12/3/2020
του Γ. Σέρτη
ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ και αυτό από τον Σουλτάνο και τον α’ βοηθό του. Ερντογάν και Τσαβόσογλου τις όλες εκνομίες και χυδαιότητές τους στον Έβρο και στο Αιγαίο να τές αποδίδουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα αγνοεί τις πρόνοιες του… Διεθνούς Δικαίου, γι’ αυτό και δεν… βοηθά την Τουρκία, καταργώντας τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης.
Υποβολέας στα τουρκικά «δίκαια» η -πάλαι ποτέ- Μεγάλη Βρετανία, που έσπευσε συμπτωματικά (;) να… εξηγήσει διά του Υπάτου Αρμοστή της, στη Λευκωσία, πως: «Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ένα πλήρως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, πολύ ενεργό στη διεθνή σκηνή ως ένα φιλελεύθερο έθνος ελεύθερων συναλλαγών, ένα έθνος που αντιπροσωπεύει τους κανόνες που βασίζονται στο διεθνές σύστημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δυτικές αξίες».
Και το δικαιολογητικό της εξόδου από την Ε.Ε.; Το οριακό αποτέλεσμα του βρετανικού Δημοψηφίσματος που απαιτεί τον σεβασμό της ηγεσίας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις Αρχές του ΟΗΕ για την αυτοδιάθεση των λαών.
Πραγματικά, τραγική ειρωνεία! Ωσάν να μην είναι η ίδια η Βρετανία που επιμένει εδώ και τρία τέταρτα του αιώνα για το ανεξήγητο και ακατανόητο «δόγμα» της:
-Για την Κύπρο, Ελευθερία ουδέποτε!
Παρότι, δύο φορές που δόθηκε η ευκαιρία στον λαό της Κύπρου να εκφράσει τη βούλησή του (1950, 2004) με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε την υπαγωγή του στους βρετανοτουρκικούς σχεδιασμούς, που προκλητικά επιμένουν με τους λόρδους τους και τα ντόπια… λορδάκια τους –αριστερόθεν, δεξιόθεν και πρεσβεόθεν:
-Και χίλιες φορές να πείτε «Όχι» στους βρετανοτουρκικούς σχεδιασμούς, εμείς θα επιμένουμε ώσπου να πείτε «Ναι»!
Κατά τον αρχι-λόρδο Χάνεϊ και τα –αμετανόητα και ποδκιάντραπα- αντηχεία του.
(Ξανά: Επιτέλους, πόσους έχει –ποικιλοτρόπως- τσιλλημένους ο βρετανικός Όφις;)
ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/894994/pros-tsillimenoys