Ακιντζί: Όχι σε κατάργηση εγγυήσεων από την πρώτη στιγμή

Print Friendly, PDF & Email

ΡΙΚ

12 Δεκ 2016

pastedGraphic.pdfΣυνέντευξη στην ΕΡΤ

Λευκωσία: Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η θέση για κατάργηση των εγγυήσεων από την πρώτη στιγμή της λύσης, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι ούτε η θέση για καμία αλλαγή στο σύστημα εγγυήσεων μπορεί να είναι η λύση στο ζήτημα, αφού αυτή η θέση δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τόνισε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος που θα γίνεται αποδεκτός και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον Ακκιντζί, το ζήτημα των εγγυήσεων θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μετά από κάποια χρονική περίοδο.

Θα μπορούσε, είπε, να επανεξεταστεί μετά από 15 χρόνια, όταν θα έχουν παρέλθει τρεις προεδρικές θητείες, και αφού διαπιστωθεί ότι το σύστημα λειτουργεί ομαλά.

Αναφερόμενος στην σύνθεση της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου, ο κύριος Ακκιντζί είπε ότι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών είναι ότι θα λάβουν μέρος οι δύο κοινότητες και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Πρόσθεσε ότι με βάση την συμφωνία θα προσκληθούν και άλλες χώρες που σχετίζονται, εάν χρειαστεί.

Ενα μέρος που θα μπορούσε να προσκληθεί, είπε, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι είναι εκεί γύρω, κατά την έκφρασή του.

Η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε, θα είναι δευτερεύουσα συμμετοχή.

Δεν είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, να εμπλέξουμε περισσότερους στη διάσκεψη, αφού όσοι περισσότεροι θα συμμετάσχουν τόσο περισσότερο θα δυσκολεύουν τα πράγματα.

Για λιγότερα από δέκα θέματα που παραμένουν άλυτα και τα οποία μπορούν να διευθετηθούν σε ενα πάρε δώσε, μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ειναι αναγκαίο το πάρε δώσε, είπε, αν θελουμε να φθάσουμε σε λύση.

Αναφερόμενος στο εδαφικό, ο Μουσταφά Ακιντζί  δήλωσε ότι δεν έχουν συζητηθει ονόματα χαρτών και  περιοχών, κάτι, όπως είπε, που αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.

Πρόσθεσε ότι, αντιλαμβανόμενος τις ευαισθησίες που υπάρχουν για το εδαφικό, μπορεί, με καλή θέληση, να βρεθεί λύση, η οποία να αφήνει όλους τους κατοίκους ικανοποιημένους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.