Ο Οργισμένος Τορναρίτης

Print Friendly, PDF & Email

5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

του Κωστάκη Αντωνίου

Ο Νίκος Τορναρίτης δεν εξοργίζεται και δεν θεωρεί επαίσχυντες τις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Εξοργίζεται, όμως, και θεωρεί επαίσχυντες τις “διαρροές”  που αποκαλύπτουν τις αδιάλλακτες προτάσεις των Τούρκων. Και χθες, από τη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, εξεμάνη κυριολεκτικά εναντίον όσων “διαρρέουν” τα συμβαίνοντα στο Κρανς Μοντάνα και, κατ’ επέκτασιν, κατά των απεσταλμένων των κυπριακών ΜΜΕ, επειδή αντί να αποκρύψουν τις τουρκικές δολιότητες, ενημερώνουν  τον λαό για την αμετακίνητη  τουρκική αδιαλλαξία.

 Δεν γνωρίζουμε ποιος “διέρρευσε” τις αδιάλλακτες τουρκικές προτάσεις, αλλά όποιος και αν είναι αυτός,  τον συγχαίρουμε για την ορθή ενημέρωση του λαού. Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι τεκταίνεται εκεί,  γιατί αφορά το μέλλον τους και δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Νίκου Τορναρίτη ή άλλου πολιτικού, να γνωρίζουν μόνο αυτοί τι συντελείται, ώστε να μπορεί ο καθένας να παίζει το παιχνίδι του ανάλογα με το τι συμφέρει στο κόμμα και στη φιλοσοφία του. 

Επισημαίνουμε ότι ο Νίκος Τορναρίτης αρνείτο κατ΄αρχήν να αναφερθεί σε ποία “επαίσχυντη” διαρροή ανεφέρετο. Ανεφέρετο γενικώς σε “οποιαδήποτε διαρροή”. Ύστερα όμως από τη συνεχή πίεση που υπέστη από την παρουσιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Μηλιώτου, υποχρεώθηκε να αποκαλυφθεί. “Αναφέρομαι στο δημοσίευμα για την τουρκική πρόταση”, είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος αποκάλυψε το περιεχόμενο της τουρκικής πρότασης ο απεσταλμένος του “Σίγμα”, Χρίστος Χαραλάμπους. Και αμέσως η ανταπόκριση αναρτήθηκε στο Sigmalive. Αν και ακολούθησαν και ανταποκρίσεις άλλων απεσταλμένων τηλεοπτικών σταθμών, όσον αφορά το περιεχόμενο της τουρκικής πρότασης, εντούτοις οι αναφορές του Νίκου Τορναρίτη επικεντρώνονταν στον δημοσιογράφο μας και στο Sigmalive. 

O Xρίστος Χαραλάμπους, ένας εκ των ικανοτέρων νέων ρεπόρτερ, οι ανταποκρίσεις του οποίου εντυπωσιάζουν τόσο για την εγκυρότητα, την ταχύτητα με την οποία μεταδίδονται, την αντικειμενικότητα,  αλλά και τη βαθιά ανάλυση του δημοσιογράφου, που τις συνοδεύουν, έδωσε  χθες το βράδυ, από τις Τομές στα Γεγονότα,  πληρωμένη απάντηση σε όσους εξαπέλυσαν βολές εναντίον του. Εν ολίγοις, δήλωσε  πως βρίσκεται εκεί με καθήκον να ενημερώνει τους  πολίτες στην Κύπρο για τα συμβαίνοντα και αυτό πράττει. Και ο νοών νοείτω, βεβαίως…

Γιατί όμως οργίστηκε ο Νίκος Τορναρίτης; Οργίστηκε επειδή, ακριβώς, δεν θέλει ποτέ να φθάνουν στ’  αφτιά των Ελληνοκυπρίων οι αδιάλλακτες, σκληρές και αμετακίνητες τουρκικές θέσεις. Δεν είναι οι “διαρροές” που τον ενοχλούν. Είναι κάτι άλλο. Είναι επειδή μέσω των τουρκικών εμπρηστικών και αδιάλλακτων τουρκικών δηλώσεων και θέσεων, καταρρίπτεται ο δικός του μύθος, ο μύθος του κόμματος, ότι η Τουρκία θέλει λύση, ότι είναι εφικτή μία βιώσιμη και λειτουργική διζωνική ομοσπονδία, ότι η Τουρκία έχει συμφέρον να λύσει το Κυπριακό, ότι ο Ερντογάν είναι σύγχρονος ηγέτης που θέλει να λύσει το Κυπριακό, ότι ο Ακιντζί άνοιξε παράθυρο ελπίδας για λύση και άλλες αρλούμπες και φούσκες  που συνθέτουν την πολιτική  ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.

Ο Νίκος Τορναρίτης δεν θέλει να φθάνουν στ’ αφτιά των Ελληνοκυπρίων, ούτε οι απειλές των Τούρκων, ούτε οι αδιάλλακτες θέσεις της Άγκυρας και του Ακιντζί. Επειδή κάθε φορά που ακούονται αυτές οι θέσεις, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνονται οι Ελληνοκύπριοι το αδύνατο της λύσης, τόσο περισσότερο ενισχύεται η πεποίθηση του λαού, ότι αυτή η λύση δεν πρόκειται να λειτουργήσει, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να την αφήσει να λειτουργήσει. Κάθε φορά που μιλούν και καταθέτουν προτάσεις οι Τούρκοι, τόσο περισσότερο ενισχύεται το απορριπτικό αίσθημα των Ελληνοκυπρίων και τόσο περισσότερο γίνεται θρύψαλα η ενδοτική φιλοσοφία των κρατούντων. 

Συστήνουμε στον Νίκο Τορναρίτη να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Και να προετοιμασθεί να δώσει λόγο στον λαό, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, την ηγεσία του ΔΗΣΥ και την ηγεσία του συνοδοιπορούντος ΑΚΕΛ, πώς κατάφεραν να οδηγήσουν την εθνική υπόθεση, με τον αθεράπευτο ρομαντισμό τους, με την ενδοτική φιλοσοφία τους, και με την πολιτική των ψευδαισθήσεων, όχι ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, αλλά στο βάθος του γκρεμού… 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/blog/antoniouc/2017/07/2165/o-orgismenos-tornaritis