Παραμύθια της Χαλιμάς, τα περί Γης της Επαγγελίας μετά τη λύση…

Print Friendly, PDF & Email

20.06 2017 

του Κωστάκη Αντωνίου

Κάθε φορά που οι ξένοι και οι κυβερνώντες, διαπιστώνουν ότι η ελπίδα του κόσμου για λύση κατρακυλά στο ναδίρ, ξεκινούν το παραμύθι για ‘τα οφέλη της λύσης”. Γνωρίζουν ότι ένα από τα κύρια  στοιχεία που θα σπρώξει τον κόσμο να πει “ναι”, είναι η προσδοκία πως με τη λύση η Κύπρος θα μετατραπεί σε Γη της Επαγγελίας   και οι τσέπες, μετά την αφαίμαξη του κουρέματος και της οικονομικής κρίσης, θα γεμίσουν και πάλιν λεφτά…

Δεν γνωρίζω ποιος επεστράτευσε τον Διευθυντή   της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη νότια Ευρώπη,  να “αναλύσει τα οικονομικά οφέλη” της λύσης, στην κυβερνητική “Αλήθεια” και στην τουρκοκυπριακή “Xavadis”, αλλά η επιδίωξη είναι εμφανής. Να αναπτερώσει την καταρρακωμένη ελπίδα του κόσμου για επικείμενη λύση, να  ανυψώσει τα ποσοστά όσων πιστεύουν σε λύση και να δημιουργήσει την τρύπια εικόνα πως “η λύση του Κυπριακού θα εκτινάξει την οικονομία στα ύψη και θα μετατρέψει το νησί σε οικονομικό παράδεισο”!

Όλοι οι ξένοι, σε μία προσπάθεια να σπρώξουν τον κυπριακό λαό σε αποδοχή της λύσης, την ίδια λανθασμένη νοοτροπία και τις ίδιες φρούδες ελπίδες, διοχετεύουν. 

Εν πρώτοις: Αγνοούν και ποτέ δεν ανέφεραν το ακριβώς κόστος της λύσης.

Κατά δεύτερο,  αγνοούν ότι η λύση θα είναι τερατώδης, ώστε θα καταρρεύσει με το πρώτο φύσημα του αέρα. Κανένας επενδυτής ο οποίος γνωρίζει τις ανύπαρκτες προοπτικές επιβίωσης της λύσης, δεν πρόκειται να ρισκάρει τα χρήματα του για να δει την επένδυση του να μετατρέπεται σε ερείπια.

Κατά τρίτο, αγνοούν το έγγραφο το οποίο επέδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Νταβός, στον τέως Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν,  στο οποίο παραδέχεται ότι θα χρειαστούν δάνεια για να καλυφθεί το κόστος της λύσης.

Κατά τέταρτο, αγνοούν την εκτίμηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ότι το τραπεζικό σύστημα στα κατεχόμενα είναι “Φαρ Ουέστ”.

Κατά πέμπτο, όλοι αναφέρονται στην αχανή αγορά της Τουρκίας, ότι δήθεν θα ανοίξει για τις κυπριακές επιχειρήσεις. Αγνοούν ότι το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος θα έχει αρμοδιότητα στις επενδύσεις και οι Τούρκοι επενδυτές θα διοχετεύουν και για πολιτικούς και για οικονομικούς λόγους τις επενδύσεις τους,  στο τουρκικό κράτος. Η αχανής τουρκική αγορά θα πνίξει την ελληνοκυπριακή οικονομία και δεν πρόκειται να της προσφέρει ζωής για να επικρατήσει των Τουρκοκυπρίων.

Κατά έκτο, οι ξένοι, βασίζουν τις εκτιμήσεις τους σε μία ονειρώδη λύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Αγνοούν τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας. Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει διζωνική λύση και το ανεφάρμοστο της. Κάνουν σχέδια επί χάρτου,  βασισμένα σε υγιή στοιχεία,  τα οποία όμως δεν θα ενυπάρχουν καν στη διζωνική λύση.

Όσα εκτιμούν, είναι  πέρα για πέρα λανθασμένα. Ούτε υγιής λύση θα προκύψει, ούτε θα διαρκέσει, ούτε το περιουσιακό  και το εδαφικό θα λυθούν κατά τρόπο δίκαιο, ώστε να ελαφρύνουν το κόστος.

Τρικέφαλο τέρας  θα δημιουργηθεί με τρεις κυβερνήσεις, κάμποσες Βουλές, τρία υπουργικά συμβούλια και τρεις δημόσιες υπηρεσίες. Ποίος θα καταβάλει το κόστος  συντήρησης αυτού του τέρατος; Ένα ακόμη επαχθέστατο Μνημόνιο θα επιβληθεί επί του κυπριακού λαού.

Με τέτοια  παραμύθια προσπαθούν κυβερνώντες, επιχειρηματικοί κύκλοι και ξένοι να σπρώξουν τον λαό, σε αποδοχή μίας λύσης η οποία δήθεν θα μετατρέψει την Κύπρο σε παράδεισο. Μέχρι σήμερα, ούτε “δωρητές” και “χορηγοί” εξευρέθησαν, παρά τα τρεχάματα του κ. Έιντε, ούτε σαφές ποσό εισφοράς εξαγγέλθηκε,  ούτε κανένας λαός στην Ευρώπη είναι διατεθειμένος να προσφέρει από το εισόδημα του,  για να επιβιώσει μία εκ των προτέρων θνησιγενής λύση.

Με παραμύθια της Χαλιμάς τρέφεται ο κυπριακός λαός για να πει “ναι”…  

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/06/2143/paramythia-tis-xalimas-ta-peri-gis-tis-epaggelias-meta-ti-lysi#sthash.iUS9WuRk.dpuf