Μπούκαραν να σπάσουν οδοφράγματα-Σάλος με επίθεση σε στρατιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Print Friendly, PDF & Email

29.02.2020 16:40

SigmaLive

Σάλος ξέσπασε με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο οδόφραγμα της Λήδρας όπου πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το προσωρινό κλείσιμο μερικών οδοφραγμάτων σε μια προσπάθεια οχύρωσης από την επιδημία του κορωνοϊού.

Οργισμένοι πολίτες μπούκαραν και έσπασαν τα οδοφράγματα ενώ πολίτης φαίνεται να επιτίθεται σε στρατιώτη.

Απ’ την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ενώ αναμένεται να εξακριβωθούν τα στοιχεία του πολίτη που επιτίθεται στον στρατιώτη.

Ο τελευταίος να σημειωθεί ότι δεν προέβη σε καταγγελία, ωστόσο η Αστυνομία προέβη σε αυτεπάγγελτη έρευνα του συμβάντος.

Έντονη ήταν η καταδίκη του Υπουργείου Άμυνας που προέβη σε ανακοίνωση για το συμβάν. «Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να τονίσει ότι ουδείς νομιμοποιείται να χειροδικεί για οποιοδήποτε λόγο κατά μελών της Εθνικής Φρουράς τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό παρακολουθώ στενά την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και είμαι σε πλήρη συνεννόηση με τον Υπουργό Άμυνας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι ομάδα διαδηλωτών έσπασε τα κιγκλιδώματα που τοποθέτησε η Αστυνομία για το κλείσιμο του οδοφράγματος και πέρασε στην Νεκρή Ζώνη για να συνενωθεί με τους Τουρκοκύπριους.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή ώστε να γίνει αποτελεσματικότερος έλεγχος είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στο κλείσιμο οδοφραγμάτων.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν εντωμεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου 29/2 στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα.

Δείτε τα βίντεο

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού για εντοπισμό του ατόμου που κτυπά στρατιώτη στο οδόφραγμα Λήδρας.

Καταδικάζει το συμβάν στη Λήδρας ο Σύνδεσμος  Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού

Καταδικάζει το συμβάν με εθνοφρουρό στην περιοχή της οδού Λήδρας ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού και καλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας να προβεί στην άμεση διερεύνηση του.

«Ο Σύνδεσμος  Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το επεισόδιο στην περιοχή της Λήδρας, όπου άτομο/α φαίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να χτυπούν εθνοφρουρό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα» καταλήγει.

ΠΗΓΗ:https://www.sigmalive.com/news/local/613842/mpoukaran-na-spasoun-odofragmatasalos-me-epithesi-se-stratioti-vinteo