Πρώτες τοποθετήσεις κομμάτων για τα επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας

Print Friendly, PDF & Email

07.03.2020 17:23

sigmalive

Με ανακοινώσεις και δηλώσεις εξέφρασαν την θέση τους τα πολιτικά κόμματα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου(07/03), στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στην Λευκωσία κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Κατά την διαμαρτυρίας τραυματίστηκαν τέσσερις Αστυνομικοί.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως «ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να επαναλάβουμε την σαφή μας θέση ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το προσωρινό κλείσιμο ορισμένων σημείων ελέγχου με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας απέναντι στον κορωνοϊό δεν φέρει ουδεμία πολιτική χροιά. Σ’ αυτό το πλαίσιο ψάξαμε και τις όποιες συνειδητές προσπάθειες πολιτικοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης.

Υπό το φως και των νέων εξελίξεων και των όσων έλαβαν χώρα στο σημείο ελέγχου της οδού Λήδρας που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού, ως Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν είναι ούτε οι εθνοφρουροί ούτε οι αστυνομικοί εκείνοι που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση στην χώρα μας. 

Την ελεύθερη διακίνηση την παρεμποδίζει μόνο ο τουρκικός στρατός και η τουρκική κατοχή και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους όσοι επιλέγουν τη δημιουργία έντασης μέσα από την προσπάθεια πολιτικοποίησης της απόφασης που πήρε η κυβέρνηση».

Από πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος(ΔΗΚΟ), Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στα επεισόδια «αναφέρθηκε σε υπονόμευση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όσοι υπονομεύουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσοι αμφισβητούν την αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παίρνει μέτρα για ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, απλά ενισχύουν τις δυνάμεις της κατοχής, απλά ενισχύουν το φασισμό που μετουσιώνεται στα 40.000 και πλέον τουρκικά στρατεύματα που εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση στην Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Από την άλλη, η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Γιατί όσοι διαδηλώνουν για το κλείσιμο οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού δεν διαδήλωσαν εναντίον του κατοχικού στρατού για τα Στροβίλια, την Δένεια και την Αμμόχωστο;

Όσοι διαδηλώνουν κατά του κλεισίματος οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού γιατί δεν επέδειξαν τις ίδιες ευαισθησίες όταν τα τουρκικά στρατεύματα παραβίαζαν το καθεστώς στα Στροβίλια, όταν γίνονταν παρεμβάσεις του κατοχικού στρατού στην Δένεια εναντίον ελληνοκυπρίων γεωργών και προσπάθεια εποικισμού της Αμμοχώστου;

Είναι προφανές ότι οι συμμετέχοντες στα επεισόδια παρακινούνται από αλλότρια συμφέροντα και εξυπηρετούν σκοπιμότητες πέρα και έξω από τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς επίσης και της λογικής και προοπτικής για δημοκρατική και λειτουργική λύση στο κυπριακό η οποία να κατοχυρώνει τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως εθνοτικής και θρησκευτικής προέλευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει τα αυστηρά μέτρα για προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό και να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των μεταναστευτικών ροών που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως μορφή υβριδικού πολέμου σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το Εθνικό Λαϊκό Κόμμα σε ανακοίνωσή τους αναφέρει πως «Τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο, αποτελούν αποτέλεσμα του διχαστικού κλίματος που καλλιέργησε το ΑΚΕΛ τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες ακραίες περιθωριακές ομάδες, έχουν την στήριξη του ΑΚΕΛ. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο Γενικός του Γραμματέας βρέθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, απαιτώντας να μην αποδοθούν κατηγορίες σε όσους χτύπησαν τον εθνοφρουρό!

Σήμερα, το αριστερό παρακράτος, σε παράλληλη πορεία μαζί με Τουρκοκύπριους και πιθανόν Τούρκους έποικους, με πανό στα οποία δεν αναγράφονταν ελληνικά συνθήματα, εκμεταλλεύτηκαν την ατιμωρησία και επανέλαβαν εαυτούς, χτυπώντας και τραυματίζοντας αστυνομικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει απερίφραστα, με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, καθώς και την νέα επίθεση που δέχθηκαν οι Δυνάμεις Ασφαλείας και κατ’ επέκταση η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία!».

ΠΗΓΗ:https://www.sigmalive.com/news/politics/614870/protes-topothetiseis-kommaton-gia-ta-epeisodia-sto-odofragma-tis-lidras