», σημείωσε, προσθέτοντας πως για το θέμα αυτό «έχουμε ενημερωθεί από τον Τύπο και για εμάς είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων ατόμων, τίποτε παραπάνω».

«Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα. Δεν έχει εγερθεί από κανένα, ο οποίος να έχει αρμοδιότητα, δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση ή ενημέρωση», κατέληξε η ίδια πηγή.