Γιατί η Διζωνική δεν θα είναι «Φυσιολογικό Κράτος»

Print Friendly, PDF & Email

24.07.2017 09:18

του Σάββα Ιακωβίδη

Με βάση τις γνωστές τουρκικές θέσεις και τις ολέθριες παραχωρήσεις Αναστασιάδη στους Τούρκους, η επιδιωκόμενη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα λειτουργήσει; Η απάντηση είναι ένα βροντερό ΟΧΙ!

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Πορτογάλος Αντόνιο Γκουτέρες, σε δηλώσεις του στο ελβετικό θέρετρο Crans-Montana, στις 30 Ιουνίου 2017 είπε: «Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διάσκεψη (για το Κυπριακό) έχουν πει ότι ελπίζουν πως η Κύπρος μια μέρα θα μπορέσει να γίνει ένα πλήρως φυσιολογικό κράτος». Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι εννοούσε, ανάμεσα σε άλλα, τον τερματισμό των  εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού. Επί του προκειμένου πρέπει να υπογραμμιστεί και να εξαρθεί η αταλάντευτη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Ν. Κοτζιά ο οποίος κατ’ επανάληψη και έντονα υπογράμμιζε και επέμενε πως, η ουσία του Κυπριακού είναι η ασφάλεια. Με αυτήν εννοεί ότι ένα «φυσιολογικό» δηλ. κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ καθώς και όλων των Διεθνών Οργανισμών δεν έχει ανάγκη από επεμβάσεις, εγγυήσεις και παρουσία τουρκικού κατοχικού στρατού.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τα κόμματα και οι πολιτικοί υιοθέτησαν τη θέση Κοτζιά-Ελλάδος και αυτήν τη στιγμή είναι η ουσία του Κυπριακού, επί της οποίας συγκρούεται η τουρκική αδιαλλαξία και αδιστακτότητα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός φυσιολογικού κράτους; Ένα κράτος έχει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: Έδαφος, πληθυσμό, διακυβέρνηση και αναγνώριση. Ένα φυσιολογικό κράτος είναι δημοκρατικό, ελεύθερο, κυρίαρχο, ανεξάρτητο, ασφαλές, λειτουργικό, υπερασπιστής των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι κράτος δικαίου και αρχών όπου οι άρχοντες λογοδοτούν στους θεσμούς και στους πολίτες.

Σε ένα φυσιολογικό και δη ευρωπαϊκό κράτος, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία, ισχύουν απαρέγκλιτα και απαραβίαστα οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1) Ελεύθερη διακίνηση προσώπων. 2) Ελεύθερη διακίνηση αγαθών. 3) Ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών. 4) Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων.

Πρώτη ερώτηση: Η Τουρκία δέχεται, σέβεται και συμφωνεί όπως τα πιο πάνω χαρακτηριστικά ενός φυσιολογικού κράτους ενσωματωθούν και αποτελούν τον ισχυρό πυλώνα μιας πιθανής λειτουργικής ομόσπονδης Κύπρου; Η απάντηση είναι ένα βροντερό ΟΧΙ! Η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εδώ και 60 χρόνια, ακόμα και προχθές, με αφορμή την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν επ’ ουδενί ένα φυσιολογικό κράτος αλλά ένα ελεγχόμενο τουρκικό προτεκτοράτο, το οποίο να εξυπηρετεί τα μεγαλοϊδεατικά, νεο-Οθωμανικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και φιλοδοξίες της Τουρκίας.

Δεύτερη ερώτηση: Όσα ο πρόεδρος Αναστασιάδης συμφώνησε ως συγκλίσεις και όσες τουρκικές αξιώσεις αποδέχθηκε στο Crans-Montana ενισχύουν και στηρίζουν ένα φυσιολογικό κράτος; Η απάντηση είναι ένα εξίσου βροντερό ΟΧΙ! Ο Πρόεδρος αποδέχθηκε την εκ περιτροπής προεδρία που παραβιάζει την παγκόσμια αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος. Αποδέχθηκε επίσης παραμονή του Αττίλα, τουρκικά βέτο, αριθμητική εξίσωση της τ/κ μειοψηφίας με την ε/κ πλειοψηφία σε θεσμικά όργανα του μελλοντικού κράτους, θετική ψήφο των Τ/κ σε θεσμικά όργανα και νομιμοποίησε τους έποικους, οι οποίοι συνιστούν διεθνές έγκλημα πολέμου.

Τρίτη ερώτηση: Με βάση τις αταλάντευτες τουρκικές θέσεις και τις ολέθριες παραχωρήσεις Αναστασιάδη στους Τούρκους, η επιδιωκόμενη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα λειτουργήσει; Η απάντηση είναι ένα τρίτο βροντερό ΟΧΙ! Θα καταρρεύσει αυθωρεί, και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ήδη είναι εκλιπούσα, θα καταβροχθιστεί από τον τουρκικό συσφιγκτήρα βόα. Για πιο… «φυσιολογικό κράτος» διζωνικής τερατουργίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαιώνει όσους αφελείς και αμαθείς ακόμα τον πιστεύουν;

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2157/giati-i-dizoniki-den-tha-einai-fysiologiko-kratos