Οι Τριάκοντα ΔηΣυ-ΑΚΕΛ oι NAVTEX & το Barbaros…

Print Friendly, PDF & Email

23 Απρίλιος 2017

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ ΔΕΝ χρειάζεται να παραστήσουν τους δύσπιστους Θωμάδες και να ζητήσουν να βάλουν «τον δάκτυλος εις τον τύπον των ήλων». Προφανώς βλέπουν το πασιφανές. Το πασίγνωστο πλέον. Ακόμη και για τους εθελουσίως πιο «τυφλούς τα τ’ ώτα, τον τε νουν τα τ’ όμματα». Βλέπουν, ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης και οι Τριάκοντα των ΔηΣυ-ΑΚΕΛ που, υποτασσόμενοι στις απαιτήσεις του εντεταλμένου των Τούρκων Κατακτητών, ψήφισαν στη Βουλή 7η Απριλίου 2017 τον «Νόμο Ακιντζί», ότι: Όχι μόνο το προσδοκώμενο υπό των ιδίων τουρκικό… αντίδωρο δεν έλαβαν, έναντι της προθυμίας υποταγής τους και της εξευτελιστικής ταπείνωσης που διέπραξαν, αλλά το απολύτως αντίθετο: Την αύξηση, την ένταση και τον πολλαπλασιασμό των τουρκικών απαιτήσεων.

Η Τ Α Ν ΕΞΑΡΧΗΣ ζήτημα στοιχειώδους κοινής λογικής: Η επίδειξη προθυμίας συμμόρφωσης στην απαίτηση των Τούρκων, για το «ασήμαντο» θέμα του σχολικού εορτασμού του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, προσέφερε στους Τούρκους τη βεβαίωση και τη σιγουριά ότι απέναντί τους έχουν δειλούς και φοβισμένους συνομιλητές. Φόβω υπακούοντες: Τον Αναστασιάδη και τους Τριάκοντα ΔηΣυ-ΑΚΕΛ:

– ΣΤΙΣ 7 Απριλίου 2017, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι Τούρκοι ζύγισαν, μέτρησαν και βεβαιώθηκαν για το φρόνημά τους. Βεβαιώθηκαν ότι έχουν μπροστά τους πρόθυμους να επιδεικνύουν ότι «αι ημέτεραι δυνάμεις αναδιπλούνται ομαλώς».

ΚΑΙ αφού αυτό απέδειξαν στους Τούρκους πανηγυρικώς κι εμπράκτως, λόγοις τε και ψήφοις, στη Βουλή οι Τριάκοντα, λογικότατο ήταν ότι οι Τούρκοι θα προέβαλλαν ευθύς αμέσως, με μεγαλύτερη ένταση και πείσμα, τις μείζονες απαιτήσεις τους. «Και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες» (Θουκυδίδου Α-140).

– ΙΔΟΥ, ευθύς αμέσως: «Γκρίζες ζώνες» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θέλει η Άγκυρα, στέλνει πάλι το Barbaros, ο δε κ. Ακιντζί προαγγέλλει ότι «η τ/κ πλευρά και η Τουρκία θα προστατεύσουν τα συμφέροντά τους [στην ΑΟΖ] ενόψει των εξορύξεων που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλη».

Ο Υ Τ Ε ΚΑΝ το είδος της «λύσης», το οποίο, ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού, αποδέχονται και διαπραγματεύονται οι Αναστασιάδης-ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, δεν έχουν τη «φιλοτιμία» να τους ανταποδώσουν οι Τούρκοι. Επιμένουν ανυποχώρητα στην απαίτησή τους για «εξίσωση της πλειοψηφούσας κοινότητας με τη μειοψηφούσα κοινότητα [ώστε] να έχει τον κύριο λόγο η μειοψηφία και η πλειοψηφία απλώς να υπακούει», όπως παραδέχθηκε και ομολόγησε ο ίδιος ο Αναστασιάδης στη συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» 27 Φεβρ. 2017.

– ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στις μείζονες απαιτήσεις τους. Για τις οποίες δεν συνειδητοποίησαν ότι είχαν δημοκρατικό καθήκον και υποχρέωση να ενημερώσουν δημοσίως τους ψηφοφόρους τους και όλο τον λαό, οι κ.κ. Άντρος Κυπριανού Γ.Γρ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και Αβέρωφ Νεοφύτου πρόεδρος του ΔηΣυ, οι οποίοι είχαν σπεύσει σε ξεχωριστές έκαστος «απόρρητες συνομιλίες» με τον κ. Ακιντζί στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου, πριν οι ίδιοι διατάξουν την υποταγή των Τριάκοντα υποτελών τους εν τη Βουλή στις απαιτήσεις των Τούρκων…

Μ Ε ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ τους, ψηφίζοντας στη Βουλή τον «Νόμο Ακιντζί», προσέφεραν στους Τούρκους από 7η Απριλίου τη βεβαίωση του «φόβω και τούτο υπακούσαντες». Η οποία, φυσιολογικά, παρήγαγε ευθύς αμέσως τις μείζονες τουρκικές απαιτήσεις. ΟΙ Τριάκοντα των ΔηΣυ-ΑΚΕΛ. Τα ονόματα των οποίων δεν πρέπει να ξεχνούν οι απελπισμένοι ψηφοφόροι τους:

1. Νεοφύτου Αβέρωφ,

2. Κυριακίδου Στέλλα,

3. Τορναρίτης Νίκος,

4. Κασίνης Σόλων,

5. Δημητρίου Δημήτρης,

6. Νουρής Νίκος,

7. Δίπλαρος Ευθύμιος,

8. Χατζηγιάννης Κυριάκος,

9. Κάρουλας Γεώργιος,

10. Κουλλά Ονούφριος,

11. Γεωργίου Γ. (Αμχ),

12. Δημητρίου Αννίτα,

13. Ζαχαρίου Ζαχαρίας,

14. Κωνσταντίνου Κώστας,

15. Μαυρίδης Μάριος,

16. Αριστείδου Μαριέλλα,

17. Κυπριανού Άντρος,

18. Χαραλαμπίδου Ειρήνη,

19. Στεφάνου Στέφανος,

20. Δαμιανού Άριστος,

21. Λουκαΐδης Γιώργος,

22. Καυκαλιάς Ανδρέας,

23. Κώστα Κώστας,

24. Γεωργίου Γ. (Λσού),

25. Κουκουμά Σκεύη,

26. Τζιοβάνης Χριστάκης,

27. Κέττηρος Νίκος,

28. Γεωργίου Γ. (Λκας),

29. Σάββα Ευανθία,

30. Φακοντής Ανδρέας.

Α Υ Τ Ω Ν ΤΩΝ συγκεκριμένων Τριάκοντα οι 30 ψήφοι στη Βουλή, την Παρασκευή 7η Απριλίου 2017, υπό τας διαταγάς των κ.κ. Αναστασιάδη ΠτΔ, Αβέρωφ ΠτΔηΣΥ και Άντρου ΓΓτΑΚΕΛ, για υποταγή στις μέσω Ακιντζί απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών, προσέφεραν στο Σουλτανάτο του Ερντογάν και στο ενταύθα Ψευδοκράτος του, στο «πλαίσιο των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων» και των NAVTEX και του Barbaros, τη βεβαίωση και τη σιγουριά για τις… επόμενες υποχωρήσεις και υπακοές των Ελλήνων Κυπρίων και της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας στις ευθύς αμέσως μείζονες απαιτήσεις τους…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/424193/oi-triakonta-disyakel-oi-navtex-amp-to-barbaros#sthash.dl1raP5l.dpuf