Μακρόν αποκάλυψε τις συμφωνίες με Κ.Δ–Στο βάθος στρατιωτική Βάση (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

30.01.2019 14:13 

Sigmalive

Αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των επτά χωρών του Νότου.

Οι Υπηρεσίες της Δημοκρατίας έδωσαν στη δημοσιότητα την ακριβή μετάφραση των όσων είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το ΣΙΓΜΑ, μέσα από τη δήλωση του κυρίου Μακρόν εξάγεται το συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία δημιουργίας στρατιωτικής Βάσης των Γάλλων στο νησί, καθώς επίσης και η παραχώρηση πρόσθετων στρατιωτικών διευκολύνσεων.

Επιπρόσθετα, αναδεικνύεται η ανάγκη της Ευρώπης να διασφαλίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα σύνορά της, στο νοτιότερο της άκρο.

Αυτούσια η δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν:

«Η διμερής σχέση μεταξύ της Κύπρου και της Γαλλίας είναι εξαιρετική και τροφοδοτείται από μια υποδειγματική συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Ειδικότερα, η Κύπρος αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό για το γαλλικό Ναυτικό και ιδιαίτερα για το αεροναυτικό συγκρότημα που σχηματίστηκε γύρω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Υπολογίζω πολύ σε αυτή τη συνεργασία, η οποία απεικονίζει τη φιλοδοξία μιας κυρίαρχης Ευρώπης, η οποία εξασφαλίζει τα μέσα για να προφυλάξει τον εαυτό της.  Αυτή η συνεργασία αποτελεί για μένα ένα σημαντικό στοιχείο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού άμυνας, τον οποίο έχουμε ενισχύσει πολύ στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Ευχαριστώ τις κυπριακές αρχές για τον στρατηγικό δεσμό που δημιουργήσαμε και η τελευταία συνάντηση μάς επέτρεψε να ανοίξουμε πολλές προοπτικές για να εντατικοποιήσουμε περισσότερο τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

Η οργάνωση της 5ης Συνόδου των επτά νοτίων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στην Κύπρο είναι συμβολική για περισσότερους από ένα λόγο.  Είναι πρώτα απ’ όλα η ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο.

Θέλω να υπενθυμίσω εδώ την αναγκαιότητα να τύχει σεβασμού η κυριαρχία της Κύπρου και να πω πόσο ανησυχούν τη Γαλλία περιστατικά που κατ’ επανάληψη λαμβάνουν χώρα στην κυπριακή θάλασσα. 

Και να σας εκφράσω, κύριε Πρόεδρε, όχι μόνο την αλληλεγγύη, αλλά και την υποστήριξή μας.

Είναι ένα θέμα το οποίο είχα, εξάλλου, την ευκαιρία να θίξω πολλές φορές στον Πρόεδρο Ερντογάν».

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/news/politics/552334/o-makron-apokalypse-tis-symfonies-me-kdsto-vathos-stratiotiki-vasi