Προς Οσάτσι, Λίλι και Στυλιανίδη

Print Friendly, PDF & Email

της Φανούλας Αργυρού

Πρέπει να μεταδίδεται στην Κύπρο και τι επισημαίνουν σε κύρια άρθρα τους ομογενειακές εφημερίδες. Αντιπροσωπεύουν μια μικρή Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο κάπου 300,000.

Πέραν από το κύριο άρθρο «Δικαστές και Δικαιοσύνη» σε ένα άλλο με τίτλο «Σημεία και τέρατα» η Ελευθερία Λονδίνου στις 17.1.2019 επέκρινε τόσο τον ρώσο πρέσβη στη Λευκωσία όσο και τον Βρετανό Ύπ. Αρμοστή αλλά και τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, έγραψε μεταξύ άλλων: ( www.eleftheria.co.uk )

«Η ΡΩΣΙΑ πρέπει να καταλάβει ότι η Κύπρος και η Ελλάδα δεν είναι αποικίες της… Και στην Κύπρο, ο πρέσβης της Ρωσίας Οσάτσι να σταματήσει να μας υποδεικνύει με ποιους θα κάνουμε τριμερείς συμμαχίες και αν συνεργαζόμαστε με αμερικανικές εταιρείες στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να ξεκαθαρίσουν «οι πλευρές στην Κύπρο τι επιδιώκουν και τι μπορούν να αποδεχθούν στα θέματα των Εγγυήσεων, της Ασφάλειας, της πολιτικής ισότητας και της λειτουργικότητας» ζήτησε σε συνέντευξή του ο Βρετανός πρέσβης στην Λευκωσία, Στίβεν Λίλι!

Είσαι 10 μήνες στην Κύπρο, κύριε Λίλι. Αν δεν κατάλαβες ακόμα τι επιδιώκει η ε/κ πλευρά, καλύτερα να γυρίσεις σπίτι σου.

Ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης συνάντησε τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου για θέματα των προσφύγων. Σύμφωνα όμως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συζήτησε μαζί του τη λύση του Κυπριακού και το Φυσικό Αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ Ποίος τον εξουσιοδότησε;»

ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 20/1/2019