14/2/2025
Οδοφράγματα, νεολαία και κοινωνία των πολιτών μεταξύ των 5 προτάσεων – Τι του ζήτησε ο ΟΗΕ
Προβληματισμένος ο ΠτΔ για την πολυμερή της Γενεύης .Ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να του δώσουν τρόπους για να απεγκλωβιστεί και δη διαδικαστικούς στην περίπτωση που η πολυμερής της Γενευης δεν εξελιχθεί όπως θα ήταν δυνατό να εξελιχθεί.
Και συμβαίνει αυτό διότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται σύμφωνα με όσα έχει ο ΠτΔ ενώπιον του να αλλάξει τους στόχους της που περιλαμβάνουν την ισότιμη κυριαρχία τα δυο κράτη και την άρση του λεγόμενου εμπάργκο σε βάρος των Τ/κ.
Παρότι ο ΠτΔ αντιλαμβάνεται ότι μπαίνει σε ναρκοπέδιο υποστήριξε ενώπιον του Υπ Συμβουλίου ότι δε μπορεί να αρνηθεί την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ που ο ίδιος έστρωσε προφανώς με λανθασμένο τρόπο εφόσον η Τουρκική πλευρά όχι μόνο διαλλακτικότερη δεν έγινε αλλά κατα γενική ομολογία σκλήρυνε τη στάση της.
Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι εκπρόσωποι του ζήτησαν να είναι ευέλικτη η Ε/κ πλευρά και να βοηθήσει τη διαδικασία στο θέμα των οδοφραγμάτων και των ΜΟΕ.
Μέσα προφανώς σε αυτό το πλαίσιο είχαν γίνει και η εισηγήσεις του Προέδρου μεταξύ των οποίων εκτός από τα οδοφράγματα περιλαμβάνονται θέματα νεολαίας και της κοινωνίας των πολιτών. Ως προς τα οδοφράγματα ο ΠτΔ διευκρίνισε ότι δε θα δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία εάν δεν περιλαμβάνεται η διάνοιξη Πιροίου και Κοκκίνων. Προτίθεται δε αναλόγως των εξελίξεων να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων να μεταβούν μαζί του στη Γενεύη.
ΠΗΓΗ:https://simerini.sigmalive.com/article/2025/2/14/zetese-idees-apegklobismou-o-proedros-skoura-ta-pragmata-sten-pentamere/