Από τη μια ο κορωνοϊός από την άλλη ο τουρκοϊός

Print Friendly, PDF & Email

12/3/2020

του  Άριστου Μιχαηλίδη 

Δεν μας φτάνουν τα βάσανά μας έχουμε και τον Ερσίν Τατάρ να δίνει συνεντεύξεις στους Financial Times, που τον αποκαλούν «πρωθυπουργό της βόρειας Κύπρου» χωρίς ίχνος ντροπής, για να εξηγεί ότι το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων δεν έγινε για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού αλλά «έγινε σε σχέση εν μέρει με τις εξελίξεις στον Έβρο». Ε, να πάνε να διαδηλώσουν οι δυο γνωστοί ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες τώρα που έχουν κι αυτή την εξήγηση στα χέρια τους. Διότι, τόσον καιρό και οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί και οι Ελληνοκύπριοι γιουνάιτεντ διαδηλωτές έλεγαν ότι τα οδοφράγματα έκλεισαν για άλλους λόγους αλλά δεν μας έλεγαν ποιοι είναι οι άλλοι λόγοι. Να, που τους καθοδηγεί ο Τατάρ για να μην λένε αοριστίες. Έκλεισαν για τις εξελίξεις στον Έβρο. Πού σου νέφκω πού πάεις, δηλαδή.

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται να σημειωθεί παρακαλώ ότι ο Τατάρ έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο νέος ηγέτης με τον οποίο θα διαπραγματεύεται ο Νίκος Αναστασιάδης μετά τον Απρίλη. Έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον. Λοιπόν, ο Τατάρ που είναι εναντίον του κλεισίματος των οδοφραγμάτων και ενώνει τις δυνάμεις του με τους ευρωβουλευτές Κιζίλγιουρεκ και Γεωργίου και με τους γιεγιέδες της ελληνοκυπριακής διανόησης, εξήγησε στους Financial Times ότι ναι μεν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί και να συνεργαστεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά θέλει διχοτόμηση για πάντα. «Θέλουμε ένα τουρκοκυπριακό κράτος και δεν πιστεύουμε ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να ενωθούμε σε μία ομοσπονδιακή δημοκρατία στην οποία οι Έλληνες θα κυβερνούν τους Τουρκοκύπριους -αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε ποτέ να αποδεχθούμε». Εξήγησε, επίσης, ότι «η μητέρα πατρίδα ήταν μαζί μας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές», και «δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την τουρκική υποστήριξη».

Λοιπόν, ο Τατάρ ψηφίστηκε από τους Τουρκοκύπριους για «πρωθυπουργός» και τώρα θα ψηφιστεί για «πρόεδρος», έστω κι αν δεν είναι πρώτος. Κι όταν Τουρκοκύπριοι εμφανίζονται στη Λήδρας με τεράστιο πανό που λέει «Anastasiadis is running for taksim – stop him», και χειροκροτούνται από Ελληνοκύπριους, οι οποίοι είναι δήθεν εναντίον της διχοτόμησης (taksim), καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν με ποια λογική διαδηλώνουν για να σταματήσουν τον Αναστασιάδη, αλλά όχι τον Τατάρ, όχι τον Οζερσάι, όχι τον Ντενκτάς, όχι τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου και τον Χουλουσί Ακάρ, ούτε τους έποικους. Οι οποίοι στην πραγματικότητα αγωνίζονται μαζί τους για την εσαεί συντήρηση της διευθέτησης των οδοφραγμάτων.

Με σεβασμό παρακολουθούμε φυσικά μερικούς Τουρκοκύπριους που χρόνια αγωνίζονται πραγματικά ενάντια στην κατοχή, όπως ο Σενέρ Λεβέντ, ο Σενέρ Ελτζίλ, ο Ιζέτ Ιζτζιάν, αλλά ας μας συγχωρούν που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποιοι κάνουν κουμάντο στα κατεχόμενα. Προχτές ακόμα η «Κίπρις» δημοσίευσε δημοσκόπηση με δείγμα 2.249 ατόμων (πολύ μεγάλο δείγμα για τον πληθυσμό των κατεχομένων) η οποία έλεγε ότι το 87,8% των συμμετεχόντων απάντησε ότι «υποστηρίζει τις αποτελεσματικές και δραστικές εγγυήσεις της Τουρκίας, δηλαδή την άποψη ότι πρέπει να διατηρεί στρατεύματα στην Κύπρο και να συνεχίσει να έχει το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης». Ποιους εκπροσωπούν, λοιπόν, οι μερικές δεκάδες που εμφανίστηκαν δυο Σάββατα στο οδόφραγμα της Λήδρας για να μας πουν ότι είναι ο Αναστασιάδης και οι Ελληνοκύπριοι που δουλεύουν για τη διχοτόμηση; Με τι θράσος το λένε και Ελληνοκύπριοι πολιτικοί και άλλοι;

Υ.Γ. Δεν μας φτάνει ο Τατάρ, που λέτε, και οι γιουνάιτεντ και οι φωστήρες της πολιτικής, σε αυτή την πανδημία έχουμε και το διαδίκτυο να κυκλοφορεί απίστευτες «ειδήσεις» για τον κορωνοϊό. Όλοι τα ξέρουν όλα κι όλοι έχουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές, που κάπου διάβασαν, κάπου άκουσαν… Τουλάχιστον, στον λοιμό των Αθηνών το 430 π.Χ. που ο τυφοειδής πυρετός σκότωσε τα 2/3 του πληθυσμού μέσα σε τέσσερα χρόνια, δεν είχαν Facebook και τέτοια. Πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο αλλά δεν τους έπιανε η υστερία. Εμείς, πιο μορφωμένοι επιστημονικά, με τόσους ειδικούς να μας συμβουλεύουν και θα την πάθουμε από τον πανικό αντί από τον κορωνοϊό. Ας ακούμε τι λένε οι ειδικοί μόνο, θα το περάσουμε σίγουρα πιο εύκολα.

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/895001/apo-ti-mia-o-koronoios-apo-tin-alli-o-toyrkoios