Ο Τατάρ με τα drones θα επιθεωρεί, λέει, όλη την περιοχή

Print Friendly, PDF & Email

5/8/2021

γράφει ο  Άριστος Μιχαηλίδης   

Άκου τώρα τι βρήκαν να λένε οι κινδυνολόγοι. Ότι στήνουν οι Τούρκοι στο κατεχόμενο Λευκόνοικο αεροπορική βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, drones, κι ότι θέλουν να στήσουν και ναυτική βάση κι ότι θα χρησιμοποιούν την Κύπρο για ορμητήριο σε όλη την περιοχή. Τα λένε όσοι δεν θέλουν λύση και βρίσκουν αφορμές να δημιουργούν ένταση και μίσος και εχθρότητα. Το χαβά μας εμείς, μην ακούτε τίποτα. Γιατί να ασχολούμαστε με τέτοια πράματα, αφού το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών! Ας ασχολούνται οι Ισραηλινοί με αυτά. Διότι, αυτοί ασχολούνται. Ετοίμασε έκθεση πρόσφατα το Ινστιτούτο Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια (The Institute for National Security Studies) του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ κι έλεγε ότι «το ζήτημα της στρατιωτικής βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη την οποία η Τουρκία κτίζει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, καθώς επίσης και τα σχέδια της Τουρκίας για να κτιστεί μια ναυτική βάση χρήζει πιο ευρείας περιφερειακής αντίδρασης και παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ» (Φ, σελ. 6). 

Έλεγε πρόσφατα και ο Τατάρ ότι τα χρειάζονται και οι Τουρκοκύπριοι τα drones, διότι οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται συνέχεια και άρα πρέπει αυτοί να προστατευθούν από την επιθετικότητά μας. Τον πίστεψαν και κάμποσοι κοκορόμυαλοι «δικοί μας», για να εξηγούμαστε και όπου νάναι θα αρχίσουν, αν δεν άρχισαν ήδη, να αυτομαστιγώνονται διότι είμαστε προκλητικοί κι επιθετικοί και αναγκάζουμε την άλλη πλευρά να αμύνεται και μολύνεται η ατμόσφαιρα και απομακρύνεται η λύση. 

Χθες επανήλθε ο Τατάρ για να είναι πιο αποκαλυπτικός: «Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΙΗΑ)», είπε, «και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (SΙHA) χρειάζονται 6 με 7 ώρες, από το σημείο που βρίσκονται στην Τουρκία, για να φθάσουν στο νότο. Όμως τα ΙΗΑ και τα SΙHA, που έχουν εγκατασταθεί στο Λευκόνοικο, θα μπορούν να απογειώνονται και να επιθεωρούν το τι γίνεται στην περιοχή, που εκτείνεται μέχρι τη νότια Κύπρο ή την Αίγυπτο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η βάση του Λευκονοίκου χρησιμοποιείται για τη δική μας άμυνα».

Θα τα σηκώνουν από το Λευκόνοικο και θα ελέγχουν όλη την ελεύθερη Κύπρο. Αλλά, αυτό είναι μάλλον το τελευταίο που ενδιαφέρει του ισλαμοφασίστες της Άγκυρας, δεν χρειάζονται drones για να ξέρουν ότι η άμυνα μας βασίζεται στο δόγμα Αναστασιάδη: η στρατιωτική αδυναμία μας είναι η δύναμή μας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ελέγχουν όλη την ΑΟΖ αλλά και τις γειτονικές χώρες, ιδίως αυτές που θεωρούν φιλικές προς την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Αλλά, εμείς γιατί να ασχοληθούμε; Θα μπορούσαμε βέβαια να αξιοποιήσουμε αυτές τις ενέργειες για να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τόσο τις γειτονικές χώρες, όσο και την Ευρώπη και την Αμερική. Γιατί να το κάνουμε, όμως. Εμείς θέλουμε τραπέζι συνομιλιών να δικαιολογούνται οι πολιτικοί μας ότι κάτι κάνουν, κι ας κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι. Στο κάτω – κάτω όταν λύσουμε το Κυπριακό θα γίνουμε συνεργάτες με τους νεοσουλτάνους και ίσως να εξυπηρετούν κι εμάς τα τουρκικά drones.

Υ.Γ. Όσα έγραφα χθες για το ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα γίνουν μαζί μας Ευρωπαίοι ή αν θα μείνουν δούλοι της Άγκυρας, γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ταξιδεύοντας στο εξωτερικό χωρίς SafePass της ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως γράφει ο Τζενκ Μουτλούγιακαλι, στη Γενί Ντουζέν, η τουρκοκυπριακή πλευρά έδωσε στην ελληνοκυπριακή πλευρά την εφαρμογή Ada Pass με όλα τα στοιχεία, όμως πάνω στην εφαρμογή απεικονίζεται το σύμβολο της σημαίας της «τδβκ». Δηλαδή, ήθελαν να τους βγάζει η Δημοκρατία πιστοποιητικά εμβολιασμού με τα σύμβολα του κατοχικού καθεστώτος. «Παίζουν το παιγνίδι του «κράτους» εις βάρος των πιστοποιητικών Covid-19», γράφει ο Μουτλούγιακαλι. «Έτσι θυματοποιούνται οι Τουρκοκύπριοι, υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας… Επιθυμούν συγκεκαλυμμένα την αναγνώριση της τδβκ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άραγε, ποιος προσπαθεί να αποδείξει τι;» Έλα ντε!

  • Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η φωτογραφία με το θέμα. Ε, να μας πουν όσοι έκαναν διαδηλώσεις στη Λήδρας και φώναζαν ότι σε αυτή την ιστορία ο διχοτομιστής είναι ο Αναστασιάδης και οι Ελληνοκύπριοι, και δεν βγάζουν κιχ για όσα κάνει ο Τατάρ με την Άγκυρα.

aristosm@phileleftheros.com

ΠΗΓΗ:https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1260458/o-tatar-me-ta-drones-tha-epitheorei-leei-oli-tin-periochi