Προς Κυπρίους επιστολή

Print Friendly, PDF & Email

Χρήστος ΡΌΤΣΑΣ (πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ)*

5 ΔΕΚ 2016

Η μη αναμενόμενη αρνητική στάση των Τούρκων στην Ελβετία ξάφνιασε ως ήταν φυσικό εκείνους που στο μυαλό τους μέσα εξωράισαν τους Τούρκους πολιτικούς. Δεν μπορούν να το εξηγήσουν, δεν μπορούν να το δεχτούν, δεν μπορούν να το καταλάβουν, άρα θα φταίει η δική μας πλευρά! Και δεν δίστασαν να κατηγορήσουν τον δικό μας, τον άνθρωπό τους τον Νίκο Αναστασιάδη, τον πρωθιερέα του «ναι» το 2004 που μέχρι προχθές θώπευαν και λιβάνιζαν. Τους έφταιξε επειδή ο άνθρωπος δεν άντεξε άλλο το τουρκικό δούλεμα και έκανε ως θα έκανε κάθε σωστός ηγέτης.


Όταν το πάθος δεν σε αφήνει να δεις την πραγματικότητα, όταν αυτά που νιώθεις επηρεάζουν αυτά που βλέπεις, πρέπει όλοι να εγερθούμε διότι δεν παίζεται μονάχα η μοίρα τους αλλά η μοίρα όλων μας.

Είναι πλέον φανερό ότι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον τουρκικό επεκτατικό χαρακτήρα, δηλαδή η κατάληψη ξένων εδαφών, η παραμονή στρατού να τα διαφυλάττει και η σχεδιασμένη εποίκηση για την εκτουρκοποίησην των είναι όλα παρόντα στην περίπτωση μας. Κλασικός επεκτατισμός. Αυτό που ο Ανδρέας Παπανδρέου ονόμαζε εγγενή, δηλαδή εσωτερικό, στο DNA μέσα.

Αυτό μας άνοιξε τα μάτια στην πραγματικότητα ότι έχουμε να κάνουμε με την τουρκική πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι της ευρωπαϊκής Τουρκίας που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πώς προχωρούμε λοιπόν όταν ο Τούρκος είναι επικίνδυνος και η ΕΕ αδιάφορη; Μεγάλη η ερώτηση. Ηράκλεια κατ´ αναλογία πρέπει να είναι και η απάντηση. Μεγάλο το θέμα, όχι για λιπόψυχους.

Οι Τούρκοι είναι κακοπροαίρετοι τους γνωρίζουμε 500 χρόνια θα μας ακυρώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και μετά θα ελέγχουν διά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όλο το νησί, αφού ότι κάνουμε θα θέλουμε το ΟΚ του Τουρκοκυπρίων. Έτσι ή θα γονατίσουμε μετατρεπόμενοι σε όργανα της Τουρκίας ή θα μετοικήσουμε. Οι πρώτοι που θα φύγουν είναι αυτοί που μας πιέζουν τώρα να δεχτούμε λύση ότι να ναι. Για τους πλείστους από αυτούς ο εαυτός τους είναι πάνω απ΄ όλα. Η ευκολία ο σκοπός. Άρα όταν τα δύσκολα έρθουν, δεν πολεμούν, φεύγουν. Μέτοικοι της Ιστορίας. Εμείς από άλλο μέταλλο κομμένοι. Γι’ αυτό νιώθουμε βαθειά μέσα μας έντονο το αίσθημα του προορισμού και δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις προκλήσεις.

Μόνο με συστράτευση όλων των δυνάμεων και δυνατοτήτων του Ελληνισμού μπορούμε να αντισταθούμε και να σώσουμε την Κύπρο .
Αυτό το «θα τα βάλουμε με την Τουρκία;» δεν περπατά πλέον. Ναι, θα υπερασπιστούμε την Κύπρο μας διότι αγωνιζόμαστε, διότι πρέπει, διότι είναι το σωστό, διότι το οφείλουμε σε αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που θα ‘ρθουν. Μαχόμαστε ανεξαρτήτως της δύναμης του αντιπάλου. Δεν παλεύουμε μόνο όταν ο εχθρός είναι αδύνατος και παραιτούμαστε όταν είναι ισχυρότερος μας, διαφορετικά άλλοι θα ήμασταν όχι Έλληνες. Γι’ αυτό τούτο το άλλοθι της απραξίας έχει τελειώσει .

Ο Θεός και η φύση δίνουν σε κάθε λαό τα μέσα να υπερασπιστεί την ελευθερία του, είτε αριθμούς είτε τεχνολογία είτε γεωγραφία είτε θάλασσα είτε νοημοσύνη μαζί τόλμη και αποφασιστικότητα.

Σε κάθε βήμα της Τουρκίας στην Ευρώπη να μας βρίσκει απέναντί της μέχρι κάθε Τούρκος να πάει πίσω στην Τουρκία. Και δεν θα είμαστε μόνοι μας, θα έχουμε την κατανόηση εκείνων που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρώπη. Να αφήσουμε τις ευγένειες και τις μεγάλες πολιτικές του αέρα και να δούμε πως αξιοποιούμε τα ερείσματα μας υπέρ της πατρίδας μας που θανάσιμα κινδυνεύει είτε από μια λύση που δεν θα λειτουργήσει (βέτο σε όλα τα θέματα ) είτε από άκρατο εποικισμό ή από προσάρτηση.

Τα 42 χρόνια μας έχουν δείξει ότι δεν ενοχλούνται οι Αγγλοαμερικάνοι από την Τουρκική κατοχή. Για τούτο πρέπει να βρούμε αλλού στήριξη. Όλα τα μικρά κράτη από αρχαιοτάτων χρόνων συμμαχούσαν με μεγαλύτερα για να διατηρήσουν την οντότητα τους, να μην χαθούν. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς μπροστά στο φάσμα του αφανισμού που κάθε λίγο και λιγάκι μας το υπενθυμίζουν οι άκριτοι οπαδοί του «ναι» ως την άλλη κατάληξη αν δεν δεχτούμε την λύση που θα δέχεται η Τουρκία.

Η Ρωσία το Ισραήλ και η Αίγυπτος είναι πρόσφορες χώρες. Να μην διστάσουμε ούτε στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτά που μας ενώνουν με αυτές. Δεν πάμε εναντίον της Δύσεως εξ ου και η παρουσία μας στην ΕΕ και των Βρετανικών βάσεων στο νησί. Κάνουμε αυτά που η Δύση έπρεπε να έκαμνε από πολλού για μας και δεν τα έκανε . Αλλού κοίταζε για 42 χρόνια. Το καθήκον προς τον τόπο είναι ανώτερο προς τρίτους.

Άφησα στο τέλος την συστράτευση του ελληνισμού, Κύπρου, Ελλάδος και εξωτερικού. Εγερτήριο σάλπισμα θα πρέπει να ηχήσει και διεγείρει τον απανταχού ελληνισμό στα πρότυπα του εβραϊσμού. Δεν είναι πιο έξυπνοι ή πιο πατριώτες από εμάς. Το Ξ, Φ, Χ (ξάπλα φραπέ και χαβαλέ) ετέλειωσε. Μας ξύπνησαν οι εχθροί και οι φιλόφοβοι δικοί μας όταν μας υποβάλλουν τι μας περιμένει αν δεν δεχτούμε τις τουρκικές απαιτήσεις.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/el-gr/f-me-apopsi-eponymes-gnomes/385/343167/pros-kyprious-epistoli

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.