Γιατί ο Αττίλας δεν θα φύγει από την Κύπρο…

Print Friendly, PDF & Email

Γιατί ο Αττίλας δεν θα φύγει από την Κύπρο…

 

του Κωστάκη Αντωνίου

03 Οκτ 2016

Το βλακώδες ερώτημα και τι όφειλαν να πράξουν οι ηγέτες και δεν έπραξαν, ώστε να υποχρεώσουν τα τουρκικά στρατεύματα να αποχωρήσουν.

Είναι οξύμωρο ν’ ακούει κανείς τους κυβερνώντες, οι οποίοι διαχειρίζονται το εθνικό θέμα, να ερωτούν τους διαφωνούντες και τους αντιπολιτευόμενους να πουν πώς θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, πώς θα τερματισθεί ο εποικισμός και πώς δεν θα προσαρτηθούν τα κατεχόμενα στην Τουρκία. Αυτό το ερώτημα πρέπει να το απαντήσουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες, οι οποίοι οφείλουν να εξηγήσουν στον λαό, πώς θα επιτύχουν αυτά για τα οποία ερωτούν τους άλλους.

Δυστυχώς, η απάντηση, όσο και αν είναι ωμή και εφιαλτική, είναι μία: Τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα φύγουν ποτέ από την Κύπρο, ενόσω έχουμε ηγέτες οι οποίοι διαχειρίζονται το Κυπριακό, όπως το διαχειρίστηκαν μέχρι τώρα.

Τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα φύγουν ποτέ από την Κύπρο, επειδή:
* Πρώτο, κατόπιν προδοσίας, τους επετράπη να εισβάλουν στην Κύπρο και επειδή επί 42 συναπτά έτη οι κυπριακές ηγεσίες, με την πολιτική που άσκησαν και ασκούν, τσιμέντωσαν και τσιμεντώνουν την εσαεί παραμονή τους.

* Δεύτερο: Για να εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα, έπρεπε οι ηγέτες μας να μεριμνήσουν, ώστε το κυπριακό κράτος να αποκτήσει δύναμη. Δύναμη στρατιωτική, δύναμη οικονομική, δύναμη πολιτική, ισχυρούς στρατηγικούς συμμάχους. Αντ’ αυτού, χρεοκόπησαν οικονομικά την Κύπρο, την κατέστησαν στρατιωτικά ανοχύρωτη πολιτεία, δεν εξασφάλισαν στρατηγικούς συμμάχους, δεν απέκτησαν ποτέ ισχυρή διπλωματία. Και στο τέλος κατέστησαν το κυπριακό κράτος Μπανανία, και στάβλο του Αυγείου, όπου κυριαρχεί η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η διαπλοκή και μία αδίστακτη κομματοκρατούμενη δημοκρατία.

* Τρίτο: Αντί οι ηγέτες να σχεδιάζουν σωστά, αυτοσχεδίαζαν. Και αντί να αυξάνουν το κόστος της κατοχής για την Τουρκία, αποενοχοποιούσαν την Τουρκία και αύξαναν το κόστος της κατοχής για τον κυπριακό Ελληνισμό.

* Τέταρτο: Οι ηγέτες του κυπριακού Ελληνισμού αποδείχθηκαν ανιστόρητοι, αμελέτητοι και αχάμπαροι έναντι στοιχειωδών κεφαλαίων της ιστορίας και κυρίως της ιστορίας του τουρκικού έθνους. Ο Ιχσάν Τσαγλαγιαγκίλ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, διακήρυσσε, πολύ πριν από την τουρκική εισβολή: “Το τουρκικό έθνος ουδέποτε επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εδάφη τα οποία κατέκτησε με τη λόγχη και το αίμα των στρατιωτών του”.

* Πέμπτο: Οι διαχειριζόμενοι σήμερα το εθνικό θέμα, δεν νομιμοποιούνται να ερωτούν άλλους πώς θα διώξουν τα τουρκικά στρατεύματα. Επειδή έχουν αποδεχθεί την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση, επειδή ακόμη και σήμερα που συνομιλούν, ο εποικισμός συνεχίζεται και επειδή επί της διακυβερνήσεώς τους ολοκληρώνεται η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Συνεπώς, εάν πιστεύουν ότι αυτοί θα διώξουν τον Αττίλα με την πολιτική που ασκούν, τον ψευδοδιάλογο, την εξημέρωση του θηρίου, σφάλλουν επικινδύνως. Αυτή η πολιτική δεν θα διώξει ποτέ τον Αττίλα, ούτε θα ανατρέψει τα τετελεσμένα. Αντίθετα. Ο Αττίλας θα παραμείνει και μετά τη λύση, τα τετελεσμένα θα νομιμοποιηθούν, το ψευδοκράτος και οι θεσμοί του θα αποκτήσουν νόμιμη υπόσταση κάτω από τη σκέπη του “τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου”.

Οι τουρκικές εγγυήσεις θα λάβουν ακόμη πιο επικίνδυνη μορφή, η προσάρτηση των κατεχομένων θα ολοκληρωθεί και πλέον δεν θα διαχειριστούν τη λύση με τους Τουρκοκυπρίους. Θα κάμουν διζωνική με την Τουρκία.

Σε μία πρόσφατη ανάλυσή μου, στην «Κυριακάτικη Σημερινή», είχα δημοσιεύσει τα κύρια σημεία της ομιλίας του Νίκου Αναστασιάδη στο παγκύπριο συνέδριο του ΔΗΣΥ, κατά το οποίο αποφασίστηκε η υποστήριξη του σχεδίου Ανάν.

Όσοι διάβασαν την ομιλία, ασφαλώς θα διαπίστωσαν την τεράστια ομοιότητα των επιχειρημάτων, που χρησιμοποίησε τότε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού για να πείσει τους ψηφοφόρους τού κόμματος να υποστηρίξουν το σχέδιο, με τη σημερινή επιχειρηματολογία στην υποστήριξη της λύσης.

Και τότε ο Νίκος Αναστασιάδης ερωτούσε τον λαό ποιος θα διώξει τα τουρκικά στρατεύματα, πώς θα φύγει ο Αττίλας και οι έποικοι, πώς θα τερματισθεί ο εποικισμός, και πώς δεν θα προσαρτηθούν τα κατεχόμενα στην Τουρκία.

Η ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιείται και σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε προσαρμογή του ΔΗΣΥ στα νέα δεδομένα, ούτε προσπάθεια ενίσχυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε αλλαγή πολιτικής φιλοσοφίας. Και όχι μόνο δεν έπραξε τίποτε το κόμμα για να ενισχύσει το κράτος, αλλά το διέλυσε κυριολεκτικά και το κατέστησε εντελώς παράλυτο.

Ας μην ερωτούν λοιπόν οι ηγέτες του, πώς θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα. Ο Αττίλας δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Με τη διαπραγματευόμενη λύση διάλυσης θα προελάσει στον τελευταίο σταθμό των διαχρονικών επιδιώξεών του. Θα καταλάβει και θα τουρκοποιήσει την Κύπρο.

Αν, συνεπώς, η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν επιθυμεί να καταστεί η καταστροφική δύναμη που θα συμβάλει στην εξαφάνιση της τελευταίας γενιάς των Ελληνοκυπρίων από τη γη των προγόνων της, ας αλλάξει σήμερα, όχι αύριο, πολιτικές και φιλοσοφίες…

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/367382/giati-o-attilas-den-tha-fygei-apo-tin-kypro

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.