Τερτίπια εξυπηρέτησης τουρκικών συμφερόντων από τον Στιούαρτ (Βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email

1/7/2024

γράφει ο Προκόπης Θουκυδίδης

Συναντήσεις σε δύο μέτωπα και στο βάθος το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, την ώρα που ο κατοχικός ηγέτης συναντιόταν στο Λονδίνο με την προσωπική απεσταλμένη του Γ.Γ Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Τερτίπια εξυπηρέτησης τουρκικών συμφερόντων, κάνει ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, κλείνοντας, ταυτόχρονα, τα μάτια στις τουρκικές προωθήσεις σε Πύλα,

Άγιο Δομέτιο, Δερύνεια και Δένεια. Με ύφος που προκαλεί αίσθηση, ζητεί αποστρατιωτικοποίηση της νεκρής ζώνης και αποδοχή των παράνομων μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει εκεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σφόδρα ενοχλημένη η Λευκωσία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποδεικνύει πως δεν πρόκειται να επιτραπεί η δημιουργία νέας διόδου παράνομων μεταναστών.

Εν μέσω αυτού του κλίματος συναντήθηκαν το απόγευμα οι Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Κόλιν Στιούαρντ, την ώρα που στο Λονδίνο βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση Ολγκίν – Τατάρ, αν και, όπως όλα δείχνουν, τον Σεπτέμβριο θα διαφανούν που οδηγούνται τα πράγματα στο Κυπριακό.

ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2024/7/1/tertipia-exupereteses-tourkikon-sumpheronton-apo-ton-stiouart-binteo/