Μποζκίρ: «Η Τουρκία θα εμποδίσει την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους»

Print Friendly, PDF & Email

6/9/2018

Σε κρίσιμη περίοδο κατά την οποία θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την πορεία της 50ετούς διαπραγματευτικής διαδικασίας εισέρχεται το Κυπριακό, υποστήριξε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Κουτρέτ Όζερσαϊ μιλώντας χθες πριν την συνάντησή του με τον Πρέσβη Βολκάν Μποζκίρ, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, όπως μετέδωσε ο παράνομος BAYRAK (05.09.18, http://www.brtk.net/basbakan-yardimcisi-ozersay-volkan-bozkir-ile-gorustu/).

Στις δικές του δηλώσεις, ο Μπόζκιρ ισχυρίστηκε ότι η σημαντικότερή τους προτεραιότητα είναι «η ισχυρή παρουσία» της «ΤΔΒΚ» και των ομοεθνών τους Τουρκοκυπρίων και πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να κάμψει την αντίστασή τους σε αυτή την υπόθεση, η οποία οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο με δυσκολίες και θυσίες. Σημειώνοντας ότι περνούμε κρίσιμες μέρες, ο Μπόζκιρ πρόσθεσε:

«Είμαστε οι προστάτες της εξολοκλήρου διεκδίκησης των φυσικών πόρων της ΤΔΒΚ στο βαθμό που της ανήκουν. Δεν θα μπορεί να εγερθούν αξιώσεις πάνω σε αυτούς τους πόρους με συμπεριφορές που πραγματοποιούνται ξαφνικά. Αναπτύχθηκαν και οι δικές μας δυνατότητες στο θέμα των ερευνών φυσικού αερίου και με την δική σας άδεια και απαίτηση θα κάνουμε και εμείς μαζί έρευνα και θα εμποδίσουμε μαζί την οποιανδήποτε μορφή συμπεριφοράς παραβιάσει τα δικαιώματά σας».

Ισχυριζόμενος ότι η «ΤΔΒΚ» θα είναι πάντα «αθάνατη και ισχυρή», ο Μπόζκιρ είπε ότι δέκα μέρες μετά την εκλογή του στην προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο.    

ΠΗΓΗ:https://www.pio.gov.cy/en/επισκοπηση-τουρκοκυπριακου-και-τουρκικου-τυπου-αρθρο.html?id=161