Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε ‘αντάρτες’ στην θάλασσα

Print Friendly, PDF & Email

04.11.2018 15:05 

Sigmalive

«Όσοι νόμισαν ότι χωρίς την Τουρκία μπορούν να κάνουν βήματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, άρχισαν να αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλο λάθος έκαναν.

Όπως δείξαμε να καταλάβουν στους τρομοκράτες στη Συρία, έτσι δεν θα επιτρέψουμε ούτε ‘αντάρτες’ στη θάλασσα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τελετή παράδοσης της τρίτης τουρκικής κορβέτας με το όνομα ‘Μπουργκάζαντά (νησί Αντιγόνη) στην Κωνσταντινούπολη.Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία προσπάθεια σφετερισμού των φυσικών πηγών στην ανατολική Μεσόγειο»,

«Το 2020 το αργότερο θα παραδώσουμε και το ‘Κιναλίαντά’ (νησί Πρώτη των Πριγκηπονήσων) στο πολεμικό ναυτικό μας. Τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μάς υπενθύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι ισχυρή και στη θάλασσα. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο στόλο μας αυξάνει την αποφασιστικότητά μας για την τήρηση της ισχύος μας στη θάλασσα και των εθνικών μας συμφερόντων.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία προσπάθεια σφετερισμού των φυσικών πηγών μας στην ανατολική Μεσόγειο ή την περιθωριοποίηση της βόρειας Κύπρου. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μάς υπενθύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι ισχυρή και στη θάλασσα. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο στόλο μας αυξάνει την αποφασιστικότητά μας και την ισχύ μας στη θάλασσα και για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/international/538051/erntogan-den-tha-epitrepsoume-antartes-stin-thalassa