Ποιος περιπαίζει ποιον για την πενταμερή;

Print Friendly, PDF & Email

Εφημερίδα Σημερινή

16 Νοε 2016

Θυμόμαστε και δεν ξεχνούμε: Μετά την ολέθρια Κοινή Δήλωση Αναστασιάδη-κατοχικού Έρογλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χρειάστηκε δύο ώρες στην τηλεόραση για να μας εξηγήσει πώς εκείνος την ερμήνευε. Μας την παρουσίασε ως περίπου θρίαμβο και ως την καλύτερη συμφωνία από όλες τις προηγηθείσες κατευθυντήριες γραμμές. Την επομένη, ο εγκάθετος της κατοχής Έρογλου, σε δηλώσεις του, αντέκρουσε τις ωραιοποιήσεις Αναστασιάδη και τις απέρριψε μία προς μία. Διαβάστε, λοιπόν, τα παρακάτω:

Ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, ο Μπουρτζιού, που σχολίαζε δηλώσεις του Κυβ. Εκπροσώπου, είπε ότι είναι συμφωνημένο στη νέα συνάντηση στο Mont Pelerin, θα καθοριστεί η ημερομηνία για πενταμερή και οι δύο πλευρές θα ετοιμάσουν χάρτες σε σχέση με τα κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί. Υποστήριξε ότι «υπάρχει μεγάλο λάθος» στις δηλώσεις Χριστοδουλίδη, ότι «αν ακόμη όλα πάνε καλά και υπάρξει συμβιβασμός στο εδαφικό στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει διεθνής σύσκεψη».

Ο Μπουρτζιού ισχυρίστηκε ότι ο τελικός συμβιβασμός στο εδαφικό δεν θα επιτευχθεί στην Ελβετία και ότι μετά τη σύγκλιση των κριτηρίων στο εδαφικό και τους χάρτες η σύγκλιση στο εδαφικό και η τελική μορφή του θα επιτευχθούν σε πενταμερή διάσκεψη, όπου θα συζητηθούν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. -Προσέξτε: Συμφώνησαν, λέει ο Τ/κ. Λοιπόν, ποιος περιπαίζει, ποιον, Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη;
Σ.Ι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.