Πολύ πιο Απορριπτικοί

Print Friendly, PDF & Email

14 Ιανουάριος 2017

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Γ Ι Α ΤΟΥΣ ίδιους λόγους που το 2004 ο λαός απέρριψε τη «λύση Ανάν», πολύ πιο έντονα τώρα, με περισσότερη σιγουριά και με μεγαλύτερη πλειοψηφία θ’ απορρίψει τη «λύση» που διαπραγματεύεται ο κ. Αναστασιάδης, αν αυτός καταλήξει σε «συμφωνημένο σχέδιο» και το θέσει σε δημοψήφισμα, ως «λύση ΑΝ.ΑΚ.» (εκ των ονομάτων ΑΝ-αστασιάδη, ΑΚ-ιντζί)…

– ΠΡΩΤΟΝ διότι ο «σκελετός» της συγκεκριμένης «λύσης Αν.Ακ.» που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, από την Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη-Έρογλου τής 11ης Φεβρουαρίου 2014 και καθ’ όλην τη διάρκεια των «διακοινοτικών» συνομιλιών Αναστασιάδη-Ακιντζί, από τον Μάιο 2015 έως σήμερα, Ιανουάριο 2017, είναι της ίδιας ουσίας και του ίδιου «σκληρού πυρήνα» με το Σχέδιο Ανάν.

– ΔΕΥΤΕΡΟΝ διότι στη διαδρομή των 13 ετών από την απόρριψη του Σχ.Ανάν μέχρι σήμερα, όσα διαρκώς υπήρξαν (α) επίκεντρο των δημόσιων συζητήσεων, (β) θέματα των δημόσιων κομματικών αντιπαραθέσεων, (γ) αντικείμενο της αρθρογραφίας των εφημερίδων, της περί Κυπριακού βιβλιογραφίας, της καθημερινής ενασχόλησης των Μέσων Συλλογικής Ενημέρωσης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν μορφώσει κι έχουν εξειδικεύσει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, πολύ περισσότερο, πολύ σφαιρικότερα και πολύ βαθύτερα τη ΓΝΩΣΗ και συνεπώς τη ΓΝΩΜΗ των πολιτών. Δηλαδή: Ο ίδιος ο λαός, το 2017, είναι πλέον πολύ πιο… εμπειρογνώμων για την ΟΥΣΙΑ της «λύσης», απ’ όσο ήταν το 2004.

– ΤΡΙΤΟΝ διότι η ίδια διαδρομή χρόνου, από το 2004 μέχρι το 2017, με την προσωπική εκάστου πολίτη συνειδητή ή μη «εμπειρία» τού Δημοψηφίσματος Απόρριψης, κατά 76%, της «λύσης Ανάν», που αποσκοπούσε στη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, ώθησε στους πολίτες να ενδιατρίβουν καθημερινά, επί 13 χρόνια, στην πολίτική, στις συμπεριφορές και στις επιδιώξεις τής υπό τον κ. Ερντογάν – και τότε και τώρα – Τουρκίας.

– ΤΕΤΑΡΤΟΝ, γνωρίζουν οι πολίτες πλέον τη διαχρονικά αναποτελεσματική και εκ των πραγμάτων αποτυχημένη πολιτική στο Κυπριακό και των διαδοχικών προέδρων και των κομματικών τους ηγεσιών, πράγμα που αποτυπώνεται και στη διαδοχικά αυξανόμενη απαξίωση κι αποχή από τις εκάστοτε εκλογικές διαδικασίες.

Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι ο λαός ότι η εκκολαπτόμενη «λύση ΑΝ.ΑΚ.», με όλες τις «συγκλίσεις» της, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα:

– ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Κρατικής Υπόστασης της Κύπρου στην Τουρκική Συγκυριαρχία:

– ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που με εκατόμβες αιματηρών και πλήθους άλλων θυσιών υπερασπίζονται από το 1963-64 και από το 1974 και έκτοτε οι Έλληνες, θα περιέλθει υπό την «ισότιμη» ΕΞΟΥΣΙΑ των Τούρκων: Της Τουρκίας: Μέσω τών πάντοτε προθύμως ελεγχομένων από την Άγκυρα Τουρκοκυπρίων επικεφαλής του Κατοχικού Ψευδοκράτους του Αττίλα. Οι οποίοι, ούτε καν τη… χειμερινή ώρα Κύπρου κι Ευρώπης δεν δικαιούνται να υιοθετήσουν αν το απαγορεύει η Άγκυρα!!!

Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι ο λαός – επειδή επί 13 χρόνια καθημερινά πληροφορείται, ακούει, διαβάζει, συζητά, εκπαιδεύεται και μορφώνεται επ’ αυτού – ότι, λόγω του εντοπισμού και των Κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ένας είναι, τώρα, ο κύριος και ο κατεπείγον στόχος των Τούρκων, του Ερντογάν και του Ακιντζί:

– ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ, να υποχρεώσουν, να σύρουν τους Έλληνες (Ελλάδας και Κύπρου) στην παράδοση της Κύπρου – και της Κρατικής Υπόστασής της – στην Ισότιμη Τουρκική Διακυβέρνηση. Ένα κράτος, κραταιότατης επιβολής τής εκάστοτε βούλησης της Άγκυρας και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκεται, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου εντάχθηκε με τις προσπάθειες Ελλάδος και Κύπρου και τις οικονομικές θυσίες της Κύπρου, και στον ΟΗΕ όπου είναι μέλος μισό και πλέον αιώνα.

Υ Π Η Ρ Ξ Α Ν μέχρι τούδε δύο αντιφατικά πεπραγμένα του λαού: Από τη μια απορρίπτει κάθε «λύση» υποταγής στις απαιτήσεις των Τούρκων. Απ’ την άλλη εκλέγει προέδρους και ψηφίζει «ισχυρότερα» κόμματα (ΔηΣυ & ΑΚΕΛ) που δεν έχουν καμιά άλλη πολιτική παραμόνο τη σταδιακή υποταγή στις τουρκικές απαιτήσεις.

 ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ στην… ιστορία αυτής της αντίφασης: Ο λαός, που με πλειοψηφία 76% απέρριψε στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 τη «λύση Ανάν», εξέλεξε στις προεδρικές της 24ης Φεβρουαρίου 2013, με πλειοψηφία 57% τον… ηγέτη της «λύσης Ανάν» Νίκο Αναστασιάδη.

ΠΟΙΟΙ είν’ οι λόγοι κι οι αιτίες αυτής της αντίφασης, που αποτελούν ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα μελέτης του πολιτικού συστήματος αφ’ ενός και της κοινωνίας αφ’ ετέρου. Όμως, δεν αποτελούν αντικείμενο του σημερινού άρθρου.

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι, διαπιστωμένο κι από αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, ότι η πλειοψηφία των πολιτών που απέρριψαν το 2004 τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία του Σχεδίου Ανάν, παραμένουν Απορριπτικοί σε τέτοιου είδους «λύσεις» και, μάλιστα, αυξάνονται, έναντι του ουσιώδους περιεχομένου της «λύσης» που διαπραγματεύεται ο νυν πρόεδρος κ. Αναστασιάδης.

ΣΥΝΕΠΩΣ το σημαντικότερο που αναδεικνύεται ερώτημα είναι ένα: Ποιον επόμενο Πρόεδρο και, προπάντων, ΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ πολιτικής Πρόεδρο, θα πρέπει να αναζητήσει ο ίδιος λαός;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/396276/poly-pio-aporriptikoi