Η χρέωση με «Πορθητή» θα είναι τοπική κλήση!

Print Friendly, PDF & Email

13/7/2019

του Κώστα Βενιζέλου

Τι το κακό εάν ενωθεί η τηλεφωνία; Θα κολλήσουμε στις σημειολογίες; Η προσφιλής τοποθέτηση των εκφραστών της πολιτικής των ψευδαισθήσεων, που από αφελής προσέγγιση εξελίσσεται σε επικίνδυνη ακροβασία, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε δυο κράτη. Τα ΜΟΕ, που υιοθετούνται κατά καιρούς διαμορφώνουν και την τελική λύση, γιατί θα αποτελούν τη συμφωνία συνύπαρξης των δυο χωριστών οντοτήτων. 

Είναι προφανές πως χρειάζονται τρόποι αποκλιμάκωσης και πρέπει να βρεθούν. Όμως το θέμα της τηλεφωνίας πού βοηθά; Στέλνεται το μήνυμα πως γίνονται βήματα «βελτίωσης του κλίματος» την ίδια ώρα, βέβαια, που η Τουρκία εδραιώνει τα τετελεσμένα της στη θάλασσα της Κύπρου. 

Όταν για παράδειγμα μετά τη γεώτρηση στα δυτικά της Κύπρου ο Πορθητής θα μετακινηθεί ενδεχομένως νοτίως της Λεμεσού, η κινητή τηλεφωνία θα βοηθήσει για να επικοινωνούμε με το πλήρωμα; Ή με το Μπαρμπαρός που εδώ και έξι μήνες πηγαινο-έρχεται έξω από τη Λεμεσό; Θα είναι και η χρέωση τοπικής κλήσης αν και ολίγον ακριβότερη! 

Την ώρα που η Άγκυρα επιβάλλει τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ, Αναστασιάδης και Ακιντζί εφαρμόζουν ΜΟΕ. Για την ακρίβεια σύρουν τη Λευκωσία σε ΜΟΕ αποπροσανατολισμού. Θα χαιρετισθεί η κίνηση που εξυπηρετεί και την παρανομούσα Τουρκία, που συνεχίζει να κάνει γεωτρήσεις. 

Την ώρα κατά την οποία ζητούνται μέτρα κατά της Τουρκίας στην ΕΕ, ζητείται αλληλεγγύη-στήριξη από τρίτους, ανακοινώνεται ένα ΜΟΕ που συζητείται για έξι τουλάχιστον χρόνια. Και τι ΜΟΕ; Ο καθένας να κρατήσει τον κωδικό επικοινωνίας. Εμείς της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι Τουρκοκύπριοι της Τουρκίας! Κάποιος θα εξηγήσει, πάντως, κατά πόσο αυτό συνάδει με τους νόμους του Κράτους, αλλά και της ΕΕ.

Την ώρα που ο κατοχικός στρατός προωθείται σε Στροβίλια, Δένεια και αλλού, βρέθηκε ο τρόπος που… θα εξουδετερώσει τις παρανομίες. Η… επανένωση μέσω της τηλεφωνίας!

Στα πανηγύρια πρώτοι! Παναϋρκώτες!

Αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη; Σαράντα πέντε χρόνια προτάσσουν τα ΜΟΕ και αναζητούν μια… επιτυχία, που θα δικαιολογεί τον ρόλο των αξιωματούχων της. Η Σπέχαρ αναζητεί ρόλο, η Λουτ δεν της μιλά και ο Γκουτέρες μετά που κάηκε δυο φορές παρασυρόμενος από τον Έσπεν Μπαρθ Άιντε αποφάσισε να ακολουθήσει την εύκολη οδό. Να συζητά οτιδήποτε άλλο πλην της ουσίας. Και η ουσία δεν είναι οι ψηλές χρεώσεις της τηλεφωνίας, ούτε τα ΜΟΕ που συζητούνται για χρόνια και για να υλοποιηθούν αναζητούνται χίλιες δυο μαγικές συμβιβαστικές φόρμουλες, φιλτραρισμένες σε πολιτικά, διπλωματικά, νομικά εργαστήρια. 

Γιατί το πειραματόζωο πρέπει να επιζήσει για να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Εισέβαλε η Τουρκία, άρπαξε τη μισή Κύπρο, επιχειρεί τώρα να εδραιωθεί και στη θάλασσα, να πάρει το φυσικό αέριο και το πρόβλημα είναι δικοινοτικό. Το θέμα είναι η… έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και οι χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία.

Το θέμα σήμερα είναι η επέκταση από την Τουρκία της κατοχής και στη θάλασσα. Και το ζητούμενο είναι η άρση και αυτής της παρανομίας. Η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη αν και δεν θέλει ούτε τις παραμικρές αντιδράσεις. Την εκνευρίζουν. Συνεπώς ένα τόσο μεγάλο δώρο έχει να πάρει καιρό η κατοχική δύναμη. Δώρο αποπροσανατολισμού. Τα αυτογκόλ μετράνε για γκολ, αλλά κάποιοι στη Λευκωσία πανηγυρίζουν και σε αυτή την περίπτωση. Το πρόβλημά τους είναι τα φοβικά σύνδρομα που τους καταδιώκουν. Το πρόβλημά μας είναι πως το ξέρουν όλοι και επενδύουν σε αυτό. 

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/740384/i-chreosi-me-porthiti-tha-einai-topiki-klisi