Πού Χάθηκαν οι Πραματευτάδες του Σουλτάνου;

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

8 ΜΑΙ 2017

Οι ηγέτες του ΔΗΣΑΚΕΛ πορεύθηκαν ως τραγικά γιουσουφάκια στα σουλτανικά Σούσα. Μας μετέφεραν την ψευδή εικόνα ότι ο σουλτάνος θέλει λύση. Τους διαψεύδει παταγωδώς. Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ε. Θεοχάρους, σε άρθρο της, γράφει: «Ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή του στη ‘Χουριέτ’, την πρόθεση της Κυβέρνησης για πλήρη υποταγή στα κελεύσματα της Άγκυρας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχοντας κατά νουν και τις προεδρικές εκλογές, αλλά και ο στενός συνεργάτης του στις συνομιλίες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, παραδέχθηκαν ότι το σχέδιό τους κατέρρευσε.

Η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με τη μέθοδο του εξευμενισμού απέτυχε. Το θηρίο δεν εξημερώνεται, ο τουρκικός Μινώταυρος δεν χορταίνει με όσα αφειδώλευτα του προσφέρουν οι συνομιλητές – διαπραγματευτές – πραματευτές.

»Οι πολιτικοί που είναι ένθερμοι και πιστοί οπαδοί του Ερντογάν εξαφανίστηκαν, ούτε βγαίνουν πια δημοσίως για να μας ζαλίζουν με την τουρκολαγνία τους. Η κατάρρευση της πολιτικής των συνεχών υποχωρήσεων υπήρξε εκκωφαντική κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Οι δύο συνεταίροι κρατούν τις συνομιλίες στον αναπνευστήρα, μη έχοντας εναλλακτική λύση και μη τολμώντας να αποδεχθούν δημόσια την αποτυχία τους. Διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να παραιτηθούν πάραυτα και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές». -Μα, δεν θα το κάνουν, Ελένη. Ετοιμάζονται να σκύψουν και να πορευθούν ξανά στη Γενεύη. Για την πλήρη υποταγή!

Σ.Ι.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/anafandon/427875/paraskinio