Έτσι Τουρκέψαμε…

Print Friendly, PDF & Email

29.07.2018 08:29

του Κώστα Ν. Χατζηκωστή

Η Τουρκία θέλει την Κύπρο. Και τη θέλει ολόκληρη. Η μισή, που κατέχει, δεν ικανοποιεί την επεκτατική λαιμαργία της. Θέλει πλήρη έλεγχο επί της Κύπρου και επί των θαλασσών της. Δηλαδή θέλει να αποδείξει ότι το Κυπριακό Κράτος «εξέλιπε» έμπρακτα και νομιμοποιημένα. Ο τουρκικός αυτός στόχος και η Στρατηγική κατάληψής του είναι εδώ και δεκαετίες σχεδιασμένα… Τώρα ο Σουλτάνος της Τουρκίας θα τα υλοποιήσει με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο.

Ο ένας τρόπος είναι η αιφνίδια, βίαιη, επιθετική ενέργεια στρατιωτικής κατάληψης της Κύπρου με κάποια δικαιολογία, την οποία μπορεί να μεθοδεύσει με προβοκάτσια. Ο άλλος τρόπος είναι οι Συνομιλίες και η διάλυση του Κυπριακού Κράτους όπως τη θέλει η Τουρκία, με την υπογραφή μας. Είτε ο ένας τρόπος επιλεγεί είτε ο άλλος, ο σκοπός είναι αναλλοίωτος. Είναι πλήρης έλεγχος επί του νέου Κυπριακού «Κράτους». Είτε Συνομοσπονδιακού είτε Ομοσπονδιακού είτε δύο Κρατών είτε οποιουδήποτε άλλου εκτρωματικού νομικού Μορφώματος.

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου είναι υπόλογη. Όχι μόνο για όσα έγιναν, αλλά και για όσα γίνονται. Με πράξεις και κυρίως παραλείψεις της σχεδιάζει, ακολουθεί, δέχεται, υποτάσσεται σε Συνομιλίες για 40 χρόνια. Η ηγεσία αυτή σήμερα, και ειδικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχουν φοβερές Ιστορικές Ευθύνες. Συνεχίζουν να ελπίζουν βολευόμενοι ότι η Τουρκία θα υποταγεί στις εκκλήσεις τους για «ειρηνική, δίκαιη και λειτουργήσιμη λύση» στο Κυπριακό. Είναι πλέον εγκληματικές ιστορικά οι πλάνες και αυταπάτες τους ότι η Τουρκία, που θέλει ολόκληρη την Κύπρο, θα υποχωρήσει σε Συνομιλίες για επίτευξη «ικανοποιητικής», «δίκαιης» και «λειτουργήσιμης» λύσης.

Οι προηγούμενοι Πρόεδροι  της Κυπριακής Πολιτείας (όσης έμεινε), αυτοβούλως και αυτοπροαιρέτως, ζούσαν στις αυταπάτες τους και τις ανιστόρητες εκτιμήσεις τους. Ζούσαν με ύφος και με βόλεμα και με την ψευδοηδονή της εξουσίας και ήλπιζαν ότι ο κατευνασμός και η αφελής ρητορική προσήνεια θα αλλοίωναν τα τουρκικά, κατακτητικά σχέδια. Η Τουρκία κατέκτησε τη μισή Κύπρο αλλ’ οι ηγέτες της Κυπριακής Πολιτείας (των Ελλήνων) με εγκληματική επιπολαιότητα έκριναν ότι ο Τουρκικός Στρατός ήλθε και θα φύγει με… Συνομιλίες.

Η Τουρκία γνωρίζει και τις αδυναμίες της Ελλάδος και τις επιπολαιότητες τής στρατιωτικά και πληθυσμιακά και οικονομικά και άλλως πως ανυπολόγιστης Κύπρου. Γνωρίζει η Τουρκία ότι Ελλάς και Κύπρος είναι ουσιαστικά παραδομένες στη βουλιμία της. Φοβούνται και εξευτελίζονται μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις. Η Τουρκία έχει επίγνωση της φοβίας τους… Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέχρι σήμερα έπαιζε για να ξαναγίνει Πρόεδρος. Το πέτυχε. Τώρα πώς οργανώνεται να προστατεύσει την Κύπρο, την Κυριαρχία της, τον Κυπριακό Ελληνισμό, τους ζωντανούς και τους νεκρούς Έλληνες πολλών αιώνων; Οι τουρκικοί αλαλαγμοί για Κύπρο Τουρκική δεν είναι απλώς συνθήματα.

Είναι σοβαρή τουρκική σχεδιασμένη πολιτική από την εποχή της περιβόητης Έκθεσης του Νιχάτ Ερίμ.

Η κυπριακή ηγεσία εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχει μελετήσει πώς θα προστατεύσει την Κύπρο από την τουρκική, κατακτητική μανία. Με μελετημένα σενάρια, με υπαρκτές Συμμαχίες, με στρατιωτική και διπλωματική οργάνωση. Έμεινε όμως τελματωμένη στις άγονες Συνομιλίες που βόλευαν όλους τους Προέδρους. Τους βόλευαν να απολαμβάνουν τη ψευδοεξουσία του λιλιπούτειου Κράτους. Έτσι τουρκέψαμε…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/costas-n-hadjicostis/2482/etsi-tourkepsame