Πετάξαμε και κινηματογραφήσαμε τα Επιθετικά Ελικόπτερα Μi35 (BINTEO)

Print Friendly, PDF & Email

Παρ, 18/01/2019 – 20:58

TΩΝ  NIKOΛΑ  ΖΑΝΝΕΤΤΟY – ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΚΑΣΙΑ

Το AlphaNews.live φιλοξενήθηκε στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο, δίνοντας την ευκαιρία στα στελέχη των μονάδων να μοιραστούν τις εμπειρίες και το έργο τους με την κοινή γνώμη. Στο πρώτο μας δημοσίευμα παρουσιάζουμε αποκλειστικές εικόνες από τη πτήση μας πλάι-πλάι με τα επιθετικά ελικόπτερα Mi35, συνεντεύξεις με τον διοικητή, ιπτάμενους καθώς επίσης και εικόνες από την καθημερινότητα των στελεχών της 450 μοίρας επιθετικών ελικοπτέρων.

“O σκοπός της αεροπορικής βάσης είναι φυσικά με τις μοίρες της να αντεπεξέλθει άμεσα και να αντιδράσει άμεσα σε οποιεσδήποτε επιβουλές τους εχθρού και να προσφέρει αεροπορική υποστήριξη με τα μέσα της όπου απαιτείται και όπου ζητηθεί από τις προκεχωρημένες μονάδες της Εθνικής Φρουράς”, δηλώνει ο Διοικητής της Βάσης Αντισμήναρχος Φλωρίδης Μάριος.

Σε ειδική αίθουσα καθημερινά γίνεται το πρώτο briefing της ημέρας το οποίο περιλαμβάνει την πρόγνωση του καιρού, την ενημέρωση για τα σχέδια πτήσεων της ημέρας, προφορικά διαγωνίσματα για τους ιπτάμενους, καθώς επίσης και ενημέρωση για θέματα που άπτονται της ασφάλειας πτήσεων.

“Η πτήση ξεκινά πιο πριν με την προετοιμασία. Έτσι με το που μπαίνουμε στο ελικόπτερο και κλείνουμε την καλύπτρα και ετοιμαζόμαστε για την απογείωση αφήνουμε πίσω μας όλα τα προσωπικά προβλήματα οικογενειακά προβλήματα ή οποιεσδήποτε σκέψεις ή οποιαδήποτε συναισθήματα γιατί πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των πτήσεων. Η πτήση σαν πτήση σίγουρα μπορεί να ενθουσιάζει τον οποιονδήποτε αλλά για εμάς επειδή είμαστε επαγγελματίες έγνοια μας είναι να χρησιμοποιήσουμε το ελικόπτερο σαν πολεμική μηχανή”, δηλώνει ο Υποσμηναγός Γιώργος Κάπανος, που υπηρετεί ως Κυβερνήτης Ελικοπτέρου Mi35.

Για εμάς κυριότερο συναίσθημα ήταν η αγωνία για την πτήση μας. Για τους χειριστές των επιθετικών ελικοπτέρων, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το αίσθημα ευθύνης είναι αυτό που τους διακατέχει. Εμείς διακρίναμε τον επαγγελματισμό τους.

Η πολεμική αεροπορία διαθέτει 11 συνολικά ελικόπτερα Mi35 εφοδιασμένα με αντιαρματικά βλήματα, ρουκέτες, σταθερό δίκαννο πυροβόλο και μπορούν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις μέρα και νύχτα υποστηρίζοντας τις ανάγκες τις εθνικής φρουράς από αέρος. Όταν είχαν αφιχθεί στην Κύπρο τα ελικόπτερα είχαν σκούρο γκρι χρώμα, ενώ στη συνέχεια βάφτηκαν στα χρώματα που βλέπουμε στις εικόνες μας.

Τις επόμενες ημέρες το AlphaNews.live θα δημοσιεύσει και άλλα βίντεο και συνεντεύξεις για τις δραστηριότητες και το έργο των στελεχών που εργάζονται νύχτα και ημέρα με όσα μέσα διαθέτουν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ:https://www.alphanews.live/editorial/petaxame-kai-kinimatografisame-ta-epithetika-elikoptera-mi35-binteo-0