Υπογραφή συμβολαίων για αδειοδότηση της κοινοπραξίας Total και Eni στο Τεμάχιο 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και για είσοδο της Total στα Τεμάχια 2, 3, 8 και 9

Print Friendly, PDF & Email

18-09-2019 12:42

Υπογραφή συμβολαίων για αδειοδότηση της κοινοπραξίας Total και Eni στο Τεμάχιο 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και για είσοδο της Total στα Τεμάχια 2, 3, 8 και 9

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι υπογράφηκαν σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, τα Συμβόλαια Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής που αφορούν, πρώτον, σε αδειοδότηση του Τεμαχίου 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινοπραξία των εταιρειών Total E&P Cyprus B.V. (Total) και Eni Cyprus Limited (Eni), και, δεύτερον, σε εκχώρηση στην Total μέρους των δικαιωμάτων που κατέχει η Eni στα Τεμάχια 2, 3, 8 και 9.

Συγκεκριμένα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας με εκπροσώπους των αδειούχων κοινοπραξιών, παρουσία και των Πρέσβεων της Γαλλίας και της Ιταλίας, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης υπέγραψε, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα εξής Συμβόλαια:

  • Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής και Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το Τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, με την κοινοπραξία των Total (διαχειριστής, 50%) και Eni (50%).
  • Τροποποιημένα Συμβόλαια Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής για τα Τεμάχια 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, με την κοινοπραξία των Eni, Total και KOGAS Cyprus Limited (KOGAS), βάσει των οποίων εκχωρείται στην Total μέρος των δικαιωμάτων που κατέχει η Eni.

Με τα νέα Συμβόλαια η Eni παραμένει διαχειριστής σε όλα τα Τεμάχια, με ποσοστό 60% στο Τεμάχιο 2, 50% στο Τεμάχιο 3 και 60% στο Τεμάχιο 9. Αντίστοιχα, η Total κατέχει πλέον δικαιώματα που ανέρχονται σε 20%, 30% και 20%, ενώ η KOGAS συνεχίζει να κατέχει το 20% σε έκαστο Τεμάχιο.

  • Τροποποιημένο Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής για το Τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, με την κοινοπραξία των Eni (διαχειριστής) και Total, βάσει του οποίου η Eni εκχωρεί το 40% των δικαιωμάτων της στην Total.

ΠΗΓΗ:https://www.pio.gov.cy/ανακοινωθέντα-άρθρο.html?id=9610#flat