Φύλλο συκής ΑΑΑ και για εξαπάτηση

Print Friendly, PDF & Email

12.06.2017 09:34 

Λάζαρος Μαύρος

Ε Ι Ν Α Ι  ΠΡΟΦΑΝΩΣ και για τους τρεις ΑΑΑ: (α) Αναστασιάδη, (β) Άντρο-ΑΚΕΛ, (γ) Αβέρωφ-ΔηΣυ, το… φύλλο συκής για να κρύψουν τη γύμνια τους, όπως τους εκπεσόντες πρωτόπλαστους. Είναι το κοινό ύστατο «επιχείρημα» της δημαγωγικής τους εξυπνάδας. Για ν’ αποκρύπτουν την χρεοκοπία της πολιτικής τους στο Κυπριακό. Για να αιτιολογούν τις «κωλοτούμπες» τους. Και γιατί «κωλοσύρονται» προθύμως στις ξανά και πάλι Γενεύες των τουρκικών μεθοδεύσεων. Και, προπάντων, για να εξαπατούν τον όσο απέμεινε επιδεκτικό εξαπάτησης λαό των… ψηφοφόρων τους. Ιδού χθες στις εφημερίδες το… ομοούσιο:

Α Ν Τ Ρ Ο Σ  Κυπριανού – ΑΚΕΛ, στη συνέντευξή του προς τον Μιχάλη Παπαδόπουλο της «ΣτΚ» σελ.6: «Ο στόχος ο δικός μας είναι να υποχρεώσουμε την Τουρκία να τοποθετηθεί στα μείζονα ζητήματα όπως είναι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Εκεί, είτε θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να συμπεριφερθεί με τρόπο που να δημιουργεί προοπτική επίτευξης συμφωνίας, είτε θα μείνει εκτεθειμένη»…

Μ Ι Χ Α Λ Η Σ  Σοφοκλέους – ΔηΣυ, Διευθυντής του Γραφείου του ΠτΔ κ. Αναστασιάδη, στη συνέντευξή του προς τον Φρίξο Δαλίτη του «Φ» σελ.6: «Το πρώτο που στοχεύουμε να πετύχουμε είναι να ανοίξει επιτέλους τα χαρτιά της η Τουρκία στο κορυφαίο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων […] σήμερα πάμε [στη.. νέα Γενεύη] για να δούμε στην πράξη και όχι σε επίπεδο ευχών τη θέση της Τουρκίας»…

Μ Ε Τ Α  από 43 χρόνια ατιμώρητης κι ανενόχλητης εμπέδωσης, μονιμοποίησης και αθώωσης της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής των βορείων ελληνικών εδαφών της Κύπρου, και μετά από… 60 χρόνια αταλάντευτης επί του Κυπριακού στρατηγικής όλων ανεξαιρέτως των τουρκικών κυβερνήσεων από το 1955 έως το 2017, και μετά από 15 χρόνια απαρασάλευτης εμμονής από το 2002 έως το 2017 της κυβέρνησης των ισλαμιστών του κ. Ερντογάν στην νεο-οθωμανική τους στρατηγική εναντίον της Κύπρου, οι κατά τεκμήριον κομματοκρατίας και κομματικώς εξαπατώμενων ψηφοφόρων σπουδαιότεροι σε… «εξυπνάδες» δημαγωγοί στο Προεδρικό του Αναστασιάδη, στο ΑΚΕΛ του Άντρου και στον ΔηΣυ του Αβέρωφ, διατείνονται ότι «επιτέλους τώρα» έχουν… στριμώξει σε τέτοιο βαθμό την Τουρκία ώστε να… τρέμει ο Ερντογάν μήπως «μείνει εκτεθειμένη η Τουρκία».

Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ  προσωπικά στον… Βόσπορο, όπου είχε ταξιδεύσει πέρσι ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού με τους αλληλοασπασμούς των κ.κ Τσιαβούσογλου και Νταβούτογλου, όπως εξίσου προσωπικά στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο του 2005 με τον Ερντογάν, όπου είχε ταξιδεύσει με τον κ. Αβέρωφ ο Αναστασιάδης, όπως και επισημότατα εγγράφως προς τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και παντού και πάντα – γνωστότατο τοις πάσι – η Τουρκία διαλαλεί ότι:

– ΘΕΛΕΙ εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία.

– ΘΕΛΕΙ την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, με τ’ όνομα ΕΚΟ («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία») στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία: Επί ίσοις όροις Συνεταιρισμό. Κι εφ’ όλης της Κύπρου Συνιδιοκτησία.

– ΘΕΛΕΙ για πάντα τον εσαεί έλεγχο των Τουρκοκυπρίων (όσων απέμειναν ως μειονότητα στο κατοχικό Ψευδοκράτος των πλειοψηφούντων Εποίκων), ως «μητέρα πατρίδα».

– ΘΕΛΕΙ, μέσω των ισοτίμως συγκυρίαρχων (με «πολιτική ισότητα») συνιδιοκτητών της κρατικής υπόστασης της ΕΚΟ, την «ασφάλεια» και τον στρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, της ΑΟΖ της, του FIR της.

– ΘΕΛΕΙ, μέσω της ισοτίμως συγκυριαρχούμενης από τους Τ/κ συμμετοχής της ΕΚΟ στην ΕΕ, ν’ αποκτήσει ισότιμο προγεφύρωμα, κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επηρεάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των άλλων θεσμών και οργάνων της ΕΕ.

– ΘΕΛΕΙ, ως δι’ αντιπροσώπου κι εντεταλμένου πειθήνιου οργάνου συγκυρίαρχη επί της «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας», να επανακαθορίσει τις σχέσεις της Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο, Ελλάδα κ.ο.κ. για την ηγεμόνευση της Αν. Μεσογείου.

Α Υ Τ Α  που θέλει η Τουρκία, τα ξέρουν πλέον και οι… κότες. Τα έχει πει και τα έχει διατυπώσει τόσες φορές, τόσα χρόνια, που τα έμαθαν και οι… πέτρες. Και, εάν όντως ήθελαν πράγματι ο κ. Άντρος του ΑΚΕΛ, ο κ. Αβέρωφ του ΔηΣυ και το Προεδρικό του κ. Αναστασιάδη, να καταστήσουν… εκτεθειμένη την Τουρκία,

– ΘΑ το επιχειρούσαν λ.χ. τον Ιούνιο 2014 που διά χειρών Νταβούτογλου και Τσιαβούσογλου είχε καταθέσει στην ΕΕ το 105σέλιδο έγγραφό της περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας».

– ΘΑ το επιχειρούσαν στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και παγκοσμίως, μόλις πήραν στα χέρια τους το βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος» του κ. Νταβούτογλου.

– ΘΑ το επιχειρούσαν στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και παγκοσμίως, την επαύριον της γραπτής συνέντευξης 21ης Μαΐου 2017 του Τούρκου υπ.Εξ. κ. Τσιαβούσογλου στην Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου στον «Φ» ότι «θα συνεχιστεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί», με όλα όσα συνθέτουν τη μεθόδευση της Άγκυρας να καταστήσει την Κύπρο τουρκικό προτεκτοράτο της.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ξέρει τι θέλει και το λέει πάντοτε.

ΑΥΤΟΙ δεν ξέρουν, παραμόνο να «κωλοσύρονται», εξαπατώντας τον λαό. Όσον λαό απέμεινε επιδεκτικός εξαπάτησης…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/opinions/lazaros-mavros/2068/fyllo-sykis-aaa-kai-gia-eksapatisi#.dpuf