Η Τουρκία κοντά στην Ολοκλήρωση των Σχεδίων της…

Print Friendly, PDF & Email

του Κωστάκη Αντωνίου

19 Δεκ 2016

Με τη λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κυπριακός Ελληνισμός δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης.
1. Η λύση δεν θα είναι λειτουργική. Θα καταρρεύσει μέσα στο πλήθος αμφισημιών, τουρκικών διαφωνιών και νομικών και πολιτικών διαφορών.

2. Η ασφάλεια θα είναι ανύπαρκτη. Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τη λύση, απλώς διότι κανείς θα θελήσει να εισέλθει σε σύγκρουση με την Τουρκία, όταν θα ανατρέψει τη λύση.

3. Η οικονομική βιωσιμότητα του κράτους αποτελεί ψευδαίσθηση. Ουδείς μπορεί να συντηρήσει ένα τρικέφαλο κράτος με τρεις κυβερνήσεις, τέσσερεις βουλές, τρεις αστυνομίες και όλες τις υπηρεσίες πολλαπλασιαζόμενες επί τρία. Και κανείς δεν θα χρηματοδοτήσει το κόστος της λύσης.Το κράτος και ο λαός δεν θα μπορέσουν να ανθέξουν το βάρος ενός νέου Μνημονίου.

Όταν, συνεπώς, από το νέο κράτος θα απουσιάζουν τα τρία βασικά στοιχεία, τα οποία αποτελούν τα θεμέλια της επιβίωσής του, δηλαδή λειτουργικότητα-οικονομική βιωσιμότητα-ασφάλεια, τότε αυτό το κράτος είναι νεκρό προτού γεννηθεί.
Εφόσον δεν υπάρχει καμία προοπτική διατήρησης στη ζωή του νέου κράτους και εφόσον δεν υπάρχουν προοπτικές δίκαιης και βιώσιμης λύσης, το ολιγότερο επικίνδυνο είναι η διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η λειτουργία της υπό τη σημερινή μορφή της.
Αυτή και μόνο η διατήρηση του κυπριακού κράτους συνιστά την ισχυρότερη ασπίδα επιβίωσης του κυπριακού Ελληνισμού. Όλοι οι κίνδυνοι που θα δημιουργηθούν είναι διαχειρίσιμοι. Τίποτε δεν θα είναι όμως διαχειρίσιμο, εάν επιβληθεί η λύση, την οποία διαπραγματεύεται σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης. Μετά τη λύση δεν θα υπάρχει τίποτε. Παρά μόνο η πλήρης καταστροφή.

Όχι απλώς μας εκπλήττει, αλλά μας τρομάζει η «λογική», στην οποία στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους οι κυβερνώντες και το ΑΚΕΛ.

«Η καλύτερη εγγύηση για την Κύπρο είναι η συμμετοχή της στην Ε.Ε.», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Υπό τις παρούσες συνθήκες και με την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό μπορεί να θεωρηθεί βάσιμο. Με τη λύση συνομοσπονδίας, όπως είναι οι προδιαγραφές της υπό εκκόλαψη διευθέτησης, η εγγύηση της Ε.Ε. παύει να υφίσταται.
Αυτός που θα αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον της Κύπρου θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, ως ο ισχυρότερος εταίρος και ως πραγματικός επικυρίαρχος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καμία ασφάλεια δεν θα μπορεί να προσφέρει σε περίπτωση λύσης. Θα στείλει τον…ευρωπαϊκό στρατό της να συγκρουσθεί με την Τουρκία, όταν η Τουρκία προελάσει μέχρι την Πάφο;
Ή θα περιοριστεί σε πλατωνικές καταδίκες και εκκλήσεις για τερματισμό των συγκρούσεων; Και ποιο Συμβούλιο Ασφαλείας θα στείλει στρατό να εκδιώξει τους Τούρκους; Το βέτο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας είναι εκεί…

Ο Άντρος Κυπριανού επενδύει στη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ και στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου ότι απαγορεύεται η απόσχιση ή η ένωση οποιασδήποτε συνιστώσας πολιτείας με άλλο κράτος.

Στο ΑΚΕΛ είναι ανιστόρητοι. Γνωρίζουν περίπτωση, κατά την οποία η Τουρκία σεβάστηκε την υπογραφή της και τήρησε οποιαδήποτε συμφωνία; Σεβάστηκε την κατάπαυση του πυρός στον πρώτο γύρο της εισβολής; Σεβάστηκε τη συμφωνία της Γ΄ Βιέννης;
Σεβάστηκε τη συμφωνία Κυπριανού-Ντενκτάς για συζήτηση κατά προτεραιότητα του θέματος της Αμμοχώστου; Σεβάστηκε τη συμφωνία για ανταλλαγή χαρτών επί του εδαφικού; Σεβάστηκε τη συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς για δικοινοτική ομοσπονδία ή την ερμήνευσε ως συνομοσπονδία;

Η συμφωνία περί μη απόσχισης ή ένωσης αποτελεί κουρελόχαρτο. Όπως όλες οι συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία. Η λύση θα γίνει σκόνη μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Ποιος σώζει την Κύπρο και τον Ελληνισμό, κύριοι Χριστοδουλίδη και Κυπριανού;
Γιατί η Τουρκία θέλει λύση; Θέλει λύση, για να διαλύσει το μοναδικό όπλο του κυπριακού Ελληνισμού. Τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας την επεχείρησε τρεις φορές, χρησιμοποιώντας στρατιωτική βία και πολιτικά μέσα.
Επεχείρησε κατάργηση του κυπριακού κράτους με την τουρκική ανταρσία του 1963, τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας και τις απειλές απόβασης και την εισβολή της το 1974. Απέτυχε και στις τρεις προσπάθειές της. Στράφηκε προς τα πολιτικά μέσα. Εκβίασε, σε συνεργασία με δικούς μας, την επιβολή του σχεδίου Ανάν. Απέτυχε και πάλιν.

Σήμερα επανέρχεται, επιχειρώντας τη διάλυση στη βάση λύσης τουρκικών προδιαγραφών. Και με στήριξη Αναστασιάδη-ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Γνωρίζει ότι τίποτε δεν είναι ικανό να διαλύσει το κυπριακό κράτος εκτός από μία νόθα λύση, την οποία εύκολα, άνετα και ανενόχλητα θα ανατρέψει στη συνέχεια.

Η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην τελική ολοκλήρωση των σχεδίων της. Και μάλιστα με Ελληνοκυπρίους ηγέτες, πρόθυμους να συμβάλουν…

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/389189/i-tourkia-konta-stin-oloklirosi-ton-sxedion-tis#sthash.wwpVM6PD.dpuf

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.