Προς Προειδοποιηθέντας

Print Friendly, PDF & Email

7/9/2019

του   Γ. Σέρτη   

ΕΙΝΑΙ από εκνευριστικό έως ακατανόητο να κυνηγούμε και να αναπαράγουμε τις τρομοκρατικές δηλώσεις του Σουλτάνου, των υποτακτικών και των εγκαθέτων του -αφιλτράριστα και ασχολίαστα- σαν πλασιέ της τουρκικής προπαγάνδας.

Αλλά:

Άμα η Τουρκία προαγγέλλει τον «οδικό χάρτη» της να μην ακολουθούμε …καταϊδρωμένοι, αντί -τουλάχιστον- να τον αποφύγουμε.

Παράδειγμα:

Πριν ένα μήνα -και- ο Κ. Οζερσάι, μιλώντας στη Σχολή Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων στη Γενεύη, ανέπτυξε -απροκάλυπτα- τους στόχους της Τουρκίας: «Να συρθεί η Λευκωσία σε μια συμφωνία με όρους Άγκυρας», όταν αισθανθεί την απειλή ότι τα χάνει όλα. Πώς; Με τη χρήση διάφορων μοχλών αμφισβήτησης της Κυβέρνησης της Κύπρου, της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κ.λπ.

Συνοπτικά ανέφερε ο Οζερσάι:

.Εάν αμφισβητήσουν και άλλοι τη νομιμότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης, ίσως οι Ελληνοκύπριοι ν’ αλλάξουν πλεύση.

.Ομοίως, εάν αμφισβητηθεί η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., ίσως υποχρεωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να μοιραστεί την εξουσία και την ευημερία.

.Εάν υποδειχθεί στους Ελληνοκύπριους πως από τώρα και στο εξής όλα όσα αφορούν το φυσικό αέριο θα συζητούνται και θα συμφωνούνται με τους Τουρκοκυπρίους.

(Πάλιν καλά! Με την τουρκική αναίδεια, ο Οζερσάι θα μπορούσε να… απαιτήσει: Ν’ αλλάξουν θέση στην Ε.Ε. το Κράτος με το ψευδοκράτος, και το φυσικό αέριο -άμα …βγει- να πάει κατευθείαν στην Τουρκία!)

Αλλιώς; Κατά τον Οζερσάι: Θα προχωρήσουν σε μια εταιρική σχέση βασισμένη στη συνεργασία δύο χωριστών οντοτήτων. Σχέση καλής γειτονίας, δηλαδή.

(Με εγγυητή τον τουρκικό στρατό και τους Τούρκους εποίκους!)

 

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/775283/pros-proeidopoiithentas