Ποιος δεν Αντέδρασε στην «εκλιπούσα»…

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

10 Δεκ 2016

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πραγματικά ανεκδιήγητος! Νομίζει ότι σε αυτό τον τόπο όλοι έπαθαν αμνησία ή έχουν κοντή ή καθόλου μνήμη. Με αφορμή τη διακήρυξη των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδού τι δήλωσε: «Είναι εντελώς λανθασμένο και δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, όταν κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα επιλέγουν να υιοθετούν τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις περί εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκομαι στο Ισραήλ σε μια στρατηγικής σημασίας για τον τόπο μας επίσκεψη, ενώ αναμένεται στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Γαλλίας, και παράλληλα τη χρονική περίοδο που η Κυπριακή Δημοκρατία προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ο Ν. Αναστασιάδης όφειλε να σιωπά. Στις 23/6/2014, οι Τσαβούσογλου-Νταβούτογλου κατέθεσαν στην ΕΕ ένα εξ 105 σελίδων έγγραφο, διά του οποίου χαρακτήριζαν την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα». Ο δήθεν σκληρός Αναστασιάδης όφειλε αυθωρεί να απαιτήσει την απόσυρσή του. Δεν το έπραξε και εποίησε την μουγγή νήσσαν! Όταν η ευρωβουλευτίνα, Ε. Θεοχάρους, έθεσε το εύλογο ερώτημα προς Αναστασιάδη-Σαμαρά πώς θα αντιδράσουν, η Αθήνα, διά του Ευλ. Βενιζέλου απέστειλε ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία. 

Ο Ι. Κασουλίδης απολογήθηκε εδαφιαίως αλλά… η «εκλιπούσα» έμεινε ως επίσημο έγγραφο στην ΕΕ. Σήμερα κατηγορεί την αντιπολίτευση για υιοθέτηση τουρκικών θέσεων, ποιος; Ο Αναστασιάδης που αποδέχτηκε, πανικόβλητος, ΟΛΟΥΣ τους τουρκικούς όρους και την πενταμερή που καθιστά επίσημα την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα».

Ο Ν. Αναστασιάδης οφείλει να γνωρίζει τη σημασία και την αξία της πολιτικής σιωπής. Αν υπάρχει κάποιος που με την πολιτική του αναβάθμισε το ψευδοκράτος, υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία και συνήργησε, ώστε οι Τούρκοι να επιμένουν ότι είναι «εκλιπούσα», είναι ο ίδιος. Πόσες φορές ο Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου, ο εγκάθετος της κατοχής, αναφέρθηκαν σε «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία; ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Πρόεδρος αντέδρασε. Γιατί; Διότι δεν θέλησε ποτέ να απαντήσει στον σουλτάνο και στους εδώ κατοχικούς υποτελείς του, για να μην τους εκνευρίσει. Γιατί; Διότι θεωρεί ότι με τον αλαζόνα, αδίστακτο, υπερφίαλο και δολοφόνο Ερντογάν θα προέλθει σε συμφωνία για το Κυπριακό και ότι αυτός ο εγκληματίας και υβριστής των πάντων θα τη σεβαστεί.

Στην πολιτική, οι θέσεις του εχθρού δεν μένουν αναπάντητες για έναν σοβαρό, εκτός πολλών άλλων, λόγο: οι τρίτοι, που ακούνε μόνο τη μια πλευρά, τείνουν στο τέλος να πιστεύουν ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα. Ο εγκάθετος της κατοχής έστειλε και επιστολή στον ΟΗΕ, που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο, και αναφερόταν σε «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία. Ουδεμία αντίδραση από τον Ν. Αναστασιάδη. Χειρότερα: ο Πρόεδρος αποδέχτηκε πενταμερή με αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αποδοχή των τουρκικών όρων δεν συνιστά και υιοθέτηση της θέσης των Τούρκων για την «εκλιπούσα»; Ο Ν. Αναστασιάδης τσιμεντώνει την «εκλιπούσα» και έχει το απύθμενο θράσος να κατηγορεί άλλους!

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/387082/anafandon

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.