Οι ΔΗΣΑΚΕΛικοί μαντατοφόροι του κατοχικού υποτελούς

Print Friendly, PDF & Email

09 Απρίλιος 2017

 Σημερινή

Η ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων πρέπει να διδάσκει. Οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ δεν διδάσκονται. Εναβρύνονται, όμως, να μετατρέπονται σε πρόθυμους μαντατοφόρους και σημαιοφόρους του πράκτορα της τουρκικής κατοχής, Ακιντζί. Σε μιαν απίστευτη Αναν-ική σύζευξη και σ’ έναν πρωτοφανή διαγκωνισμό να φανούν αρεστοί στον εγκάθετο, ακύρωσαν την απόφαση της νόμιμης κυπριακής Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Υποτάχθηκαν ως θλιβεροί ικέτες, εθελόδουλα, στην αξίωση του Μουσταφά να ακυρώσουν τη διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα παιδιά μας. Και καλά, το αριστερό ΑΚΕΛ έχει πλήρως εξευτελιστεί στα μάτια των γνήσιων ΑΚΕΛικών, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν τη γελοιοποίηση του κόμματός τους στον εναγκαλισμό του με τον, στεγάζοντα πραξικοπηματίες, ΔΗΣΥ.

Ο ΔΗΣΥ, όμως; Το άλλοτε υπερήφανο και εθνικόφρον αυτό κόμμα, που στέγαζε ό,τι γνησιότερο και πατριωτικό υπήρχε στον τόπο, η σημερινή ηγεσία του το κατήντησε κλακαδόρο και υπηρέτη των ετσιθελισμών και των εκβιασμών του πράκτορα της Τουρκίας, Ακιντζί. Γιατί αυτός προχτές, αμέσως μετά τη δουλόφρονα απόφαση του ΔΗΣΑΚΕΛ, πανηγύρισε; Διότι, είπε, «το δημοψήφισμα για την Ένωση δεν περιλαμβάνεται στα γεγονότα που πρέπει να εορτάζονται στα σχολεία». Αυτό πέτυχαν τα αυτάδελφα, πλέον, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Ακύρωση της Ιστορίας μας! Κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και ενώπιον της τουρκικής αδιστακτότητας, ο Κωνσταντινουπολίτης σύμβουλος του Βενιζέλου, Ιωαννίδης, υπέδειξε:

«Πρόεδρε, όταν έχεις να κάνεις με τον Τούρκο, αν του δείξεις τα οπίσθιά σου, θα σου δείξει τα γεννητικά του όργανα. Αν του δείξεις τα γεννητικά σου όργανα, θα σου δείξει τα οπίσθιά του». Δεν θα σχολιάσουμε τι, τα δύο συναγελαζόμενα Αναν-ικά κόμματα, επέδειξαν στον πανηγυρίζοντα Ακιντζί. Απλώς να επισημάνουμε ότι την ώρα που ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, παρανομούντα, κουρέλιαζαν τη Βουλή και κατεξευτέλιζαν τον κυπριακό Ελληνισμό, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ιταμή ανακοίνωσή του, απειλούσε ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία να μην ξεκινήσει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6 επειδή, τάχα, ανήκει στην… τουρκική επικράτεια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε ότι «το περιεχόμενο του τουρκικού ανακοινωθέντος, και οι απειλές που διατυπώνονται σε αυτό, αναδεικνύουν την αυξανόμενα επιθετική φύση των τουρκικών πράξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις θαλάσσιες περιοχές που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο χρονισμός των εν λόγω απειλών, στο μέσο της προσπάθειας η οποία αποσκοπεί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επανένωση του νησιού, υπονομεύει τη διαπραγματευτική διαδικασία και εγείρει περισσότερες αμφιβολίες ως προς την τουρκική προσήλωση σε αυτήν». Απορούμε: Τώρα κατάλαβε ο ΥπΕξ την τουρκική επιθετικότητα; Τώρα ο Ι. Κασουλίδης αντιλαμβάνεται την τουρκική αδιστακτότητα; Μα, δεν ήταν ο Ι. Κασουλίδης που δήλωνε πως αν δεν βρούμε λύση με τον Μουσταφά, δεν πρόκειται να λύσουμε το Κυπριακό; Αλλ’ ο Ακιντζί, όπως δήλωνε και ο Αβέρωφ, είναι Τούρκος. Και ως υποτελής στην Τουρκία προωθεί και προάγει την τουρκική στοχοθεσία κατά της Κύπρου.

Σε αυτήν την προσπάθεια βρήκε πρόθυμους συνοδοιπόρους προς τα τουρκικά Σούσα τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Προ 20ημέρου είχαμε υποβάλει στον Πρόεδρο ότι εκείνος όφειλε να θέσει όρους στον Μουσταφά, επειδή αυτός αποχώρησε από τις συνομιλίες. Τι συμβαίνει σήμερα; Όχι μόνο ο εγκάθετος εισέπραξε την ντροπιαστική και δουλοπρεπή υποταγή του ΔΗΣΑΚΕΛ στην αποκρουστική αξίωσή του, αλλά έθεσε και άλλους όρους για τις συνομιλίες. Επί του προκειμένου, προκαλούνται οι Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος να ξεκαθαρίσουν προς τους οργισμένους πολίτες: Με ποιαν ατζέντα θα ξεκινήσουν μεθαύριο οι συνομιλίες; Κανείς δεν γνωρίζει πάρεξ ο Αναστασιάδης, που απέκρυψε από τους πολίτες τις νέες υποχωρήσεις του.

Θα κάνουμε μία πρόβλεψη: Ο Μουσταφά θα θέσει ξανά και έντονα τους γνωστούς τουρκικούς όρους με επικάλυψη τις απειλές για το φυσικό αέριο. Αφού γονάτισε τα Κύπρια γιουσουφάκια και τα μετάτρεψε σε χανουμάκια, δεν θα σταματήσει. Θα κλιμακώσει τις θρασείς αξιώσεις και τους εκβιασμούς του, κατ’ εντολήν της Τουρκίας. Και γιατί να μην το κάνει; Γιατί να σεβαστεί εθελόδουλους, προσκυνημένους και υποταγμένους, αφού είναι πρόθυμοι να υπακούσουν στις εντολές του; Η 7η Απριλίου 2017 θα παραμείνει στην ιστορία της Κύπρου ως η αρχή της κατολίσθησης προς την τουρκοποίησή της.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/420733/oi-disakelikoi-mantatoforoi-tou-katoxikou-ypotelous#sthash.pJfKgK9X.dpuf