Τo Gobbledygook Εσωτερικός Σύμμαχος του νέου Ανάν

Print Friendly, PDF & Email

του Άρη Πετάση

12 Νοε 2016

Φαίνεται πως ο πτωχός και επιπόλαιος λόγος ορισμένων πολιτικών έχει πάρει μορφή επιδημίας. Ιδιαίτερα μέσα στις τάξεις αυτών που επιθυμούν να καταστήσουν την Κύπρο «πρότυπο δημοκρατικού ευρωπαϊκού κράτους» (όπως λένε οι ίδιοι) μέσω νέου σχεδίου Ανάν. Για παράδειγμα, παρακολούθησα στην τηλεόραση πολιτική συζήτηση (μια από τις αμέτρητες τελευταία με τα ίδια άτομα!) όπου με υφάκι κάποιος εξηγούσε πως η αριθμητική ισότητα αποτελεί συστατικό στοιχείο του αμερικάνικου συστήματος. «Η Αλάσκα με 400.000 (sic) κατοίκους έχει δύο αντιπροσώπους στο Κογκρέσο όσο και η Καλιφόρνια με 10.000.000 (sic) κατοίκους», μας είπε. 

Η παντελής άγνοια του για τον πληθυσμό των δύο πολιτειών ωχριούσε κοντά στην απόλυτη άγνοια του γύρω από τη δομή του αμερικάνικου Συντάγματος. Ως το δημοκρατικότερο ίσως Σύνταγμα του κόσμου, το αμερικάνικο Σύνταγμα θεωρεί τα εθνοτικά κριτήρια ανάθεμα. Ο συζητητής απλώς απομόνωσε ένα στοιχείο (συνήθης τακτική) που ποσώς δεν αλλάζει τη δημοκρατικότητα του αμερικανικού Συντάγματος και το ταίριασε στον νου του για να στηρίξει το νέο σχέδιο Φράνκενσταϊν-Ανάν. Δεν γνώριζε πως ο πατέρας του αμερικανικού Συντάγματος, James Madison, έχει καθιερωθεί στην ιστορία περίπου ως ένας σύγχρονος Λυκούργος. O φιλοξενούμενος της εκπομπής στον οποίο αναφέρομαι δεν ήταν κάποιος περαστικός που μπήκε τυχαία στο στούντιο αλλά ήταν πρωτοκλασάτος βουλευτής μεγάλου κόμματος.     

Λίγες μέρες αργότερα σε άλλη συζήτηση στην τηλεόραση φιλοξενούμενος, ενδεδυμένος τη σοβαροφάνεια, είπε ότι «το μεγαλύτερο επίτευγμα των συνομιλιών είναι η συμφωνία για σταθερό 4:1 στο πληθυσμιακό.» Αγνοούσε πλήρως την Ιστορία περί πληθυσμών και το πώς καμία δύναμη δεν κατάφερε ποτέ να διατηρήσει πληθυσμιακά ποσοστά, εκτός με τη χρήση βίας. 

Η Τουρκία σφάγιασε τους Αρμενίους για να φθάσουν οι πληθυσμοί εκεί που τους ήθελε. Ο φιλοξενούμενος ούτε γνώριζε τις τρεις νομοτέλειες της Ιστορίας:

 α) τους πολέμους, 

β) τις επιδημίες -αντιμετωπίζεις τη μία και αμέσως σου έρχεται άλλη- και 

γ) τις μετακινήσεις πληθυσμών. 

Πριν 70 χρόνια το Ισραήλ είχε πληθυσμό 500.000 και τώρα 8 εκατ. (6 από τα 8 εκατομμύρια είναι Εβραίοι μετανάστες.) 

  • Στις αρχές του 20ού αιώνα στην Τουρκία τα ποσοστά χριστιανών Τούρκων ήταν 1:4. Τώρα 1:200 ως αποτέλεσμα σφαγιασμών, απειλών, αβεβαιότητας, κοκ.
  • Το ποσοστό χριστιανών στη Μέση Ανατολή από 25% πριν 70 χρόνια έπεσε σε μονοψήφιο. 
  • Το 1958 στον Λίβανο τα ποσοστά χριστιανών Μουσουλμάνων ήταν 60:40. Τώρα 40:60. 

Εν μιά νυκτί και απροειδοποίητα η Γερμανία απέκτησε φέτος ακόμα ένα εκατομμύριο πληθυσμού μουσουλμανικού θρησκεύματος. Και σε αυτή την περίπτωση ο φιλοξενούμενος του τηλεοπτικού προγράμματος ήταν μεγαλόσχημος κομματικός.  

Και ένα τελευταίο παράδειγμα με το ίδιο σενάριο και την ίδια σοβαροφάνεια. Έλεγε λοιπόν ο φιλοξενούμενος πως η Κύπρος έχει μια ιδιαίτερη συνταγματική υποχρέωση που πηγάζει από αποφάσεις του ΟΗΕ!  «Είμαστε υπόχρεοι να εμπλέκουμε και τις δύο κοινότητες στις πολιτικές αποφάσεις.» Οι Τ/κ (σημειώστε έποικοι) θα πρέπει να έχουν λόγο σε κάθε απόφαση όλων των οργάνων. Αγνοούσε προφανώς πως και τα δημοκρατικά πολιτεύματα παρέχουν σε όλες τις κοινότητες αυτό το δικαίωμα ακόμα και εάν αυτές είναι εκατό σε αριθμό και όχι δύο. Παίρνουν αυτό το δικαίωμα μέσω της ιδιότητάς τους ως ισότιμοι πολίτες του κράτους και όχι επειδή είναι μέλη κάποιας περιούσιας εθνότητας. Και σε αυτή τη συζήτηση μιλούμε για υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος πλήρους απασχόλησης ως πολιτικός. 

Φαντάζομαι πως έπεισε τον εαυτό του ότι: ο δήμαρχος του Λονδίνου βρίσκεται εκεί επειδή είναι πακιστανικής εθνότητας και ευεργετήθηκε από τη  σταθμισμένη ψήφο υπέρ της εθνότητάς του και πως ο Πρόεδρος της Αμερικής βρίσκεται στη θέση του γιατί ήλθε η σειρά Αφροαμερικάνου να προεδρεύσει. Δεν γνωρίζω εάν είχαν ενοχληθεί τόσο και άλλοι θεατές ακούγοντας τη στάθμη λόγου των «πεπειραμένων, εγνωσμένης αξίας πολιτικών» που δεν είχαν καμιά δυνατότητα αντίληψης της σύνολης παγκόσμιας πραγματικότητας μέσα στην οποία υπάγονται όσα ξεκάρφωτα έλεγαν.        

Καμία δυνατότητα αντίληψης του όλου. Έβλεπαν όσα έβλεπαν οι πρωτοετείς φοιτητές παρά ο καταξιωμένος καθηγητής τους.                

Πηγή:http://www.philenews.com/el-gr/f-me-apopsi-eponymes-gnomes/385/339992/to-gobbledygook-esoterikos-symmachos-tou-neou-anan

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.