Κυβέρνηση: Εκ των ων ουκ άνευ η παρουσία ΚΔ στην Διάσκεψη

Print Friendly, PDF & Email

10 ΔΕΚ 2016

Την δική της απάντηση στα όσα ισχυρίζεται η Τ/κ πλευρά για τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη δίνει η Κυβέρνηση, μέσω γραπτής ανακοίνωσης του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου. 

Η δήλωση αναφέρει:

“Στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου αυτό που αποφασίστηκε μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Μουσταφά Ακκιντζί, στην παρουσία του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ των ΗΕ αλλά και που καταγράφηκε στη συνέχεια στο ανακοινωθέν που εξεδόθη, είναι τα εξής:

Δείτε εδώ: Μπουρτζιού: Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν σε πενταμερή

Τριήμερη συνάντηση και διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακκιντζί, στη Γενεύη, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Την 11η Ιανουαρίου κατάθεση χαρτών για το Εδαφικό, ώστε στη συνέχεια στις 12 Ιανουαρίου να αρχίσει διάσκεψη για την Κύπρο, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, για τη διεθνή διάσταση του κυπριακού προβλήματος, την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις.

Ξεκάθαρο ότι πρέπει να προσκληθούν κι άλλα μέρη 

Είναι ξεκάθαρο στο ανακοινωθέν ότι θα πρέπει να προσκληθούν και άλλα σχετικά μέρη, σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους της διάσκεψης αυτής.

Συνεπώς, είναι εκ των ων ουκ άνευ η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως σχετικό μέρος, αφού πρόκειται για διάσκεψη που στόχο έχει και την τροποποίηση διεθνών συμβάσεων που την αφορούν.

Είναι εξίσου αναγκαία η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποίαν η Κύπρος είναι κράτος μέλος , όπως επίσης και η παρουσία των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού, ο οποίος θα κληθεί δια ισχυρού ψηφίσματος να υιοθετήσει τα τυχόν συμφωνηθέντα και στη συνέχεια να διασφαλίσει την εφαρμογή τους.

Άρα, οι όποιες άλλες ερμηνείες υπάρχουν δεν ανταποκρίνονται ποσώς στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου” 

ΠΗΓΗ:http://www.pio.gov.cy/MOI/pio/pio2013.nsf/All/349628F85E4B0D32C22580850030C5FA?OpenDocument&L=G

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μπουρτζιού: Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν σε πενταμερή

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.