Η Ιστορία δεν είναι άκαιρη, εσείς είστε Παράφωνοι!

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τι κατάντημα ενός κόμματος που, άλλοτε, ήταν η έκφραση και η προσωποποίηση της εθνικόφρονος παράταξης… Με αφορμή την πρόταση της Βουλής να διδάσκεται το Ενωτικό Δημοψήφισμα στα παιδιά μας, ο ΔΗΣΥ όφειλε πρώτος να το υπερασπιστεί και κατάλληλα να απαντήσει στους Τούρκους.

Αντ’ αυτής της ξεκάθαρης θέσης, οι βουλευτές του κόμματος τήρησαν αποχή και ο Πρόεδρός του χαρακτηρίζει την απόφαση «άκαιρη». Τι να του πει κανείς… Η Ιστορία δεν είναι ούτε άκαιρη ούτε παράκαιρη, ο ίδιος είναι εθνικά παράφωνος. Δεν ακούσαμε ποτέ τον Αβ. Νεοφύτου να χαρακτηρίζει τα πανηγύρια για το τουρκικό πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1963, ως άκαιρα.

Δεν τον ακούσαμε ποτέ να χαρακτηρίζει τις προκλητικές φιέστες για το κατοχικό ψευδοκράτος ή τα πανηγύρια στα Κόκκινα για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία, ως άκαιρα και υπονομευτικά για τις συνομιλίες. Δεν ακούσαμε ποτέ τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαιτήσει όπως εκείνη η βρομιά στον Πενταδάχτυλο εξαφανιστεί, επειδή είναι προκλητική και εξοργιστική για τους Έλληνες.

Δεν τον ακούσαμε ποτέ να χαρακτηρίζει τα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή ως άκαιρα και προσβλητικά για τους Έλληνες, ή ότι υπονομεύουν τις συνομιλίες. Δεν τον ακούσαμε ποτέ να απαιτήσει να αποσυρθεί η ύβρις περί της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας. Την απόφαση της Βουλής, όμως, τη χαρακτηρίζει «άκαιρη». Απορούμε: Οι πατριώτες συναγερμικοί γιατί ανέχονται έναν τέτοιο παράφωνο ηγέτη;

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/405437/paraskinio