Διζωνική, Δικοινοτική Κοροϊδία ετών 44. ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΣΩΣΤΗ, «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ», ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

6/1/2019

της Φανούλας Αργυρού* 

Πολύ πρόσφατα στις 24 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε  στην Δημοσιογραφική Εστία ημερίδα της  ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ με τίτλο «Μετά τη ΔΔΟ τι; Συνομοσπονδία ή ενιαίο κράτος;» στην οποία μίλησαν αξιόλογοι και διακεκριμένοι ομιλητές.  Ο σκοπός της εκδήλωσης (στα πλαίσια ημερίδων ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΖΩΝΙΚΗ) ήταν όπως εκτεθεί το ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας, να απαλλαγεί η Κύπρος από τα οθωμανικά κατάλοιπα,  να επισημανθούν οι τραγικές επιπτώσεις τυχόν αποδοχής της και να υποστηριχτεί ως εναλλακτική λύση ένα συνταγματικό πλαίσιο Ενιαίου Κράτους.

«Στην τελευταία του έκθεση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τα μέρη να αναζητήσουν νέες ιδέες.  Και αυτό σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές γεωπολιτικές συγκυρίες προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για διεκδίκηση ενός σύγχρονου κυρίαρχου προηγμένου κράτους απαλλαγμένο αποικιακά και οθωμανικά κατάλοιπα και εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα», δήλωσε ο συντονιστής κ. Άθως Κοιρανίδης.

«Ο Δράκος της λειτουργικής»

Παράλληλα, το κύριο άρθρο της Σημερινής 9.12.2018 με τίτλο « Ο Δράκος της «λειτουργικής» του Διευθύνων Σύμβουλου του Συγκροτήματος ΔΙΑ,  κ. Κώστα Ν. Χατζηκωστή, επιβεβαιώνει τα λεχθέντα στο σεμινάριο όταν τονίζει:

«Ο Αναστασιάδης σήμερα λέγει στον Λαό καθαρά ότι η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι Πολιτειακός στόχος ανεφάρμοστος. Λέγει στον Λαό ότι η πολιτική πορεία των τελευταίων 45 ετών κατέληξε σε αδιέξοδα. Γιατί;… Επειδή παρανόησε, αγνόησε, υποτίμησε τον επιθετικό και ασυμβίβαστο τουρκικό επεκτατικό ρεαλισμό… Μετά από 45 χρόνια ολέθριου κυνηγητού μη λειτουργικής λύσης, τώρα τι λέγεται στον Λαό; Λέγεται ότι λειτουργική είναι και πάλιν η Διζωνική Ομοσπονδία αλλά… «αποκεντρωμένη… Λέγει, δηλαδή, ότι δεν φεύγει από τον Στόχο της Διζωνικής, Δικοινοτικής, αλλά τώρα αυτή πρέπει να είναι άλλου είδους. Να είναι «αποκεντρωμένη»!

Ο δε βετεράνος συνάδελφος πρώην αρχισυντάκτης της «Σημερινής» Σάββας Ιακωβίδης στο άρθρο του «Η Ανυπαρξία Στρατηγικής και το Κυπριακό ως Κλασική Περίπτωση Ψυχιατρικής Ανάλυσης» στην «Σημερινή» 25.11.2018 έγραψε: «Οι ηγέτες της Κύπρου υποτιμούν, σε βαθμό πολιτικού κακουργήματος, τις νεο-οθωμανικές, επιθετικές και κατακτητικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και συμπεριφέρονται με τόση αφόρητη ανωριμότητα και έκδηλη ανευθυνότητα. Όταν η διορατικότητα, η προβλεπτικότητα και η αξιοπιστία δραπετεύουν, τότε αναλαμβάνει η ψυχιατρική. Αν τα καταφέρει…»

Πιο πίσω στο χρόνο στις 16 Σεπτεμβρίου 2018,  ο Δρ. Κλέαρχος Α. Κυριακίδης στο άρθρο του στην «Σημερινή» με τίτλο  «Δημοκρατία ή νεο-Οθωμανισμός;» είχε επισημάνει :  

 « Ο νέο-οθωμανισμός είναι το ραγισμένο θεμέλιο του «κυπριακού προβλήματος». ‘Αρα, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εάν οι νέο-οθωμανικές αξίες, όπως ο «Δι-κοινοτισμός», η «Πολιτική Ισότητα και η «Δι-ζωνικότητα» κατοχυρωθούν σε ένα μέρος της Ένωσης, θα δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο…»

Και σωστά επισήμανε ο Δρ. Κυριακίδης στο άρθρο του εφόσον είναι πάνω σε «οθωμανικά θεμέλια» που, οι αρχιτέκτονες , ο τότε Βρετανός Πρωθυπουργός Χάρολτ  Μακμίλλαν και ο Δρ. Ισμαίλ Νιχάτ Ερίμ,  δημιούργησαν την «Κυπριακή Δημοκρατία», με θεμέλιο τον   ρατσιστικό «συνεταιρισμό» και τις «δύο κοινότητες» και  όχι επί συνόλου των πολιτών της πρώην αποικίας σε μια πραγματική δημοκρατία. (Πάντως πρέπει να λεχθεί ότι στα βρετανικά έγγραφα  βρίσκουμε τους Βρετανούς να αποκαλούν ως τον κατ΄εξοχή αρχιτέκτονα των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου τον Δρ. Νιχάτ Ερίμ).

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ επί Σπύρου Κυπριανού κυκλοφόρησε την αφίσα αυτή όταν  το Σ.Α εξέδωσε το  διζωνικό ψήφισμα  649/90.

Το δε Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα την δεκαετία του 1990 εξέδωσε και εκείνο την αφίσα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Παρόλα ταύτα,  στην επιμονή της διζωνικής αυτής κοροϊδίας των 44 χρόνων, αγνοώντας  τα ιστορικά γεγονότα και την τουρκική πολιτική,  από τότε που το Φόρειν ΄Οφις (16.8.1974) επέλεξε τον Γλ. Κληρίδη ως το άλογό του για την επιβολή της στους Έλληνες της Κύπρου, δεν  είναι μόνος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλά, ολόκληρο το διζωνικό κατεστημένο της Λευκωσίας, ΑΚΕΛ,  ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ που επιμένει να την υποστηρίζει! (Βλέπε άρθρο Άθου Κοιρανίδη «ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ Τη διζωνική και τα μάτια σας» και  Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη στην «Σημερινή» 5.10.2018 «Καβαλιέροι της διχοτόμησης και πλασιέδες του τουρκικού αγωγού»)

Αν και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, εν τω μεταξύ,  εκτός του ΕΛΑΜ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα στο θέμα της ΔΔΟ εφόσον  δεν απέσυραν την υποστήριξή τους σ΄αυτήν από την λεγόμενη  «ομόφωνη απόφαση του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου του 2009»..

Ενιαίο Κράτος

Το έχω γράψει και σε προηγούμενα μου άρθρα, η πιο σωστή, δίκαιη και δημοκρατική λύση για το Κυπριακό για ένα φυσιολογικό κράτος, είναι ο απεγκλωβισμός από τα δεσμά της ΔΔΟ και η απαίτηση για  ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.   Εφόσον εγκαταλειφθεί επίσημα η διαιρετική ΔΔΟ και ο τερματισμός της διαχρονικής, αδίστακτης,  ελεεινής κοροϊδίας του λαού με  ψευτο-υποσχέσεις και αυταπάτες ότι με την ΔΔΟ, όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους! Από το 1977 που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος  τον περιβόητο διζωνικό χάρτη μέσω Τάσσου Παπαδόπουλου στους Τούρκους είχε επίσημα πλέον συνθηκολογήσει – δίχως εξουσιοδότηση από το λαό –  επί χάρτου στην γεωγραφική (ΔΔΟ) μοιρασιά της πατρίδας μας εγκαταλείποντας την απελευθέρωσή της από τις δύο τουρκικές εισβολές και συνεχιζόμενη κατοχή. (Η συνθηκολόγησε βέβαια είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 1975 με προτάσεις μετά την συνάντηση στη Αθήνα.)

Αν θέλει αυτός ο λαός να επιβιώσει και να ζήσει σε μια πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ας πάρει την απόφαση να ρίψει στον κάλαθο των αχρήστων τις δικαιολογίες που του ταΐζουν οι  αποτυχημένοι «ηγέτες» του ότι τάχα θα μας … περιφρονήσει η διεθνής κοινότητα αν αλλάξουμε πορεία (δηλαδή σταματήσουμε να επιμένουμε στην αυτοκτονία μας που μας διέταξαν οι ίδιοι της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας). Να το απαιτήσει από τους «ηγέτες» του και να περιφρονήσει τις άνευ εξουσιοδοτήσεως από το 1974 υποχωρήσεις και παραχωρήσεις τους υποκύπτοντας στις ξένες απαιτήσεις.  Το κόστος θα είναι μόνο δικό τους και εκείνων που εισήγαγαν και επιμένουν στη απαρτχάιντ αυτή «λύση»,  ΟΧΙ της Κύπρου.

Νέες Ιδέες στον  Γκουτέρες από ξένους

Ο ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου  Ασφαλείας να αναζητήσουν νέες ιδέες. Γιατί και με ποιο δικαίωμα δεν κάλεσε το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ, τον άμεσα ενδιαφερόμενο; Παρά μόνο τους ξένους,  μέλη του  Σ.Α που αξιωματούχοι πολλών από τα μέλη του ίσως να μην γνωρίζουν και κατά που πέφτει η νήσος Κύπρος (με εξαίρεση τα μόνιμα μέλη βέβαια που ευθύνονται για την προώθηση αυτής της καταστροφικής λύσης); 

Ορθώς συζητείται:  Γιατί κανένας δεν τολμά να απαιτήσει από τον εντολοδόχο Γκουτέρες ότι «δεν συνομιλούμε με Τουρκία, προτού αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα και την από-αναγνώριση της ΚΔ» παρά μόνο εκλιπαρούν το αντίθετο,  τι και ποίους φοβούνται οι κυβερνώντες και αντιπρόσωποι του λαού;

Μήπως η απάντηση να βρίσκεται στο γεγονός ότι η ΚΔ ακόμα δεν έχει το προνόμιο να είναι πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εφόσον υφίσταται διαιρεμένη με το Δόγμα Μακμίλλαν των δύο κοινοτήτων και εξαρτώμενη από τους «κηδεμόνες» της Βρετανούς;   Υπενθυμίζεται η δήλωση του  Υπουργού Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέρεμι Χάντ:  «Δεν είναι αδύνατο να λυθεί το Κυπριακό – η ομοσπονδιακή δομή η καλύτερη λύση… υπάρχει μια ομοσπονδιακή δομή που θα είναι καλύτερη λύση για όλους όσους ζουν στην Κύπρο», δήλωσε σε συγκέντρωση των «Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου» (Ελευθερία Λονδίνου 4.10.2018) και η επιμονή του Σερ Άλαν Ντάνκαν του Φόρειν ΄Οφις «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το διεθνώς αποδεκτό μοντέλο της ΔΔΟ είναι ο καλύτερος τρόπος επίτευξης αυτοί του στόχου (της επανένωσης) Εγκρίνουμε την άποψη που εκφράστηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του στις 15 Οκτωβρίου…» (Ελευθερία Λονδίνου 20.12.2018 «Επιμένει φιλοτουρκικά ο Άλαν Ντάνκαν).

Και βέβαια, η νέα ψευδαίσθηση και κοροϊδία που αποπειράται είναι ότι τάχα εγκαταλείπεται η ΔΔΟ για την  «αποκεντρωμένη» λύση! Δίχως να εξηγείται ότι είτε ομοσπονδία, συνομοσπονδία, δύο κράτη, βελούδινα διαζύγια,  αποκεντρωμένα ή μη ή διχοτόμηση όλες αυτές οι «λύσεις»  βασίζονται στην διαιρετική, δικοινοτική, ΔΔΟ δίχως τα διαιρετικά συστατικά της οποίας δεν μπορούν να σχηματιστούν!

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφο

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ 6/1/2019 σελ.31