Η προέλαση του ψεύδους

Print Friendly, PDF & Email

16/5/2021

γράφει ο Γιάννης Σπανός   

Μια ακατανόητη αδυναμία στην πολιτική των Κυβερνήσεων της Λευκωσίας ήταν η σιωπηρή ανοχή της αχαλίνωτης ψευδολογίας της τουρκικής προπαγάνδας. Αυτήν,  που εμείς καλλιεργούμε με τη σιωπή μας, ο κατακτητής την εκμεταλλεύεται και τη μεταδίδει παντού, δίνοντας έμφαση στους ασύστολους ισχυρισμούς των πρακτόρων του ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διεισδύει στις συνειδήσεις με τα αναπάντητα ψεύδη του. Και είναι πανθομολογούμενο ότι η προπαγάνδα της Τουρκίας κερδίζει εντυπώσεις με την τακτική των διαστρεβλώσεων της Ιστορίας. Αυτή την τακτική επαναλαμβάνει, πάντοτε χωρίς αντικρούσεις και αποκατάσταση της αλήθειας. Και είναι γεγονός η τελευταία αναπάντητη ώς τώρα προέλαση του ψεύδους στο διεθνές προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο. Διότι την ίδια στιγμή, τα μίσθαρνα όργανα της Άγκυρας, συνήθως Τούρκοι φοιτητές, οργώνουν τις βιβλιοθήκες και τα Μέσα Επικοινωνίας και καταστρέφουν ολόκληρα κεφάλαια από βιβλία Ιστορίας Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, όπως επαναλαμβάνω επί πενήντα και πλέον χρόνια με κάθε τρόπο. Παράδειγμα η απόπειρα κατασυκοφάντησης του απελευθερωτικού αγώνα και της Οργάνωσής του. Επιχειρούν επιμήκυνση της αγγλικής προπαγάνδας ότι η ΕΟΚΑ ήταν τρομοκρατικό κατασκεύασμα των Ελλήνων, με σκοπό τη σφαγή των Τουρκοκυπρίων, όταν η μεν ΕΟΚΑ ήταν η μοναδική οργάνωση του λαού μας, με καθαρή διακήρυξη στην τουρκική γλώσσα ότι σκοπός της ήταν η απαλλαγή της Κύπρου από τον αγγλικό κατοχικό ζυγό και η απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά και των Τουρκοκυπρίων από την ξένη αποικιοκρατική κατοχή.

Και είναι ηχηρές οι αλήθειες που αποδεικνύουν ότι οι Τούρκοι οργάνωσαν αιματοβαμμένες τρομοκρατικές οργανώσεις που δολοφόνησαν ακόμα και Τουρκοκυπρίους όπως τους εκδότες της «Τζουμχουριέτ»,τον Αϊχάν Χικμέτ και τον Αχμέτ Γκιουρκάν (23/4/1962), τους Καβάζογλου και Μισιαούλη 11/4/1962, Κουτλού Ανταλί 6/7/96, που αρθρογραφούσαν υπέρ της συνδιαλλαγής και της συνεργασίας με τους Έλληνες για στήριξη της νεοπαγούς Κυπριακής Πολιτείας. Ο υπάλληλος του Γραφείου Τύπου της Άγκυρας στη Λευκωσία Μουσταφά Κεμάλ Τανρίσεβντι αποκαλύπτει ότι την ίδρυση της «Βολκάν» από τον Ουλούς Ουλφέτ, όπως και της οργάνωσης «Μέτωπο 9ης Σεπτεμβρίου», διοικούσαν Τ/κ υπάλληλοι των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών. Ο ίδιος αποκαλύπτει την ίδρυση της «ΚΙΤΕΜΠ» και της «Καράτσετε» που προέκτασή τους ήταν η «Τ.Μ.Τ» που σχημάτισαν ο ίδιος ο Τανρίσεβντι, με τον Ραούφ Ντενκτάς και τον Μπαρχάν Ναλμπάντογλου στις 15 Νοεμβρίου 1957, στο σπίτι του Τανρίσεβντι και της μητέρας του στην Αγλαντζιά. Αποκαλύψεις Τανρίσεβντι στη δημοσιογράφο Νεριμάν Τζαχίτ στην τ/κ εφημερίδα «Ορτάμ».

Ο ακόλουθος της Τουρκίας αποκαλύπτει ακόμα ότι τα αιματηρά επεισόδια της 27ης και 28ης Ιανουαρίου 1958 οργάνωσε η «Τ.Μ.Τ» στην τουρκοκρατούμενη συνοικία της Λευκωσίας. Περαιτέρω επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος έγραψε την πρώτη προκήρυξη της «Τ.Μ.Τ» στο σπίτι του Ντενκτάς και ότι την πολυγράφησε ο Μπουρχάν στο τουρκικό Λύκειο (Αγίου Κασσιανού) και κυκλοφόρησε την επομένη, 16 Νοεμβρίου 1957.

Την ίδρυση της «Τ.Μ.Τ» διεκδικεί και ο συνταγματάρχης Ισμαήλ Τανσού (δημοσίευση «Χαλκίν Σεσί» )με «νονό» τον ΥΠΕΞ Φατίν Ρουστού Ζορλού.

Επί του θέματος αναφέρεται και ο συνταγματάρχης Ριζά Βουρουσκάν, προσθέτοντας ότι ανέλαβε την οργάνωση με εντολή του στρατηγού Σαλίχ Τζοσκούν, του υποστράτηγου Ντανίς Καράμπελεν, του συνταγματάρχη Εγιούτ Μαγέρ, του ταγματάρχη Ισμαϊλ Τανέρ  και με συνεργασία των λοχαγών Ραχμί Εργκούν και Μεχμέτ Οζντέν (πληροφορίες κατά μετάφραση Σπύρου Αθανασιάδη, και δημοσίευμα «Αγώνα» 13/7/97).  Στο έργο του γράφοντος κατάλογος σύνθεσης ονομάτων αξιωματικών και ειδικά εκπαιδευθέντων εφέδρων όπως και δασκάλων, επιθεωρητών και ιμάμηδων. 

Δεν θεωρείται άσκοπη η αναφορά ότι το όνομα Βουρουσκάν, που εμφανιζόταν ως τραπεζικός, ακούγεται και στη Θράκη όπου η Τουρκία επαναλαμβάνει το σχέδιό της στην Κύπρο. Και πάλιν σαν τραπεζικού απεσταλμένου από την Άγκυρα στην Κομοτηνή!…

Επί της όλης τουρκικής τρομοκρατίας, των σφαγών και των εμπρησμών, ιδιαίτερα της Λευκωσίας και της εμπορικής οδού Ερμού, οι πληροφορίες είναι πολλές. Ειδικές αναφορές στο έργο «ΕΟΚΑ» τ. 2,(εξ), του γράφοντος. Κλείνω όμως με τα γεγονότα  της σφαγής του Κιόνελι 12 Ιουνίου 1958, όταν οι Τούρκοι υπό την κάλυψη Άγγλων έσφαξαν 8 Κοντεμενιώτες που οδήγησαν στο πεδίο του φρικτού φονικού ο Άγγλος αξιωματικός Γκιλς, σταθμάρχης Γερολάκκου, και στελέχη του Σπέσιαλ Μπραντς Λευκωσίας. Τα γεγονότα κάλυψε δημοσιογραφικά ο Χρίστος Πέτσας του «Φιλελευθέρου» που τα διηγήθηκε στον Γιάννη Σπανό… (ΕΟΚΑ, τ.2, σελ. 106 κ. εξ.) 

Τα τεκμήρια είναι κραυγαλέα και επιβεβαιωμένα. Αδιαμφισβήτητα. Στις σελίδες του 2ου τόμου της ΕΟΚΑ καταγράφονται τα ονόματα των σφαγέντων το καλοκαίρι του αίματος και οι αποδείξεις των αποτρόπαιων κακουργημάτων που αναμενόταν να προβάλει η διαφώτιση της Πολιτείας μας και να χρησιμοποιήσει στις επαφές με τον έξω κόσμο, χωρίς δυστυχώς να τα αξιοποιήσει, όπως επέβαλλαν και εξακολουθούν να επιβάλλουν οι γοερές ανάγκες που μας βυθίζουν στους καταρράκτες της τουρκικής απάτης που ελλείψει διαψεύσεων κατακλύζουν το πρόβλημά μας. Αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση οφείλει να φωτίσει και ως απάντηση στους πράκτορες της Τουρκίας και των συνεργών της στο παρατεινόμενο κακούργημα εναντίον της πατρίδας μας και της Ιστορίας που σύρεται ως πρόβατον επί σφαγήν από τον εγκληματία, επί εξήντα και πλέον χρόνια.  

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/1191841/i-proelasi-toy-psevdoys